Kudlatov Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Witam, ostatnio dostałem w gratisie akumulator FF 11.1 V 12C 1350mAh Li-ion. Repliki nie rusza, podłączyłem go do Imaxa ładowarki, cokolwiek chce zrobić z programu dla aku Litowych dostaje komunikat LOW VOLTAGE, czy to oznacza ze akumulator został zbyt rozładowany i już się mogę z nim pożegnać? Mogę go jakoś odratować? Quote Link to post Share on other sites
puzel Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Witam, ostatnio dostałem w gratisie akumulator FF 11.1 V 12C 1350mAh Li-ion. Repliki nie rusza, podłączyłem go do Imaxa ładowarki, cokolwiek chce zrobić z programu dla aku Litowych dostaje komunikat LOW VOLTAGE, czy to oznacza ze akumulator został zbyt rozładowany i już się mogę z nim pożegnać? Mogę go jakoś odratować? Podłącz go do ładowarki i ustaw na ładowanie batki 2 ogniwowej trochę go prąd ruszy i później załapiesz normalnie jako 3 ogniwa. Quote Link to post Share on other sites
Kudlatov Posted February 7, 2012 Author Report Share Posted February 7, 2012 Spróbowałem na 2 i na 1 ogniwo, nadal low voltage Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Spróbuj na trybie dla Pb, powinno ruszyć. Jak podbije nieco napięcie to zmień program. Tylko ustaw jakiś normalny prąd ładowania. I przy okazji, sprawdź multimetrem jakie napięcie ma ta batka, bo może to już trup? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Nie lepiej ustawić na li-fe ? Quote Link to post Share on other sites
Kudlatov Posted February 8, 2012 Author Report Share Posted February 8, 2012 Z tego co pamiętam na mierniku wyskoczyło 0,2V, a z tym ładowaniem będę mógł sprawdzić dopiero jutro i dam znać Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Jak Ci pakiet pokazuje 0,2v to możesz sobie odpuścić... Quote Link to post Share on other sites
Kudlatov Posted February 9, 2012 Author Report Share Posted February 9, 2012 A jednak, ustawiłem na 3 minuty na program dla NiCd, sprawdziłem na mierniku i wyszło trochę ponad 10V. Potem ustawiłem na ten do przechowywania, naładowało, sprawdziłem kilka strzałów i jest ok. Dzięki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Świetnie, to albo nie umiesz obsłużyć miernika, albo rozładuj na ładowarce ten pakiet, potem naładuj i zobacz ile mAh udało się tam zmieścić... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts