Campo_ Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Witam, mam kilka pytań dotyczących repliki podanej w temacie ( http://gunfire.pl/product-pol-1152189546-JG0508MG.html ). -Gdzie i jaką szynę polecacie kupić? -Czy jest możliwość dokupienia magazynków do tej repliki? -Jak części do tuningu? (lufa, gumka hop-up itp.) Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam, Campo_ (Z góry przepraszam jeżeli taki temat się pojawił ale nie odnalazłem owego.) Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 (edited) Poszukaj dobrze, bo gdzieś temat o niej był (sprawdź w wyszukiwarce model ze stałą kolbą - wykonanie jest to samo, różnica kolby). Mam już kilkuletnią o dużym, lecz nieznanym przebiegu (jestem 3-4 właścicielem). GB z tego co wiem jest nie ruszany. Gumka fabryczna. Trochę dłuższa lufa, jakiś element. Bezawaryjna. Podpinasz batkę i magazynek-strzela. Dekiel ma taki trochę dziwny kolor, jest metalowy. Korpus z przyzwoitego, chodź trochę za jasnego, tworzywa. Fabryczna gumka podkręca nawet w chłodne dni (krótka seria na rozgrzewkę wystarcza). Sprawdzone magi: od lowy-AK74 [MAG], fabryczny krótki hi-cap, jakiś długi hi-cap. Jednak zanim kupisz sprawdź lub zapytaj innych, bo są problemy. CYMA, prawdopodobnie low-cap, nie pasują (nie wchodzą w gniazdo). Po tylu latach i takim przebiegu nadal ~350 fps. Za tą cenę, jako lekka replika głównie do CQB - polecam. Problemy: Selektor po krótkiej serii spada mi na semi. Jest trochę za luźny. Ułamane znalowe mocowanie kolby u dołu (mam wersję ze stałą kolbą). Trochę trzeszczy, jak się ja "wygina", chwyt pistoletowy już ma dość spore luzy, aczkolwiek replika ma swoje lata i spory przebieg (nie oszczędzana). Edited February 5, 2012 by SterylizatorPL Quote Link to post Share on other sites
Campo_ Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 A gdzie zakupiłeś te części? Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Lufa była już. Magi od znajomego po sprawdzeniu. Mówię, poszukaj o wersji ze stałą kolbą, bo temat jest. Tam będziesz miał więcej info i tam pytaj. Quote Link to post Share on other sites
Campo_ Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 Dziękuję za odpowiedzi. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts