qweas74 Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Witam, mam problem z Glockiem 17 Army, a mianowicie po załadowaniu magazynka gazem i kulkami replika nie pobiera ich i strzela "na ślepo". Proszę o porady wszelkiego typu :) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Pęknięty loading nozzle. Część dostaniesz u krakmana na serwisie 15zł kosztuje. Sprawdź czy ten czarny cylinder w zamku wygląda ok i czy końcówka dyszy która "wpycha" kulki do komory HU nie jest ułamana. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Pęknięty loading nozzle. Pamiętasz dwugodzinne głowienie się nad Coltem? :D Na 99% Pidżej ma rację. Quote Link to post Share on other sites
qweas74 Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 (edited) Na 99% Pidżej ma rację. Loasing nozzle cały, kulki po załadowaniu magazynka i przeładowywaniu na sucho normalnie wylatują z lufy. Teraz czasami pobierze ze 3 kulki pod rząd później znowu puste strzały Edited February 5, 2012 by qweas74 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 To bez zdjęć, mogę wróżyć z fusów. Wstaw tutaj na forum, może coś się uda wykombinować... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 A zobacz czy nie masz pękniętego elementu którego zwieńczeniem są szczęki maga. Quote Link to post Share on other sites
Czaja W-ch Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 (edited) Miałem taki sam problem ze swoim Coltem. Po oddaniu pustego strzału odciągnij zamek i sprawdź jak zachowuje się cylinder przy odciągniętym zamku - chowa się czy wystaje przez okno wyrzutnika łusek? Edited February 5, 2012 by tschaykovsky Quote Link to post Share on other sites
qweas74 Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 Po oddaniu pustego strzału odciągnij zamek i sprawdź jak zachowuje się cylinder przy odciągniętym zamku - chowa się czy wystaje przez okno wyrzutnika łusek? tschaykovsky jest dokładnie tak jak mówisz, czyli nie chowa się. Jak naprawić ten problem? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 I tak skończy się wymianą loading nozzle, ułamała się prawdopodobnie część która trzyma sprężynę powrotną loading nozzle'a. Miałem już taki coś w swoim Glock'u... Quote Link to post Share on other sites
Czaja W-ch Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 (edited) Po odciągnięciu zamka dociśnij lekko wystający cylinder w dół (czyli prostopadle do osi lufy), jeśli schowa się na swoje miejsce, prawdopodobnie oznacza to że cylinder w tylnej części zahacza o uszczelkę głowicy tłoka (tak było w moim colcie), a Glock nie strzela bo cylinder zahaczając o uszczelkę unosi się lekko ku górze i loadig nozzle zamiast zgarniać kulkę i wpychać do komory, tylko się po niej prześlizguje. Problem rozwiązuje wymiana głowicy tłoczka ale na inną niż stockowa. Możesz mieć problem z odpowiednim dobraniem głowicy bo mój Colt po wymianie na PDI zaczął robić problemy (syfony, zacinki itp), najlepiej zamów w jakimś sklepie wszystkie jakie mają, zrób testy by wybrać najlepszą a resztę oddaj z powrotem. Sam chciałem tak zrobić, ale dalem sobie spokój gdy uświadomilem sobie że Colt SG to straszny syf. Możesz też spróbować wymienić cylinder, ale też na jakiś lepszy, ja wymieniłem na stockowy i nic nie dało. Edited February 6, 2012 by tschaykovsky Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Nie chowanie się cylindra po odciągnięciu zamka nie jest żadnym wyznacznikiem awarii. Raczej to czy po popchnięciu go palcem chowa sie lekko czy w ogóle czy z duzym oporem to owszem ale to, że nie chowa się sam nie jest awarią. Quote Link to post Share on other sites
Czaja W-ch Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Nie chowanie się cylindra po odciągnięciu zamka nie jest żadnym wyznacznikiem awarii. Raczej to czy po popchnięciu go palcem chowa sie lekko czy w ogóle czy z duzym oporem to owszem ale to, że nie chowa się sam nie jest awarią. A czy ja napisałem że jest? Nie chodzi o to czy się chowa/nie chowa, tylko czy blokuje się na uszczelce głowicy czy nie. A to że się blokuje objawia się właśnie tym że się nie chowa. Oczywiście przyczyna tego że cylinder się nie chowa może tkwić w wielu rzeczach - brak smarowania, zbyt ciasna głowica - dlatego też poradziłem by sprawdził czy po delikatnym dociśnięciu w dół cylinder wskakuje na swoje miejsce czy nie. Bo jeśli tak, to znaczy że coś go blokuje i bardzo prawdopodobne że jest to właśnie uszczelka głowicy. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 No wiem, uściślam jedynie bo zapytałeś jedynie o to czy sie chowa :D. A i wielu graczy sądzi, że jak się nie chowa sam to jest źle :P. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts