overs Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 witam. obecna konfiguracja to : - replika coś ala m4a1 ( body plastik ) - gb v2 systema - wzmacniany - czarny 7mm - lozyska 7mm kulki systemy - prowadnica lozyskowana - systema - zestaw BU guardera - dysza CA bodajże ( bo szczelniejsza ) - spring m120 guarder - tlok shs niebieski - 15 zebów - zebatki shs 13:1 - silnik element Ultra torque up - bateria lipo 11.1 25/50c turnigy - mosfet hand made 1.pytanie takie czy taki silnik zostawic czy ew. dokupic jakis inny ( ale jaki ? ) 2.mam w domu shs 14zebny , lepiej 14 czy 15 wsadzic ? 3.czy shortstroking mozna zrobic tylko na tloku czy na zebatce tez ? dzieki z góry Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Ja mam taką konfiguracje i mam ok 20k/s przy 7,4V ;/ A Ty masz 11,1V.... Ile chcesz z tego wyciągnąć ?? Chodzi mi o to że też te zęby i silnik TU (X-HT).... Tłok mam z 14 zębami... Ja bym zostawił ten silnik :)) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 (edited) 1.jak pisze kolega silnik jest dobry i niema sensu zmieniać 2.przy bore upie daj 14zębowy albo spiłuj 2ząb (porównaj 14 i 15zębowy to się domyślisz) 3.na zębatce też trzeba pozdrawiam Edited February 26, 2012 by szymucha2353 Quote Link to post Share on other sites
overs Posted February 26, 2012 Author Report Share Posted February 26, 2012 no ogólnie zadowolony jestem ale myślałem że będzie szybsze. na chrono nie mierzylem , dopiero za 2dni jak do mnie wróci to zobacze ile jest. zastanawiam sie nad tym 14 zebnym shs :D Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Jeśli masz zęby SHS (tak jak ja) no to u mnie przy cichych głowicach Ultimate z 14 jest lepszy, bo jakby było 15 to by mi zębatka haczył i musiał bym go spiłować.... Wydaje mi się że na BU Guardera też lepiej będzie dać z 14 :) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
overs Posted February 26, 2012 Author Report Share Posted February 26, 2012 ok, wstawiam 14 zębny - ale z zebatkami chyba nic nie bede musial robic no nie ? ogolnie musialem niezle napocic sie z szkieletem systemy bo zebatka srodkowa haczyla o wzmocnienie w srodku szkieletu i niezly kawalem musialem pilowac , ale zeby tlok gdzies haczyl jakos niezauwazylem... hmmm Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 Przy takiej konfiguracji jak wymieniłeś, tylko M125 zamiast SP120, miałem 32rps... (od 1:25) Takie coś. To mało? Może warto pomyśleć o porządnym podkładkowaniu i kablach... Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 3.czy shortstroking mozna zrobic tylko na tloku czy na zebatce tez ? Usuwasz tylko zęby z tłokowej, bo po co na tłoku skoro jest z pełną metalową szczęką. tylko pamiętaj że zęby trzeba usuwać zaczynając od pierwszego który ma kontakt z tłokiem, żeby dysza zdążyła wrócić. Albo inwestuj w DSG i ciesz się rofem rzędu 50 bb/s:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts