Karoldeka Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 (edited) Witam, ICS SIG 551 - KWA LMT DEFENDER M4 Jestem kompletnie zielony, nawet po przeczytaniu kilku tematów i recenzji nadal nie wiem co wybrać, rzecz polega na tym że to nie ma być replika dla mnie, i nie chciałbym odwalić prezentu który po tyg się zepsuje czy nie będzie działał tak jak należy. Tak jak już mówiłem czytałem recenzje i kilka tematów, ale dalej nie wiem co wybrać, niby to i to dobre, ale ja jestem dupa nie fachowiec w tym temacie więc.. chciałbym zadać tylko jedno malutkie pytanko, który jest lepszy. Wiem że takich pytań są tyś, ale raz że nie ma porównania, a dwa że wolałbym odp 'specjalisty' albo kogoś ogarniętego w temacie.. Jedna prosta odp, tylko o tyle proszę :) potem można temat usunąć.. Edited February 6, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
czaja135 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Ani jedno, ani drugie nie zepsuje się po tygodniu. Ta i ta replika są bardzo dobre lecz osobiście wybrałbym ICS. Quote Link to post Share on other sites
Karoldeka Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 (edited) Co do tygodnia podałem tylko przykład, czytałem różne opinie i recenzje (nie koniecznie na temat tych replik) i czasem wszyscy mówili że coś się złamie po jakimś czasie lub coś odpadnie.. Więc wolałem zapytać czy są jakieś 'rasowe' problemy :)) Żle to sprecyzowałem, mój błąd, przepraszam za to, jak i dziękuję za odpowiedź :) Edited February 6, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Też brałbym tego Siga z ICS, mnóstwo ludzi biega z M4/M16 i pochodnymi, niech się kolega wyróżnia z tłumu :p Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 (edited) Ja osobiście zapytałbym prezentobiorcę co woli. A z tą jednoznaczną odpowiedzią to może być problem. Kazdy będzie ci doradzał subiektywnie, co przyniesie typowy dla takich tematów chaos. Edited February 6, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Karoldeka Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 (edited) Wtedy nie była by to niespodzianka :) Po za tym wiem co lubi ponieważ za niedługo ma urodziny, więc i powiedział mi że za pieniądze jakie dostanie kupiłby albo tego ICS'a albo tego KWA co podałem, więc na pewno mu się obydwa podobają, zdania nie zmienił bo jeszcze dziś z nim rozmawiałem o tym co zrobi ze swoją starą repliką 'cyma 28', i mówił że pewnie będzie leżała, a on czeka na wjazd ICS'a albo KWA.. więc z tym nie ma problemu :) za dwa dni ma urodziny więc dlatego taki pośpiech u mnie bo jutro już muszę lecieć po tę replikę :) @EDIT: jak się chaos zrobi, to można temat zablokować lub usunąć, a ja w tym momencie jestem mądrzejszy niż byłem kilka min temu :) więc można powiedzieć dowiaduje się tego czego chciałem się dowiedzieć, bez zbędnych postów :) po za tym już po pierwszej odp można by było zamknąć temat :) Popraw pisownię proszę. Arend Edited February 6, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 (edited) Obie repliki pracują bardzo kulturalnie ale ze względu na komorę i gumę brał bym raczej SIGa, zwłaszcza, że mam słabość do SIGów. Arend... Popraw pisownię proszę.Arend Kazdy będzie ci Edited February 7, 2012 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Miałem obydwie repliki [ Jedna była moja a druga pożyczona ] . Zdecydowanie lepszą opinię mam o sigu . w M4 co chwila padały zębatki i jazda na gwarancję . Sig jest na prawdę dobrze wykonany , fajnie sie prezentuje i dobrze leży w dłoni . Do tego ma v3 więc wytrzymalsze GB [ w teorii ] . Jedyną jego wadą są straszliwie drogie magi i części [ Tylko oryginalne części ISC nie licząc GB ] . Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 MAgi MAGa pasują. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 I tak są drogie i ciężko je znaleźć [ Wiadomo można sobie zamówić z WGC albo RWA ] . Ale pomijając magazynki i tak jestem za Sigiem :D Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Ostatnio magi do wszystkiego są drogie, a ja zauważyłem zanik chińskich low capów do AK. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Ostatnio wszystko jest drogie... Quote Link to post Share on other sites
Domianos9 Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 W sigu chyba nie ma szyny R.I.S. do celownika. Można ją dokupić w jakimś zagranicznym sklepie. Link : http://www.fire-support.co.uk/product/ics-sig-tactical-rail Quote Link to post Share on other sites
Karoldeka Posted February 7, 2012 Author Report Share Posted February 7, 2012 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, właśnie wróciłem z nowym zakupem jakim jest właśnie ICS SIG, z kilkoma akcesoriami :) Co do szyny to chyba takiego dużego problemu nie będzie, najwyżej dojdzie tydzień później. Z tego co zakupiłem to sama replika, + akumulator + ładowarka, czytałem że mikroprocesorowe ładowarki są dobre, więc i taką zakupiłem, + paczkę kulek i mniejszy pokrowiec ponieważ ten co ma teraz miał około metra, a 551 ze złożoną kolbą mieści się spokojnie w mniejszy, więc i taki zakupiłem.. Co do magazynków i szyny, on sobie już znajdzie, mam w zamiarze dodać mu jeszcze jako 'bonus' z 500zł, myślę że da rade za to kupić magazynek i szynę :) No i to by było na tyle, dziękuję za wspaniałe odpowiedzi, i szybkie przede wszystkim. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Też chcę takie prezenty... :P Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 My sweet sixteen, czy co? (O.o) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts