Pasternakos Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Czy może mi ktoś powiedzieć jaka jest różnica w kolorystyce między flecktarnem helikona a kontraktowym??? Z fot helikona wynika że kolorystyka mało ma wspólnego z kontraktem... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Jeśli zamierzasz rekonstrukcję lub stylizację, bierz tylko kontrakty z http://armyworld.pl/. Jeśli chodzi Ci tylko o kamuflarz, to ganz egal. Na Army są na prawdę tanie i dobre. Quote Link to post Share on other sites
czapel Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Brawo. Odpowiedziałeś na pytanie. Wracając do tematu. Widziałem spodnie helikona we flecku i wydawało mi się że kolorystyka nie odbiega od kontraktu. Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Odbiega. Może wieczorem zrobię słit focie, jeśli znajdę czas. Generalnie to flecktarn Helikona jest odrobinę "przykurzony" - kolory mają mniejsze nasycenie. Quote Link to post Share on other sites
czapel Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Ja porównywałem ze spraną bluzą. Może dlatego praktycznie nie zauważyłem różnicy. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Na zdjęciu wygląda jak tropentarn - wersja tropikalna flecktarnu. Quote Link to post Share on other sites
Pasternakos Posted February 7, 2012 Author Report Share Posted February 7, 2012 Reko mnie nie interesuje, jedynie wygoda;) Chodzi mi o zgodność kolorystyczną z kontraktem, może być odrobinę ciemniejsze. Quote Link to post Share on other sites
Guest extremateria Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 (edited) Helikon Flecktarn podobny jest do pierwszej bluzy z lewej strony LINK. Jak dla mnie, to raczej niepodobne za bardzo. Taka zbita papka, kolory malo wyraziste. Edited February 7, 2012 by Materia Quote Link to post Share on other sites
Pasternakos Posted February 8, 2012 Author Report Share Posted February 8, 2012 hm czyli nie za bardzo są do siebie podobne... Quote Link to post Share on other sites
Rechot Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Tu masz porównanie Helikona i kontraktowych z 2007 (produkcja). Obydwie pary spodni są już trochę noszone i helikon jest lekko jaśniejszy niż był. Ogólnie jak bym miał do wyboru helikon a kontrakt to wybrał bym kontrakt, bardziej wytrzymałem i przed wszystkim wygodniejsze, bo helikony nadają się tylko do chodzenia na co dzień, kieszenie są dziwnie ułożone i ciężko włożyć do nich rękę, miejsce gdzie można włożyć jakiś wkład ochraniający kolana w ogóle nie spełnia swojej roli, bo nogawka się przekręca i jeszcze bardziej przeszkadza. Link do zdjęć. Spodnie pierwsze od góry są kontraktowe. https://picasaweb.google.com/116695780409528961560/Fleck?authkey=Gv1sRgCIyx477l1MjLsAE Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts