Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Silnik rwie / przeciera kabel

Recommended Posts

Cześć!

Mam problem z silnikiem/kablami w moim gb v.2 (G&P). Dolna część zębatki (ale nie same zęby) przeciera mi kabel. Kable mam silikonowe - 1,5mm. W tym miejscu w gb idzie tylko jeden przewód, więc to raczej ich grubość nie powinna stanowić problemu.

Są na to jakieś metody?

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdr!

Niestety - termokurcz nie wiele tu pomaga.

Natomiast rozwiązaniem okazało się puszczenie obu przewodów zasilających jednym otworem wyjściowym z GB :) Wymagało to piłowania szkieletu, aby poszerzyć kanał, ale teraz pod osią silnika przechodzą tylko dwa cienkie kable do spustu od mosfetu. Przewody zasilające spokojnie wychodzą sobie za silnikiem i jest gites.

Swoją drogą ten szkielet G&P jest pod tym względem mało przemyślany - w chińczykach silnik mi się jeszcze nie zaklinował pomiędzy kablami. Sprawdzałem ten gb z stokowym okablowaniem i róznymi silnikami - też się klinowało :/

U mnie problemem nie jest chwyt - w chwycie jest od cholery miejsca. Problem był wewnątrz gb, gdzie oś silnika przechodząc nad przewodem tarła o niego, a przy każdej próbie wyjęcia silnika zębatka darła izolację. Coś trzeba było wyeliminować - padło na przewód :)

Brak miejsca w chwycie zazwyczaj da się rozwiązać albo termokurczem zamiast izolacji, albo puszczając oba przewody tyłem - tak jak np. w replikach CA.

Swoją drogą - piłowanie chwytu też czasem jest konieczne - właśnie w tym G&P, a także w innym szkielecie, chwyt SPR ściskał mi łożyska :)

Edited by Klecor