alex90023 Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Witam, postanowilem zrobic Torture test z moja ulubiona replika. Test nr 1 - przetrzepanie w mace tortowej z zamkiem w tylnim polozeniu i bez magazynka jak i celowe nasypanie maki do rekojesci 2 zaciecia na 10 strzalow poprzez niedomkniecie komory - ulamana wczesniej rampa przy normalnym strzelaniu tez wystepuje to zaciecie tyle ze rzadziej. Nastepnie szybka kapiel A tak wygladalo jedyna zaciecie zdjecie robione po umuciu Spowodowane jest tym, ze kulka nie trafia do komory tylko schodzi na lewo poprzez ulamana rampe daano temu Test nr 2 Strzelanie pod woda 0 zaciec na 10 strzalow Test nr3. Kopanie po sniegu z 30 m z zamkiem w tylnim polozeniu i bez magazynka, 3 zaciecia na 10 strzalow - niedomkniecie komory ostatnie 2 testy nie zostaly zfotografowane dlatego ze sie za pozno zorientowalem zeby zrobic zdjecia. Podsumowanie; Glock wypadl rewelacyjnie jest niezawodny, moc blowbacka jest bardzo dobra bez zmian od nowosci kiedy strzelalem po kopaninie na sniegu zamek odskakiwal z taka sama moca dlatego dostalem lodem w twarz, nie bylo ani jednego syfonu, Nie bac sie uzywania glocka w strzelankach z mysla ze mu sie cos stanie np po upadku na ziemie lub do kaluzy albo na snieg. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Ze Ci się chciało ;-). A inną szosą, może wklei to w temat o replice, bo to by było właściwe miejsce. Quote Link to post Share on other sites
alex90023 Posted February 3, 2012 Author Report Share Posted February 3, 2012 (edited) to co jest na zdjeciach nie przedstawia co on naprawde musial przejsc: cala lufa zapchana, po wyciagnieciu z maki nie piescilem go tylko odciagnolem zamek i strzelalem to ze cale pomieszczenie bylo w mace to szczegol, na uszczelkach pelno maki w cylindrze rowniez. Edited February 3, 2012 by alex90023 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Respekt. Glock najlepszy jest :) Zdjecia mogły być ciut wyraźniejsze. Szkoda ze miałeś uszkodzony egzemplarz repliki. Ciekawe jakby wypadł przy tym sprawny w 100% lub nowy fabrycznie :) Quote Link to post Share on other sites
alex90023 Posted February 3, 2012 Author Report Share Posted February 3, 2012 (edited) to jest nie uszkodzony egzemplarz jedynie rampa ktora jest uszkodzona ale mam zapasowa najtrudniejszym testem dla mnie bylo podniesienie glocka ze sniegu kiedy nie mialem rekawiczek a na dworze -24 magazynek byl lodowaty i nie bylo syfonu ale test szybko zakonczylem bo mialem prawie odmrozone palce szczerbinka byla na swoim miejscu nie wypadla dodam ze to nie byly kopniaczki lekkie tylko kopniaki ze az wirowal w powietrzu Edited February 3, 2012 by alex90023 Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Wiem że odkopuję temat z przed miesiąca. Dzięki alex, dosłownie 15 min temu zamówiłem Glocka od KWA. Wcześniej czytałem że są to dosyć dobre repliki (chodź nie aż tak dobre jak TM). Po twoim teście jeszcze bardziej nie żałuję że go zamówiłem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts