kopciuch90 Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 mam problem mam dwie baterie 8,4v Ni-Cd 1500mAh chce kupić zapasowa baterie NI-MH 9,6V 1100MAh i nie wiem czy moja ładowarka ją naładuje parametry ładowarki to napięcie 8,4 250mAh, na logikę napięcie wyjściowe ładowarki jest za niskie ale wole się upewnić... jeżeli moja ładowarka jest w wypadku tej baterii bezużyteczna to jaką najlepiej ładowarkę kopić tylko nie za drogą. proszę o rade Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Nie naładujesz swoją ładowarką.Kup jakąś dedykowaną do 9.6.Daj ogłoszenie u nas w komisie. Quote Link to post Share on other sites
FlynN Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Jeśli mogę coś doradzić to: ładowarka imax b6 (koszt ok 150 zł z zasilaczem) taniej nic lepszego nie znajdziesz. A batkę to nie kupuj nimha, w modelarskim sklepie kup lipo (za ok. 50 zł) taniej a na pewno dużo lepsza. Kupując taki "pakiet" wyjdzie Ci bardzo podobnie cenowo jak byś kupił tego nimha i jakąś ładowarkę, a będziesz miał dużo lepszy sprzęt. Quote Link to post Share on other sites
kopciuch90 Posted February 16, 2012 Author Report Share Posted February 16, 2012 tylko obawiam się ze mój Gearbox LiPo nie wytrzyma:/ niby to Gearbox v3 ale ma już przeszło 2 lata i ze spokojem 10000 kulek na liczniku...a nic z nim nie robiłem bo nigdy nie mam czasu:/ Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 LiPo 7,4 i nic gearbox'owi nie będzie :wink: Quote Link to post Share on other sites
kopciuch90 Posted February 16, 2012 Author Report Share Posted February 16, 2012 tylko z tego co znalazłem w necie spadnie szybkostrzelność przy takiej baterii Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 W mojej MP5 używałem baterii 9,6 Ni-Cd. Następnie przesiadłem się na Li-Po 7,4. Nie zauważyłem spadku szybkostrzelności. Powiedziałbym nawet, że ROF lekko wzrósł. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Zależy to od wydajności Li-Po :). Im większy ma ono prąd rozładowania ( C ) tym lepsza wydajność. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 (edited) Co najciekawsze, efekt ten uzyskałem na używanej Li-Po Fullymax 20C, ładowanej badziewną ładowarką E-Sky (przez złącze balansera). Czyli szału nie było :maniak_usmiech: Edited February 16, 2012 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Prąd rozładowania = pojemność razy wydajność. 20C znaczy, że może dać 20 razy większy prąd niż ma pojemność (oczywiście dzieloną przez godziny). Przykładowo: Pakiet 3000mAh 15C da prąd rozładowania 45A, zaś 1100mAh 30C tylko 33A. Który da większego rofa? :icon_razz2: Przynajmniej ja to tak rozumiem, jak głupoty prawię, nakierować mnie - sam (jeszcze i niestety) siedzę na NiXX. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Przynajmniej ja to tak rozumiem, jak głupoty prawię, nakierować mnie - sam (jeszcze i niestety) siedzę na NiXX. To jesteśmy w tej samej sytuacji, ale to co mówisz wygląda mądrze :). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts