Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Oryginalny kevlar WZ 93 pytanie!

Recommended Posts

Drodzy maniacy ;)

Otóż zwracam sie do was z pytaniem, gdyż posiadam oryginalny kevlar WZ 93. Słyszałem od róznych osób, że hełm ten może powodować problemy z włosami czy różne inne dziwne sytuacje. Macie jakieś patenty zapobiegające tym problemom? Bo włosów nie mam mało a nie chciał bym ich przez bieganie w hełmie stracić ;) Pozdrawiam.

Head'n'Shoulders dwa razy dziennie, a na noc warstwa bejcy albo oleju tungowego. I czyść po każdej strzelance. Jak masz jeszcze gwarancję, to możesz na przegląd wysłać po kilku miesiącach, chyba, że wolisz do prywatnego speca.

JA wolę metodę "na pawiana" -> na respie się wszyscy iskamy i problemów brak, a grupa się integruje.

Head'n'Shoulders dwa razy dziennie, a na noc warstwa bejcy albo oleju tungowego. I czyść po każdej strzelance. Jak masz jeszcze gwarancję, to możesz na przegląd wysłać po kilku miesiącach, chyba, że wolisz do prywatnego speca.

JA wolę metodę "na pawiana" -> na respie się wszyscy iskamy i problemów brak, a grupa się integruje.

Szczęście w nieszczęściu że nie wybieracie metody integracyjnej a'la bonobo...

Skąd wiesz? Po prostu autor o komplikacje z innymi częściami "garderoby" nie pytał Lesia.:D

hełm wz 93? Może i taki jest. Nosiliśmy w "pracy" wz. 2005( ten skrzyżowanie MICHA z Fritzem), no i paru chłopakom dziury w owłosieniu z tyłu głowy, od mocowania hełmu wyskoczyły. Jak zaczęli dokładniej dopasowywać bandany i czapki, to im te dziury pozarastały. Ja nawet pod stalowy garnek staram się coś wrzucić, choćby dlatego, bo te hełmy niejedno pokolenie nosiło, a każdy o innym podejściu do higieny.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...