Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, postanowilem zrobic Torture test z moja ulubiona replika.

Test nr 1 - przetrzepanie w mace tortowej z zamkiem w tylnim polozeniu i bez magazynka jak i celowe nasypanie maki do rekojesci 2 zaciecia na 10 strzalow poprzez niedomkniecie komory - ulamana wczesniej rampa przy normalnym strzelaniu tez wystepuje to zaciecie tyle ze rzadziej.

Photo0259.jpg

Photo0260.jpg

Photo0261.jpg

Photo0262.jpg

Photo0263.jpg

Photo0264.jpg

Photo0265.jpg

Nastepnie szybka kapiel

Photo0266.jpg

A tak wygladalo jedyna zaciecie zdjecie robione po umuciu

Photo0267.jpg

Photo0268.jpg

Spowodowane jest tym, ze kulka nie trafia do komory tylko schodzi na lewo poprzez ulamana rampe daano temu

Photo0270.jpg

Test nr 2 Strzelanie pod woda 0 zaciec na 10 strzalow

Test nr3. Kopanie po sniegu z 30 m z zamkiem w tylnim polozeniu i bez magazynka, 3 zaciecia na 10 strzalow - niedomkniecie komory

ostatnie 2 testy nie zostaly zfotografowane dlatego ze sie za pozno zorientowalem zeby zrobic zdjecia.

Podsumowanie; Glock wypadl rewelacyjnie jest niezawodny, moc blowbacka jest bardzo dobra bez zmian od nowosci kiedy strzelalem po kopaninie na sniegu zamek odskakiwal z taka sama moca dlatego dostalem lodem w twarz, nie bylo ani jednego syfonu, Nie bac sie uzywania glocka w strzelankach z mysla ze mu sie cos stanie np po upadku na ziemie lub do kaluzy albo na snieg.

to co jest na zdjeciach nie przedstawia co on naprawde musial przejsc: cala lufa zapchana, po wyciagnieciu z maki nie piescilem go tylko odciagnolem zamek i strzelalem to ze cale pomieszczenie bylo w mace to szczegol, na uszczelkach pelno maki w cylindrze rowniez.

Edited by alex90023

to jest nie uszkodzony egzemplarz jedynie rampa ktora jest uszkodzona ale mam zapasowa najtrudniejszym testem dla mnie bylo podniesienie glocka ze sniegu kiedy nie mialem rekawiczek a na dworze -24 magazynek byl lodowaty i nie bylo syfonu ale test szybko zakonczylem bo mialem prawie odmrozone palce szczerbinka byla na swoim miejscu nie wypadla dodam ze to nie byly kopniaczki lekkie tylko kopniaki ze az wirowal w powietrzu

Edited by alex90023
  • 1 month later...

Wiem że odkopuję temat z przed miesiąca. Dzięki alex, dosłownie 15 min temu zamówiłem Glocka od KWA. Wcześniej czytałem że są to dosyć dobre repliki (chodź nie aż tak dobre jak TM). Po twoim teście jeszcze bardziej nie żałuję że go zamówiłem.