Xenlin Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Witam! Mam problem z swoją wolnoładowarką. Otóż pisze na niej prąd ładowania 300mA, natomiast multimetr pokazuje 550mA. Którą wartość podstawić do wzoru na czas ładowania batki??? Często podobno się zdarza, że tabliczka swoje a wartość rzeczywista swoje. Z wyliczeń: Dla 550mA wychodzi mi czas ładowania 3h48min Dla 300mA natomiast 7h Druga sprawa. Jakimś cudem udało mi się urwać wtyczkę od ładowarki (Tamyia) i na dodatek ją zgubić :sciana: . W wolnoładowarce są dwa czarne kabelki, jeden z białym paskiem i doczytałem, że ten właśnie z paskiem to "+". Czy tak jest w KAŻDEJ ładowarce?? Nie chciałbym spalić baterię na start. Teraz odnośnie baterii (8,4V 1500mAh, Ni-Cd). Wykonałem sobie rozładowywarkę na wzór z przyklejonego tematu ( żarówka samochodowa) i pokazuje mi (oczywiście pod obciążeniem) zaledwie 6,4V. Czy to możliwe, że silnik w replice aż tak zajechał batkę??? Sorki, że was tak męczę, ale przeszukiwanie tematów dało mi tylko strzępkowe informacje. Z góry dzięki za odpowiedź! Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Kup ładowarkę mikroprocesorową, wyjdzie na zdrowie Twojemu akumulatorowi. Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Moim zdaniem batkę zajechała ładowarka. Uzbieraj sobie na IMAX B6, i dokup do tego porządną batkę np. od G&P lub VB Power (bierz tylko Ni-Mh). Jeśli będziesz chciał w przyszłości kupić Li-po to na tej ładowarce także je naładujesz, podobnie jak Ni-Cd. Pozdro :icon_biggrin: Link to post Share on other sites
Xenlin Posted February 10, 2012 Author Report Share Posted February 10, 2012 No, mam zamiar odłożyć trochę na mikroprocesorówkę, jednak to jak na razie daleka przyszłość. I nadal nie uzyskałem odpowiedzi na zadane pytania. BTW jakbym zmieniał okablowanie to na jakie wtyczki przejść? Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 T-connector zwane też deansami. Link to post Share on other sites
hokager Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Teraz w "modę airsoftu" wchodzą wtyczki XT60,jednak to na razie rzadkość Link to post Share on other sites
Xenlin Posted February 12, 2012 Author Report Share Posted February 12, 2012 No dobra ;] O dziwo wczoraj w ręce wpadło mi trochę grosza. To teraz takie pytanie. Gdzie najlepiej kupić takiego IMAXA B6 żeby był za rozsądną cenę i oczywiście nie trafić jakiegoś "bubla" (gdzieś czytałem o tym, że był problem z podróbkami). No i kolejna sprawa. Czy na takim imaxie naładuję np akumulatorki AA bądź AAA?? Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 W sklepie amadex na allegro. Link to post Share on other sites
Xenlin Posted February 16, 2012 Author Report Share Posted February 16, 2012 Ok dzięki za info :) W sumie temat do zamknięcia. Link to post Share on other sites
Recommended Posts