Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CM 048M Replika nie strzela

Recommended Posts

Witam kupiłem replikę AKM (CM 048M) uzywaną, od pewnego użytkownika na forum, ponąć tylko 2 tyśiace przebiegu. Dziś przyszła paczka, poszedłem do lasu przetestować jak się sprawuje replika, bateria była już bardzo słaba, oddałem 3-4 strzały, i karabin przestał strzelać... Spręzyna jest wciąż naciągnieta (Widać dyszę przez komorę)...

Naładowałem baterię, i chciałem oddać strzał aby spręzyna wróciła do normalnego położenia, no i nic... żadnego odgłosu, replika nie strzela na każdym trybie ognia.

Podłączałem inne batki (8.4v) i brak żadnej reakcji.

Prosze o pomoc...

Ciężko mi jest teraz znaleść nazwę tego uzytkownika gdyź usunął on ogłoszenie (http://wmasg.pl/pl/consignment/show/222197)

Replika ma wszystkie plomby, stock, sprzedawca pisał że nic w niej nie majsterkował.

Napięcie bateri 9.6 to 10.20v czyli bateria jest naładowana. Mimo to replika nie strzela...

Sprawdź styki i bezpiecznik.

Sprawdzałem styki, wydaje się być wszystko okej, ale Tutaj nie mam pewności, gdyż nie rozbierałem repliki.

Bezpiecznik nie jest spalony ;-)

Odkręć kolbę i sprawdź połączenie tych wtyczek przy łączeniu, u mnie lubiło się to minimalnie wyczepiać. Izolka czyni cuda :P Podoginaj jeszcze styki żeńskie do środka, żeby miały większą powierzchnię kontaktu.

Z tym połączeniem jest wszystko ok :) Odkręciłem kolbę, i jest dobrze podłączone. No i chinskie raczki stockowo podkleili to taśmą : d

Czyli pewnie coś z kablami lub przepalona kostka stykowa w gb jak na moje :P albo silnik?

\

Ciężko mi to na tą chwilę stwierdzić co może być przyczyną ponieważ mam problem z wyjęciem gearbox'a. otóz, dysza zachacza o komorę hopup, a ja niewiem jak odkręcić lufę zewnętrzną, abym mógł cofnąć komorę hopupa.

Nie musisz specjalnie zakładać tematu...

Wszystko jest na klinach. Musisz je powybijać tj. z podstawy szczerbinki, a pod nią się kryje malutka imbusowa śrubka stabilizująca lufę, którą musisz odkręcić. Później wybijasz kołek trzymający lufę zew. i odkręcasz hu od lufy zew, a następnie wyciągasz ją do przodu, a lufę wew. z komorą do tyłu pod ukosem. W razie czego się pytaj.

Nie musisz specjalnie zakładać tematu...

Wszystko jest na klinach. Musisz je powybijać tj. z podstawy szczerbinki, a pod nią się kryje malutka imbusowa śrubka stabilizująca lufę, którą musisz odkręcić. Później wybijasz kołek trzymający lufę zew. i odkręcasz hu od lufy zew, a następnie wyciągasz ją do przodu, a lufę wew. z komorą do tyłu pod ukosem. W razie czego się pytaj.

W tym problem, że ja za żadne skarby nie mogę tych klinów powybijać, a nie chcę rozwalić całej repliki...

One nie wyjdą jeśli będziesz w nie pukał palcem... Młotek jest niezbędny : P. O replikę się nie martw ; )

Hmm waliłem młotkiem dosyć lekkim, ale myślałem że to wystarczy :D. Tak więc dlatego mnie dziwi że mimo to nie mogłem ich wypchać, no trudno jutro załatwię cięższy sprzęt : )