zOMFG Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 (edited) Cześć, mam Berettę M9 KJW, używam do niej magazynków na CO2, dokładnie te: http://allegro.pl/magazynek-beretta-m9-m92f-kjw-co2-i2067817532.html Jednak nie podoba mi się w nich spód mający mało wspólnego z oryginałem. Ostatnim czasem znalazłem na allegro magazynki do M9 od WE: http://allegro.pl/metalowy-magazynek-na-co2-beretta-m9-we-i2067817535.html i stąd moje pytanie czy są one kompatybilne z repliką KJW. Tzn. czy nie tylko pasują wymiarami ale i czy pistolet działa z nimi poprawnie. Wiem, że magazynki KWC, o ile czasem uda się wepchnąć na siłę, to różnica w zaworach i tak nie pozwala ich użytkować (cały gaz wylatuje przy pierwszym strzale). Czy ktoś ma wiedzę co do zgodności KJW/WE ? Edited February 1, 2012 by zOMFG Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 będą pasować, mam m9 WE i kupiłem maga z TM, uszczelke w magu dociskająca do dyszy dałem od KJW bo jest wyższa i lepiej doszczelnia układ (mniejsze straty gazu), dysza WE mi sie połamała i KJW niebieska też podeszła, wszystko pasuje bez problemu, magi i większość części są wymienne między berettami KJW,TM i WE Quote Link to post Share on other sites
Guest Jedi Knight Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 a czy istnieja magi Co2 do kjw m9 która jest na GG. Wiem że jest m9 kjw co2 do kupienia od razu, ale mag z niej pasuje to beretty z gg? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 No a czemu miałby nie pasować? Pasuje jak każdy inny magazynek systemu TM... Quote Link to post Share on other sites
zOMFG Posted April 15, 2012 Author Report Share Posted April 15, 2012 a czy istnieja magi Co2 do kjw m9 która jest na GG. Wiem że jest m9 kjw co2 do kupienia od razu, ale mag z niej pasuje to beretty z gg? Mam dwie beretki KJW. Pierwsza była kupiona z magiem CO2, pistolet posiada niebieską dyszę widoczną w wyrzutniku łusek, przy otwartym zamku. Druga kupiona z magiem GG, ma czarną dyszę. Na pierwszy rzut oka niby oba takie same. Magazynki GG i CO2 są kompatybilne, ale... Replika z czarną dyszą (GG): - wkładam mag GG - strzela - wkładam mag CO2 - strzela Replika z niebieską dyszą (CO2) -wkładam mag CO2 - strzela -wkładam mag GG - oddaje tylko pierwszy strzał, dalej nie strzela. Dzieje się tak ze względu że w tej wersji pistoletu zamontowany cięższy zamek oraz możliwe, że jest twardsza sprężyna powrotu zamka . GG jest za słaby aby doprowadzić zamek do punktu poboru następnej kulki. Quote Link to post Share on other sites
Guest Jedi Knight Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Takie coś http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_133_227&products_id=4263&name=G&G_-_Lufa_zewnetrzna_do_KSC/KWA_M9 plus tłumik plus jakaś ta lufa dłuższa... Nie bedzie pasowac? A co do tych gumek to jeszcze nie ma ich w polsce.. :D Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Nie będzie bo KSC/KWA to inny system... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts