GregRin Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Witam, a wiec tak. Posiadam replikę http://www.airsoft-militaria.pl/product-pol-104-karabin-M4-A1-z-Granatnikiem-.html, wiem że to był fatalny pomysł zakupu tego modelu, ale cóż stało się. Teraz kieruję się z prośbą to: -Co mogę zrobić aby poprawić moc repliki. -Jakie zastosować części, lub czy jest jakaś opcja tuningu. Oczekiwałbym sensownych odpowiedzi, jestem zielony i chciałbym się zacząć konkretnie bawić w ASG. Ceno do 300 zł. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Witam, a wiec tak. Posiadam replikę http://www.airsoft-militaria.pl/product-pol-104-karabin-M4-A1-z-Granatnikiem-.html, wiem że to był fatalny pomysł zakupu tego modelu, ale cóż stało się. Teraz kieruję się z prośbą to: -Co mogę zrobić aby poprawić moc repliki. Pluć kulkami, pewnie mocniej walną:P -Jakie zastosować części, lub czy jest jakaś opcja tuningu. Kupić nową. Oczekiwałbym sensownych odpowiedzi, jestem zielony i chciałbym się zacząć konkretnie bawić w ASG. Ceno do 300 zł. Pozdrawiam. Taniochów nie ma co tuningować, bo teraz czy za miesiąc Ci *** i będzie kasa kozie pod ogón. Link to post Share on other sites
Marcin_Modzel Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Aby tuning miał sens tzn efekt + wytrzymałość musisz wymienić całą replikę :). Sprzedaj szybko dołóż kasę z tuningu i kup coś porządniejszego. Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Zrób dokładnie tak,jak koledzy wyżej piszą.Naprawdę nie ma sensu tego tuningować. Link to post Share on other sites
Lookit Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 (edited) Kolego, w pełni rozumiem Twój problem, ale niestety praktycznie nic nie da się już zrobić. Na wymianę wszystkich podzespołów, które koniecznie musiałbyś wymienić, wydasz więcej, niż na nową replikę. Dodatkowo, nawet wtedy, nie masz pewności, że coś nie padnie. Jeżeli chcesz "bawić się konkretnie", to odsprzedaj to tak szybko, jak się da. Najlepiej komuś, kogo nie znasz. Jeżeli ma gwarancję (przynajmniej na papierze), to powinieneś odzyskać część inwestycji. Wtedy zbieraj pieniądze, przynajmniej do poziomu ceny tego "cacka". Wtedy już jakieś 028 możesz szukać, co pozwoli Ci brać udział w poważnych strzelankach. Edited January 29, 2012 by Lookit Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Może inaczej... tego się nawet nie da tuningować. Jak sięgnę pamięcią to można zrobić teflonfixa, wstawić castopreckę i dorzucić podkładki pod sprężynę (chyba stare 1 groszówki te aluminiowe pasowały). Link to post Share on other sites
GregRin Posted January 29, 2012 Author Report Share Posted January 29, 2012 Dzięki za odpowiedzi, to dołączę do tematu póki nie jest zamknięty, jaki najlepiej kupić karabinek w cenie +/- 400 zł. Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Cm028 albo dozbierać do RK-01W Boyi. Link to post Share on other sites
Didi Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Żartujesz sobie...? Link to post Share on other sites
arend Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Wiadomość automatycznaTemat został zamknięty przez moderatora.Powód: Problem poszuszany wielokrotnie. Wystarczy poszukać Jeśli uważasz, że wątek został zamknięty niesłusznie, zaraportuj go, a rozważymy jego ponowne otwarcie. Pozdrawiamy,Forum WMASG.PL Załoga WMASG Link to post Share on other sites
Recommended Posts