Draico Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Witam zakupiłem ostatnio tę replikę: http://gunfire.pl/product-pol-1152191812-JG0838.html Praktycznie wszystko się zgadzało gdy sprawdzałem kompletność przy kurierze (dostałem tylko instrukcję od wersji C zamiast KE). Jednak po późniejszych oględzinach spostrzegłem, że luneta nie jest równo tzn. jeśli broń trzyma się prosto to linie są odchylone od "osi horyzontu" o jakieś ok.10 stopni. Czy da się to jakoś ustawić? Czy te pokrętła do ustawiania są sprawne? Jeśli tak to czym je ustawiać? I czy pomogą one na problem z pierwszego pytania? Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Z takim przypadkiem się nie spotkałem i o ile śruby regulacyjne góra/dół nie pomagają, ślij na gwarancję... Quote Link to post Share on other sites
mutant100 Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 (edited) Nie nie nie. To tak ma być, bo wymusza to prawidłową pozycje strzelecką. Mam tak samo i jak popatrzysz w lustro celując, to zobaczysz że jesteś lepiej złożony do strzału, niż jak by siatka była idealnie prosto. Edited February 20, 2012 by mutant100 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 ^ niezłe :D Quote Link to post Share on other sites
mutant100 Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Nie no serio. Nie wiem, może tak nie powinno być w tej lunetce, ale mnie osobiście wygodniej celować w taki sposób :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Arius Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 mutant100: moim zdaniem absurd, wychodziłoby na to, że replika przeznaczona jest tylko dla osób lewo lub prawo ręcznych w zależności od tego w która stronę jest przechylona luneta. Analogicznie, z drugiej strony byłoby wręcz niewygodnie się składać do strzału. Moim zdaniem to może być jakaś wada. Quote Link to post Share on other sites
mutant100 Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Tak masz całkowitą rację, lecz autor nie podał którą ręką sie posługuje i tego nie wiemy. Z racji tego że ja lewą rękę mam na chwycie, a prawą na spuście jest mi wygodniej gdy celownik jest odrobinke skrzywiony :happy: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Dobra, wiem, że nie uwierzysz ale serio, siatka celownicza ma być prosto. Jest krzywo bo to chińszczyzna a ni dlatego, że to bajer. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Tak ten wkład da się przekręcić, tak aby był prosto. Ba! nawet da się go wyjąć i zastąpić wkładem od ostrej. Jak? Tego już Ci nie powiem, bo jestem wredny. Szukaj na forum. Quote Link to post Share on other sites
Draico Posted February 22, 2012 Author Report Share Posted February 22, 2012 (edited) Jak mówisz to poszukam. A jak nie znajdę to zwrócę się o pomoc do Ciebie. Też myślałem, że jest to celowo tzn, jak mutant pisał ale jak celuje się względem prostego celownika to broń jest lekko przechylona i wtedy hop up nie ''zakręca'' tak jak powinien. Edited February 22, 2012 by Draico Quote Link to post Share on other sites
Draico Posted March 19, 2012 Author Report Share Posted March 19, 2012 Odświeżam temat. Replika leżała sobie w pudle, nawet jej potem nie oglądałem. Przyszedł czas na pierwszą strzelankę. Więc pomyślałem że warto by było ustawić optykę, użyłem kluczy imbusowych do regulacji. I tak najpierw przyszła kolej na regulację prawo/lewo, kręcąc imbusem i nie widząc zbytnio efektów pomyślałem że może po prostu celownik wolno się przesuwa i kręciłem dalej przez co "regulacja" wpadła do środka. Potem sprawdziłem regulację góra/dół i także nie działała (z tym że teraz już tyle nie kręciłem). Co ciekawe tego samego "imbusa" użyliśmy z kolegą do ustawienia innej lunetki tego samego modelu, która jest w posiadaniu kolegi i z nią nie było najmniejszych problemów. Po przyjrzeniu się bliżej zobaczyłem że krzywizna którą wcześniej opisywałem jest spowodowana, złym zamontowaniem wkładu lunetki jest zwyczajnie krzywo zamontowana (jutro zrobię i wstawię) zdjęcie. Będę starał się wysłać na gwarancje i domagać się wymiany lunety. I mam pytanie czy wysyłając na gwarancję (tutaj do Gunfire) muszę wysyłać całą replikę czy tylko wadliwą część tzn. lunetę? Pytanie zadałem też obsłudze sklepu jednak jeszcze czekam na odpowiedź. Podsumowując dostałem wadliwy produkt (krzywo zamontowany wkład i brak regulacji) i mam nadzieję że sklep gunfire uzna gwarancję (jeśli nie to trudno, ale stracą zaufanie drużyny). Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 Zapytaj w Gunfire. Quote Link to post Share on other sites
bananiak Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 (edited) Wszystko musisz wysłać. Wiem z autopsji i nie dostaniesz szybko repliki, to też wiem z doświadczenia:) Edited March 19, 2012 by bananiak Quote Link to post Share on other sites
Draico Posted March 19, 2012 Author Report Share Posted March 19, 2012 Ile trzeba czekać tak uśredniając? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 20, 2012 Report Share Posted March 20, 2012 Nie wiem jak przy gwarancji ale może warto przemyśleć raczej reklamację? Quote Link to post Share on other sites
Draico Posted April 12, 2012 Author Report Share Posted April 12, 2012 Temat do zamknięcia. Reklamacja została rozpatrzona pozytywnie i sklep wymienił mi lunetkę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts