morf420 Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 (edited) Witam serdecznie, pląta się ostatnio w mojej głowie taka myśl odnośnie strzelanki CQB tylko na snajperki. Jak by to miało wyglądać: -Tylko karabiny wyborowe z 4-taktem + dragunowy itp. 0 AEGów. -Ograniczenie FPS do max 350 -brak pistoletów bocznych. -celowniki z każdej półki . Chciał bym by to było coś ala sniper mod z call of duty. ;) Taka impreza na pewno była by oderwaniem się od ciągłej rutyny. Co o tym myslicie? Rozegrać by to można w jakiejś starej szkole czy gdziekolwiek indziej gdzie są budynki i mało otwartego terenu. Może jakieś dodatkowe propozycje? Prosze o wszelkie uwagi na ten temat ;) dzieki. Edited January 31, 2012 by morf420 Link to post Share on other sites
Jacenty_28 Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Fajny pomysł! Ja niestety mam elektryka... Link to post Share on other sites
marcin_d Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 A to ograniczenie fps po co? Jeżeli ma to ograniczyć zasięg to nie ma sensu, ryzyka strzału z przyłożenia czy bliska przecież prawie nie ma. Link to post Share on other sites
morf420 Posted January 31, 2012 Author Report Share Posted January 31, 2012 Czytaj uważnie prosze . to ma być strzelanka CQB w jakiejsc starej szkole. odległość to max 5m. Chyba że lubisz z takiej odległości dostać w zęby z 600 fps. Link to post Share on other sites
SnieG Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Kto normalny celuje z odległości ~5 metrów w głowę? Link to post Share on other sites
morf420 Posted January 31, 2012 Author Report Share Posted January 31, 2012 chodzi o ogólne bezpieczeństwo . dostać z5 m w głowę czy w dłoń to i tak bol jak cholera . z tego co wiem w cqb dopuszczalne jest max 360 fps. więc jeden chu. czy to Snajperka czy aeg Link to post Share on other sites
LiuKas Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Morf420 widzę że jesteś z Kielc, u nas w Starachowicach co jakiś czas organizujemy klamka sparing, strzelanie z replikami max 350fps na singlu. Nikt nie buduje snajperki by potem zmniejszać jej moc do 350fps bo to... bez sensu. Replika karabinu snajperskiego/wyborowego z założenia ma dawać przewagę zasięgu. Link to post Share on other sites
morf420 Posted February 1, 2012 Author Report Share Posted February 1, 2012 widzę że nie rozumiecie słów ..for fun.. i rekonstrukcja ale ok :/ Link to post Share on other sites
marcin_d Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 chodzi o ogólne bezpieczeństwo . dostać z5 m w głowę czy w dłoń to i tak bol jak cholera . z tego co wiem w cqb dopuszczalne jest max 360 fps. więc jeden chu. czy to Snajperka czy aeg Więc co to ma wspólnego ze sniper mode - cokolwiek to jest (nie gram w CoD). Chcesz ze snajperki strzelać z 5 m? To może ze sprężynowych klamek lepiej. Link to post Share on other sites
morf420 Posted February 1, 2012 Author Report Share Posted February 1, 2012 marcin , widze że nie dogadamy się, nie rozumiesz kompletenie , albo nie potrafisz czytać ze zrozumienie. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
hindus Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Po prostu TY zaakceptuj fakt, że ASG to nie gra komputerowa - nie da się oddać wszystkiego - chyba, że zasponsorujesz wszystkim jakieś sprężynowe snajperki z wymienionymi sprężynami na jakieś m90 czy coś :P Koledzy zaproponowali Ci rozsądny kompromis - pistolety sprężynowe lub gazowe, wszelkie springi i gaziaki bez auto. Wiele ekip organizuje takie strzelanki i wszyscy dobrze się bawią, można powiedzieć wręcz - jak za starych, dobrych czasów. Jeśli Ci to nie odpowiada, to rób co uważasz za stosowne, ale nie nie zarzucaj nikomu czegokolwiek, bo to Ty robisz jakieś wydziwione problemy. Link to post Share on other sites
Perski102 Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 (edited) Ja niestety , nie popieram pomysłu - sznajperki-tyczki w CQB :sciana: Edited February 2, 2012 by Perski102 Link to post Share on other sites
Matison Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Niestety nie posiadam snajpy ale sam pomysł czegoś takiego nawet fajny. Widzieć 10 snajperów biegających po budynku bez boczniaków i jeszcze w gille suit xD Ale niestety przerabianie snajp na małą moc to koszta, koszta. Też trzeba dodać że bieganie z ok metrową bronią w ciasnych pomieszczeniach może sprawić kłopoty jak i również może doprowadzić do poważnego uszkodzenia repliki. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Dziwni z Was ludzie. Jego sprawa, jak chce się bawić, nie Wasza. Gówno Was obchodzi, czy w jego środowisku walą do siebie z 50, czy z 5 metrów, z wykałaczką w CQB, czy z wiosłem. A strzelanka tego typu ze stockowymi mauserami Boyi - marzenie. :) Link to post Share on other sites
Perski102 Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 A strzelanka tego typu ze stockowymi mauserami Boyi - marzenie. :) Popieram :wink: W końcu moc w sam raz co budynków . Link to post Share on other sites
marcin_d Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Drogi Lesiu: ... Prosze o wszelkie uwagi na ten temat ;) dzieki. więc z tym gównem to przesadziłeś, dziwny z Ciebie człowiek. Uważasz, że jeżeli ktoś pyta innych o wszelkie uwagi to należy się tylko zachwycać i mówić, że to marzenie? Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Uwagi na temat pomysłu, nie odległości konfrontacji, ilości fpsów, długości luśni i innych bzdetów. Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Chciałbym to zobaczyć. Ale moim zdaniem takie coś to duże ryzyko. CQB to tempo, dynamiczne wychylanie się, wybieganie. Dlatego repliki do CQB są możliwie jak najkrótsze, mają składane kolby itd. snajperki to ich zupełne przeciwieństwo. Połowa by wracała z uszkodzonymi lufami wewnętrznymi (nie musze przypominać ich cen) czy pogiętymi lufami zewnętrznymi (SWD), pozatym snajperka ma celownik optyczny, po co ci taki w budynku? Link to post Share on other sites
Laokoon Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Moim zdaniem zrobiłeś błąd pisząc w temacie słowo "snajperka" przez co doczekałeś się tego stosu mniej lub bardziej głupich komentarzy. Rozumiem, że chodzi Ci o grę z replikami działającymi jak 4- lub 2-takty. Gra taka na pewno byłaby ciekawa i myślę, że znalazłaby swoich entuzjastów. Największą wadą pomysłu jako takiego jest to, że w środowisku ASG większość osób kupujących 4-takty czy coś, co działa jak 2-takt (SWD sprężynowe) tuninguje je bardzo mocno. Wniosek - pomysł ciekawy i, jeżeli uda się zrealizować, powinien dać uczestnikom dużo frajdy. Link to post Share on other sites
Lemonekck Posted March 2, 2013 Report Share Posted March 2, 2013 Kupić słabgo sprina za gorsze to nie problem . Poza tym chodzi o zabawe . Jestem jak najbardziej za . Patrząc jak przysłowiowa banda deili lata po ciasnym budynku z replikami które mają ponad metr i w ghille może dosyć śmiesznie wyglądać :) Link to post Share on other sites
marcin_d Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 (edited) Kupić słabgo sprina za gorsze to nie problem . Poza tym chodzi o zabawe . Jestem jak najbardziej za . Patrząc jak przysłowiowa banda deili lata po ciasnym budynku z replikami które mają ponad metr i w ghille może dosyć śmiesznie wyglądać :icon_smile: Edited March 3, 2013 by marcin_d Link to post Share on other sites
Laokoon Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Zabrakło Ci niecałej doby do odkopania rocznego posta. Link to post Share on other sites
Landsil Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Tam mi się wydawało że widziałem gdzieś ten temat jakiś czas temu :D Link to post Share on other sites
guzio29 Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 Dobra, mamy nowego górnika - zamykam :D Link to post Share on other sites
Recommended Posts