Laster Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 (edited) Siema , Pytanie stawiam do bardziej zaawansowanych graczy , czy Replika mp5 Cm.041 Nadaje się do Lasów , niestety na mój wzrost tylko taka replika będzie dla mnie odpowiednia , ( 1,65m) Mój budżet wynosi około 900 zł. tak mniej więcej zasięg 60 m by starczył , też by się nie posypała , nie znam się za bardzo na tuningu więc zwracam się do was o prośbę , Up wiem wiem że jest opcja szukaj ale o tym czy replika nadaje się do lasu nie znalazłem żadnych informacji . Mniej więcej proszę o jakieś sensowne odpowiedzi , Ps : jeśli to nie ten dział to przepraszam . Z góry dzięki ;) Edited March 4, 2012 by Laster Link to post Share on other sites
syriusz192 Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Tak naprawdę (pomijając snajperki) nie ma czegoś takiego jak replika do lasu czy do cqb. Nikt ci nie zabrania biegać po lesie ze sprężynową klamką, albo po budynku z m14 (z dostosowaną prędkością wylotową oczywiście). A mały zasięg możesz uzupełnić sposobem rozgrywki. (zawsze można stuningować). Jaki zasięg ma ta mp5? Nie wiem, ale to ,to akurat na forum raczej znajdziesz. Link to post Share on other sites
Laster Posted March 4, 2012 Author Report Share Posted March 4, 2012 (edited) Nie chodzi o to że jaki ma zasięg , bo chce ją właśnie stuningować na taki mniej więcej 60 m , Zadałem to pytanie ponieważ jak pytam osoby o mp5 do lasu to mnie wyśmiewają i uważają że jest to broń tylko DO LASU Edited March 6, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 (edited) Osoby, które Cie wyśmiewają prawdopodobnie mają pewnie miliony FPS w swojej pro replice. Mam jedną Cm.041 u siebie na serwisie i powiem, że zasięg ma bardzo ładny i nie jeden "pro" gracz może zazdrościć zasięgu - choć mają repliki do lasu. Polecam wymianę gumki HU na starcie i sprężynę na M120 Guardera. Niby w środku jest M120 - ale wiadomo jak to z chińczykami bywa. Potem możesz zakupić preckę. A tak swoją drogą, to nie wiem co ma wzrost do repliki. Idąc Twoim tokiem myślenia, to rosły gracz AS mający 2,10m to odpowiedni będzie Barrett :icon_razz2: Edited March 4, 2012 by Tomek_GGRS Link to post Share on other sites
Laster Posted March 4, 2012 Author Report Share Posted March 4, 2012 (edited) Wielkie dzięki , a co polecacie do 900 zł , wiesz ale wyobraź sobie chłopaka 1.65m wzrostu z baretką to chyba by wyglądał jak nie powiem co . Edited March 6, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Ale interesują Cie tylko MP5, czy inne repliki także wchodzą w grę? Link to post Share on other sites
Laster Posted March 5, 2012 Author Report Share Posted March 5, 2012 tylko mp5 Link to post Share on other sites
berylpl Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 MP5 może się sprawdzać równie dobrze w budynkach jak i w lesie. W realiach airsoftowych możesz zrobić z tego nawet snajperką chowając dłuższą lufę w tłumiku. Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 Kupisz MP5SD6 - wkładasz w środek mocniejszą sprężynę, precrurę - dłuższą, gumę HU. Co idzie za wymianą dłuższej lufy to zmiana cylindra. Link to post Share on other sites
Powała Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 MP5 A3 MP5 A2 MP5 PDW MP5 A3 MP5 SD6 MP5 K Link to post Share on other sites
Laster Posted March 5, 2012 Author Report Share Posted March 5, 2012 Powała , ja napisałem że mój budżet wynosi 900 zł więc kupując taką replikę za np 850 na tuning zostaje mi 50 zł ;/ Link to post Share on other sites
Powała Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 (edited) Powała , ja napisałem że mój budżet wynosi 900 zł więc kupując taką replikę za np 850 na tuning zostaje mi 50 zł ;/ od 340 do 600 PLN Teraz wystarczy Ci na tuning. :wink: To samo znajdziesz w Tajwangun, tylko drożej. Edited March 5, 2012 by Powała Link to post Share on other sites
Brzuski Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 (edited) Sam posiadam 1 mp5 z cymy + dwie które poszły na części :). Nic nie trzeba wymieniać zbytnio w nich. Dodam że części pociągną bez żadnego wahania m150. Zainwestuj w nową gumkę tylko ewentualnie dla lepszej kultury pracy podkładkowanie i zależy od springa łożyska. Springi te w cymie się nie ubijają szybko FPS są do dziś takie jakie były na początku. Dla lepszego skupienia lufa precyzyjna chodź ta na początku zła nie jest. A jeśli chcesz mieć ponad 400fps zamontuj uszczelnianą dyszę. Powinno być jakieś 410-420fps Dobra bateria i gotowe. U mnie mp5 ma 412-416 fps zasięg maksymalny 64 metry. Trafić idzie w człowieka na 58 metrach spokojnie chodź wiadomo 10/10 to to nie będzie :). A co do zakupu jeśli masz te 900zł to kup używkę najlepiej. Dasz maks z 400zł z jakimiś gratisami a jak by było coś popsute to masz 500zł na naprawę GB a jak śmigać będzie to dodatkowe bajery. Koli, prec lufa, 30 tysięcy magów po 30 kulek :D Edited March 5, 2012 by Brzuski Link to post Share on other sites
Laster Posted March 5, 2012 Author Report Share Posted March 5, 2012 (edited) Hmm , co sądzicie o tej replice http://allegro.pl/mp5-sd6-i2182755779.html + do tego tuning około 550 zł zostaje . Edited March 6, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 (edited) Człowieku! Męczyłeś mnie na PW dzień w dzień i dalej jeszcze repliki nie kupiłeś!? Zlitujcie się i wywalcie ten temat do zielonych, bo teraz będzie was bombardował linkami z allegro i z komisu. Edited March 5, 2012 by Maza94 Link to post Share on other sites
Laster Posted March 5, 2012 Author Report Share Posted March 5, 2012 (edited) Mazar wybacz ale ja jak coś kupuję to się zastanawiam trochę czasu , już taką cechę mam i nie zmienisz tego -.- , twoje rady mi pomogły i to bardzo , ale też wole wysłuchać co inni mają na ten temat do powiedzenia , ale widzę że nie , zamknąć . Edited March 6, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Powała Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 (edited) hmm , co sądzicie o tej replice http://allegro.pl/mp5-sd6-i2182755779.html + do tego tuning około 550 zł zostaje . Wskazałem Ci stronkę, nawet nie raczyłeś pooglądać! Ale wykażę jeszcze odrobinę cierpliwości, tu masz już gotowca MP5SD6 za 340.- PLN, czyli o 19.- taniej! Miej litość nad nami i sobą, kupuj w dobrych sklepach i taniej niż w niepolecanych shopach. :maniak_killer: PS. Dodam, że w naszym teamie używamy kilku od 4 lat i niemalże bezawaryjnie. Edited March 5, 2012 by Powała Link to post Share on other sites
Laster Posted March 5, 2012 Author Report Share Posted March 5, 2012 Dobra wielkie dzięki , DO zamknięcia ! Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Panie... MP5 z takim budzetem to tylko CA - z zewnatrz nie zachwyca, ale w srodku prawie nic nie trzeba zmieniac... Link to post Share on other sites
szmerglu Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Wiadomość automatycznaTemat został zamknięty przez moderatora.Powód: Zielonym przypominam by się wstrzymali z błyskotliwymi radami. Jeśli uważasz, że wątek został zamknięty niesłusznie, zaraportuj go, a rozważymy jego ponowne otwarcie. Pozdrawiamy,Forum WMASG.PL Załoga WMASG Link to post Share on other sites
Recommended Posts