Age96 Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 (edited) Witam, jestem kompletnie zielony w ASG, kupiłem używanego M15A2 CA i już gdy go kupowałem to gościu wymieniał bezpiecznik przed strzelaniem bo replika nie chciała "zaskoczyć" problem w tym, że wróciłem do domu i już nie działa. Czytałem że to może być problem z baterią, kablami, a nawet silnikiem... Proszę o pomoc, co z tym robić? W serwisie pewnie skasują mnie drugie tyle co za broń zapłaciłem - 700 zł. Czytałem ,że nie powinno się kupować używanych broni jeśli się człowiek nie zna, no ale wiadomo cena skusiła, do tego gościu dorzucał jeszcze celownik optyczny, dodatkowy magazynek, ochraniacze. Co mam robić? ;( Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki za pomoc PS. Nie mam ładowarki nawet żeby sprawdzić czy bateria naładowana, ale skoro replika strzelała przy sprawdzaniu przed kupnem to powinno być tam mocy na choćby jeden wystrzał ;/ Edited February 14, 2012 by Age96 Quote Link to post Share on other sites
Adriano941 Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Witam, jestem kompletnie zielony w ASG, kupiłem używanego M15A2 CA i już gdy go kupowałem to gościu wymieniał bezpiecznik przed strzelaniem bo replika nie chciała "zaskoczyć" problem w tym, że wróciłem do domu i już nie działa. Czytałem że to może być problem z baterią, kablami, a nawet silnikiem... Proszę o pomoc, co z tym robić? W serwisie pewnie skasują mnie drugie tyle co za broń zapłaciłem - 700 zł. Czytałem ,że nie powinno się kupować używanych broni jeśli się człowiek nie zna, no ale wiadomo cena skusiła, do tego gościu dorzucał jeszcze celownik optyczny, dodatkowy magazynek, ochraniacze. Co mam robić? ;( Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki za pomoc PS. Nie mam ładowarki nawet żeby sprawdzić czy bateria naładowana, ale skoro replika strzelała przy sprawdzaniu przed kupnem to powinno być tam mocy na choćby jeden wystrzał ;/ Ciezko cos wywnioskowac ale sprawdz wszystkie wtyczki czy sa wcisniete, nastepnie czy bezpiecznik nie jest przepalony. Ale jesli nie masz ladowarki to ciezko :D jak mozna nie kupic ladowarki. W kazdym badz razie jesli wtyczki sa okej wcisniete i bezpiecznik niespalony to albo batka albo silnik albo cos w GB moze styki Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Wiedziałem, że założysz drugi temat. Poszedł raport o dublu i lenistwie w szukaniu. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Wszyscy Ci pisali, byś nie kupował używki, ale łosie i centusie płacą (i płaczą) dwa razy. Poza tym - to Twój kolejny temat o tym samym. Idź do "kolesia", zwróć mu niesprawną replikę, i kup nową w sklepie. geniuszu. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Z racji tego, że tutaj się bardziej rozpisałeś - ten temat zostawiam, a stary zamykam. Ale nie próbuj zakładania kolejnych o tym samym, bo wszystkie zamknę wraz z Twoim kontem. Quote Link to post Share on other sites
Nor87 Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 (edited) Z jakiej dokładnie dzielnicy Sosnowca jesteś? Być może będę mógł pomóc. A przynajmniej ustalić przyczynę nie działającej repliki :). Po podłączeniu baterii i naciśnięciu spustu replika w ogóle nie reaguje? żadnego nawet "kliknięcia"? Stawiam, że to bezpiecznik. Jeśli napisałeś, że replika przy Tobie strzeliła po zmianie bezpiecznika, być może kolejny bezpiecznik się po prostu przepalił. Edited February 14, 2012 by Nor87 Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Ciekawe, czy wszystkie bezpieczniki będą się w niej kopcić tuż po wymianie. Quote Link to post Share on other sites
Age96 Posted February 14, 2012 Author Report Share Posted February 14, 2012 Panowie przepraszam za te tematy, ale odpowiedzi były dosyć niejasne przynajmniej dla mnie. Sprawdzę co z tym bezpiecznikiem i albo skontaktuje się Norem87 albo do serwisu do Pentagonu go zawiozę, dzięki za wszystkie odpowiedzi. Lesio masz racje, pluje sobie w brodę ,że zaufałem gościowi którego nie znam, bo dołożyłbym 100 zł i miałbym nowy M16A4. Ehh za głupotę się płaci. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 jestem kompletnie zielony w ASG, kupiłem używanego M15A2 CA nie działa. Czytałem ,że nie powinno się kupować używanych broni jeśli się człowiek nie zna, No widzisz ... Myślę jednak że to może byc bezpiecznik ew. styki zasyfione . Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Jeżeli będzie palił bezpieczniki ciągle to gdzieś wali spięcia lub jest zbyt duże obciążenie na silniku aby bezpiecznik pociągnął taki prąd. Czyli w każdym przypadku oddaj na serwis. Albo wymienią/naprawią kable, albo porządnie złożą replikę. Taka rzecz nie jest specjalnie ciężką sprawą do zrobienia dla kogoś kto już trochę replik poskładał, więc myślę, że więcej niż 100 nie zawoła serwis. Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Czyli tyle, ile, wg. posta wyżej, dołożyłbyś do nowej emki. Poza tym 700 zł za używaka z nieznanego źródła, to dosyć dużo jak. Kupiłbyś coś fajnego i nowego za te pieniądze. Jeszcze na gumkę by starczyło, może lufę też. Tylko że nie byłaby to emka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts