Mike007 Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Hej. Od niedawna posiadam 4 baterie typu stick na ogniwach ni-mh do kałasza 2x stockowa 9,6v 1200mAh od kałasza RK-02 boyi 1x firefox 8,4v 1500mah 1x firefox 9,6v 2000mah zamierzam dwie z nich sprzedać i soie zostawić dwie, tylko mam pewien problem. mianowicie zauważyłem, że na 9,6 od firefoxa jest wieksza szybkostrzelnosc niz na tych obydwóch 9,6 od boyi. taka szybkostrzelnosc troche mnie wystraszyła, ponieważ obawiam się że części szybciej sie zużyją (tłok, zębatki, szkielet). Czy moje obawy są słuszne? czym moze ejst to tylko tym spowodowane ze jest juz troszke padnieta jedna z nich? jakie byscie z doswiadczenai polecili batki, zeby gb nie dostawał za dużych batów? Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Szybkostrzelność większa od innych 9,6v bo firefox 9,6v akurat dobrze Ci się trzyma. Jeśli chcesz zadbać o bezpieczeństwo GB stosuj 8,4v albo tylko singla, wtedy możesz nawet 12v pakietu używać. Zawsze gearbox znosi lepiej jeden strzał na singlu co pół sekundy czy nawet kilka a później przerwę niż ciągłe kilkusekundowe serie po kilkanaście ruchów tłoka na sekunde. Zaś co do gorszej kondycji pozostałych, z reguły nimhy da się ożywić używając ładowarki mikroprocesorowej. No i tak szczerze to używałem 9,6v przez ponad półtora roku na M125 - a później M120 i dopiero niedawno wymieniłem tłok, zębatki oraz obie głowice - nie było na nich śladu styrania a nie oszczędzałem wcale repliki. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Lepsze działanie Firefoxa 9,6V od Boyi 9,6V wynika z większej wydajności prądowej Firefoxa. Muszę Cię jednak uczulić, że Firefoxy nie lubią być ładowane standardowymi ładowarkami - jeśli taką masz, polecam przesiąść się na mikroprocesorową ładowarkę, w przeciwnym wypadku właściwości Firefoxów mogą się szybko pogorszyć. A ogólnie nie powinno Ci się nic stać z repliką podczas używania tego Firefoxa 9,6V - różnica w szybkostrzelności nie powinna być na tyle duża, by w jakiś istotny sposób zaważyć na żywotności części wewnętrznych Boyi'a. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts