Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Broń snajperska na początek

Recommended Posts

Nie ma takiego czegoś przy karabinie snajperskim jak ,, nie wydawanie dużo pieniędzy''. Poczytaj trochę i jeszcze raz przemyśl czy chcesz się na to rzucić. Sam karabin powiedzmy z tych tańszych 400zł + luneta i montaż do niej 250 zł + jak kto woli dwójnóg jakieś 80-200 zł. Do tego trzeba dodać minimum z 1000-2000 zł na bebechy. Albo się kupi gaziaka ( gdy chłodniej mogą drastycznie spaść fps ) albo spring lub elektryka gdzie jak wspomniałem wydasz sporo na przerabianie. Ja zdecydowałem się na ASG - AI AW .308 Sniper. Jak za 400 zł jest dobrze wykonana i pasują części, po doszczelnieniu wszystkiego i wymianie tylko komory hop-up z gumką i lufą można tymczasowo kulturalnie wybijać ludzi.

Ta, a wyda na karabin "z tych tańszych" 400zł, a zasięg będzie mieć gorszy, niż koledzy z elektrykami za 300zł.

Daj sobie spokój ze "snajperkami" na początek, bo nie ma czegoś takiego. Jak nie masz kupy kasy, to kup sobie na przykład długie G36, albo M14, zasięg będziesz mieć podobny jak zwykłe AEGi, ale będziesz sobie mógł podbudować ego, że biegasz z wiosłem.

Ja osobiście polecam giety ARESA. Latam z G36c jakiś czas i jest to moja broń boczna do snajpery XD. Jeśli jednak naprawdę chcesz być SNAJPEREM, czyli człowiekiem krzakiem siedzącym po 20 min w jedyna miejscu i czekający na ofiarę to poczytaj sobie o tematy w rozdziale Karabiny wyborowe. Tam masz gigantyczne tematy o najczęściej używanych replikach. Pomijając fakt zakupienia karabinu wyborowego trzeba też doliczyć jakiś pistolecik gazowy za 300-500 zł jako broń boczną, nie chcesz chyba przewiercić w koledze dziury kulką 0.30g 650fps.

Ja na zimę (żeby nie zajechać GBv2) sprawiłem sobie A&K SWD i mogę powiedzieć że jak na nisko budżetową replikę dla mnie (podkreślam w mojej opinii) jest ok, żeby:

1. dowiedzieć się czy snajperstwo to jest dobry wybór

2. jak dla mnie dosyć tani tuning.

Wiadomość automatycznaTemat został zamknięty przez moderatora.Powód: Zamknięte dokładnie z tych samych powodów co poprzedni.Jeśli uważasz, że wątek został zamknięty niesłusznie, zaraportuj go, a rozważymy jego ponowne otwarcie. Pozdrawiamy,Forum WMASG.PL Załoga WMASG
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...