mutant100 Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Drodzy maniacy ;) Otóż zwracam sie do was z pytaniem, gdyż posiadam oryginalny kevlar WZ 93. Słyszałem od róznych osób, że hełm ten może powodować problemy z włosami czy różne inne dziwne sytuacje. Macie jakieś patenty zapobiegające tym problemom? Bo włosów nie mam mało a nie chciał bym ich przez bieganie w hełmie stracić ;) Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Head'n'Shoulders dwa razy dziennie, a na noc warstwa bejcy albo oleju tungowego. I czyść po każdej strzelance. Jak masz jeszcze gwarancję, to możesz na przegląd wysłać po kilku miesiącach, chyba, że wolisz do prywatnego speca. JA wolę metodę "na pawiana" -> na respie się wszyscy iskamy i problemów brak, a grupa się integruje. Link to post Share on other sites
danesz Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Head'n'Shoulders dwa razy dziennie, a na noc warstwa bejcy albo oleju tungowego. I czyść po każdej strzelance. Jak masz jeszcze gwarancję, to możesz na przegląd wysłać po kilku miesiącach, chyba, że wolisz do prywatnego speca. JA wolę metodę "na pawiana" -> na respie się wszyscy iskamy i problemów brak, a grupa się integruje. Szczęście w nieszczęściu że nie wybieracie metody integracyjnej a'la bonobo... Link to post Share on other sites
Minion Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Skąd wiesz? Po prostu autor o komplikacje z innymi częściami "garderoby" nie pytał Lesia.:D hełm wz 93? Może i taki jest. Nosiliśmy w "pracy" wz. 2005( ten skrzyżowanie MICHA z Fritzem), no i paru chłopakom dziury w owłosieniu z tyłu głowy, od mocowania hełmu wyskoczyły. Jak zaczęli dokładniej dopasowywać bandany i czapki, to im te dziury pozarastały. Ja nawet pod stalowy garnek staram się coś wrzucić, choćby dlatego, bo te hełmy niejedno pokolenie nosiło, a każdy o innym podejściu do higieny. Link to post Share on other sites
Wojtek TEAM-B Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 nie miałem nigdy pl hełmu więc nie wiem jak to jest tam rozwiązane, ale może po prostu wywalić tamtejszy fasunek i wymienić na gąbki jak w miśkach? Link to post Share on other sites
Recommended Posts