Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Klapka wyrzutnika łusek - M16

Recommended Posts

Mój problem wygląda tak, po pociągnięciu za rączkę przeładowania, klapka wyrzutnika łusek się nie otwiera. Po dostaniu się do regulacji hop-upa, plastik który się poruszał po pociągnięciu za rączkę teraz lata jak żyd po pustym sklepie.

Co tam się mogło stać? Czy można to naprawić bez kupowania jakichkolwiek części? I JAK to naprawić?

Zdaje mi się, że wiem o co chodzi, miałem tak w moim m4, okazało się, że po prostu pociągając za rączkę przeładowania trzeba ją lekko przechylić tak, aby plastik zamocowany w środku repliki mógł odblokować sprężynę, która następnie otworzy klapkę.

Pozdrawiam

Edited by machalajak

Zdaje mi się, że wiem o co chodzi, miałem tak w moim m4, okazało się, że po prostu pociągając za rączkę przeładowania trzeba ją lekko przechylić tak, aby plastik zamocowany w środku repliki mógł odblokować sprężynę, która następnie otworzy klapkę.

Pozdrawiam

Nie pomogło .

No to jak pęknięty to w grę wchodzi tylko jego wymiana (aby zachować funkcjonalność tego elementu). Bo nie nadaje się to do klejenia. Koszt nieduży - za parę, paręnaście złotych powinieneś dorwać to tutaj w komisie lub na Allegro. Wymiana też banalnie prosta - wywalasz resztki starego i przykręcasz nowy. Ot cała filozofia.

• Create New...