Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36C (JG G608)- problem.

Recommended Posts

Witam. Moja replika po dość krótkim czasie strzelania czy to semi czy auto poprostu przestaje działać. Słychać jedynie ciche stukanie silnika. Zauważyłem że kiedy silnik przestaje działać bateria i styki od bezpiecznika zaczynają się nagrzewać. Sytuacja ma miejsce zarówno kiedy używam baterii stockowej jak i Li-Po. Wiecie może jak rozwiązać ten problem?

Edited by black88

Skoro replika ma problem z działaniem, jak sam twierdzisz słychać stukanie silnika to gwarancja to obejmuje. Ślij do sklepu w którym kupiłeś, niech ci naprawią.

Przy moim G36C było podobnie- replika nie chciała strzelać, dopiero jak ją obróciłem do góry nogami wszystko działało jak trzeba. A że było grubo po gwarancji to ją rozkręciłem... Okazało się, że silnik latał zupełnie "luzem", bo ta część trzymająca go przy GB po prostu pękła na pół.

A mi to wygląda (dokładniej rzecz biorąc - brzmi) na zwykłą rozładowaną baterię... Ewentualnie złe podkładkowanie - jest za ciasno i mniej czasu potrzeba, żeby silnik nie miał siły naciągnąć.

Podkładkowanie plus kabelki niskooporowe z dobrą wtyczką i powinno banglać.

Ps. Oczywiście jest też opcja padniętej baterii, ale skoro piszesz o lipo, to zakładam, że wiesz, jak się z tym obchodzić. Więc tylko tak pro forma: co to za baterie, czym ładowałeś, jak rozładowywałeś itd?

Edited by Akkenoth

Wywal tą cześć kabli z bezpiecznikiem.

I napisz co wtedy.

Zrobiłem jak napisałeś. Ta część okablowania jest sprawna. Nie wiem czy dobrze postąpiłem ale w korpusie było jeszcze jedno złącze do, którego podłączyłem baterie- efekt ten sam. Podczas składania repliki zauważyłem że na styku kabla i kostki stykowej ( tak to się chyba nazywa ) przeskakuje iskra wiec może to jest miejsce gdzie występuje zwarcie? Z braku klucza imbusowego nie mogłem rozkręcić całej repliki wiec problem może siedzieć gdzieś głębiej.

Edited by black88

A nie ruszałeś śruby dociskowej silnika? jeśli tak to lekko ją odkręć bo za mocno dociska.

Najlepiej by było gdybyś wyją gb i zobaczył cz wszystko jest tak jak być powinno.

przyczyn może być wiele..

-tłok się zablokował, zębatki..

-przepięcie

-przejarany silnik który po prostu nie ma siły lub zbyt mocno dokręcony

Jeśli umiesz wyjmij gb (wraz z chwytem) podłącz batke bezpośrednio do gb zobacz czy działa poza body, jak nie wyjmij gb z chwytu i obejrzyj czy nie ma jakichś przetartych kabli, obejrzyj gb czy nigdzie nie pękł, czy zębatki siedzą równo w łożyskach, koszyk silnika, sam silnik możesz odkręcić i zbadać.

Dopóki nie otworzysz samego gb te wszystkie czynności możesz wykonać bez straty gwarancji.

A jeśli nie czujesz się na siłach daj poczcie 18zł i wyślij na gware:)