Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Beretta M9 KJW a magazynki WE

Recommended Posts

Cześć,

mam Berettę M9 KJW, używam do niej magazynków na CO2, dokładnie te:

http://allegro.pl/magazynek-beretta-m9-m92f-kjw-co2-i2067817532.html

Jednak nie podoba mi się w nich spód mający mało wspólnego z oryginałem. Ostatnim czasem znalazłem na allegro magazynki do M9 od WE:

http://allegro.pl/metalowy-magazynek-na-co2-beretta-m9-we-i2067817535.html

i stąd moje pytanie czy są one kompatybilne z repliką KJW. Tzn. czy nie tylko pasują wymiarami ale i czy pistolet działa z nimi poprawnie. Wiem, że magazynki KWC, o ile czasem uda się wepchnąć na siłę, to różnica w zaworach i tak nie pozwala ich użytkować (cały gaz wylatuje przy pierwszym strzale). Czy ktoś ma wiedzę co do zgodności KJW/WE ?

Edited by zOMFG
  • 2 weeks later...

będą pasować, mam m9 WE i kupiłem maga z TM, uszczelke w magu dociskająca do dyszy dałem od KJW bo jest wyższa i lepiej doszczelnia układ (mniejsze straty gazu), dysza WE mi sie połamała i KJW niebieska też podeszła, wszystko pasuje bez problemu, magi i większość części są wymienne między berettami KJW,TM i WE

• 2 months later...

a czy istnieja magi Co2 do kjw m9 która jest na GG. Wiem że jest m9 kjw co2 do kupienia od razu, ale mag z niej pasuje to beretty z gg?

Mam dwie beretki KJW. Pierwsza była kupiona z magiem CO2, pistolet posiada niebieską dyszę widoczną w wyrzutniku łusek, przy otwartym zamku. Druga kupiona z magiem GG, ma czarną dyszę. Na pierwszy rzut oka niby oba takie same. Magazynki GG i CO2 są kompatybilne, ale...

Replika z czarną dyszą (GG):

- wkładam mag GG - strzela

- wkładam mag CO2 - strzela

Replika z niebieską dyszą (CO2)

-wkładam mag CO2 - strzela

-wkładam mag GG - oddaje tylko pierwszy strzał, dalej nie strzela. Dzieje się tak ze względu że w tej wersji pistoletu zamontowany cięższy zamek oraz możliwe, że jest twardsza sprężyna powrotu zamka . GG jest za słaby aby doprowadzić zamek do punktu poboru następnej kulki.