TomTomek Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 (edited) Witam wszytskch, ja w temacie co wybrać MP5 Cyma CM.041 czy G36 Cyma CM003 ? CzytałeM już wszystko o w/w modelach ale nie potrafiĘ się zdecydować. Na wstępie powiem że kiedys strzelałem ze sprężynki, teraz chciałbym wrócić do asg i koniecznie chciałbym jeden z w/w modeli. Z góry przepraszam jak temat był poruszany (najwyraźniej przeoczyłem). Dzięki i pozdrawiam :) Edited March 8, 2012 by arend Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 Gieta od cymy jest zarąbista i jest wyśmienitym wyborem (miałem w łapkach, strzelałem :icon_biggrin: ) z MP5 jeszcze nie miałem doświadczenia. Link to post Share on other sites
Specnaz7497 Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 Ja także mówię, że G36 będzie lepszym wyborem. MP5 jest bardziej wadliwe, oraz ma GB v2, który Chińczycy robią niezbyt dobrze. Link to post Share on other sites
czaja135 Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 MP5 jest bardziej wadliwe, oraz ma GB v2, który Chińczycy robią niezbyt dobrze. Nie napisał o którą MP5 mu chodzi. W MP5K i PDW jest Gearbox w wersji 3 ;) Link to post Share on other sites
Lookit Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 Napisał. Cm041. Ja poleciłbym 003. Link to post Share on other sites
TomTomek Posted March 8, 2012 Author Report Share Posted March 8, 2012 (edited) W takim razie cyma mp5 0,41 z gearboxem v3 czy G36C CM003 ? Edited March 8, 2012 by TomTomek Link to post Share on other sites
Attero Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 W takim razie cyma mp5 0,41 z gearboxem v3 czy G36C CM003 ? To co ci się bardziej podoba :) Link to post Share on other sites
hokager Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 (edited) Bierz gietę. Edited March 8, 2012 by arend Link to post Share on other sites
-K2- Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 W takim razie cyma mp5 0,41 z gearboxem v3 czy G36C CM003 ? A która z tych giver bardziej Ci się podoba? To raz. Gdzie częściej będziesz się strzelał? To dwa. Wstrzymaj się z zakupem, rozejrzyj w lokalnym środowisku. Na pewno znajdziesz tam ludzi, którzy mają te repliki. Poproś na strzelance, by pozwolili Ci się do nich przymierzyć. Obie repliki są na podobnym poziomie, jeśli chodzi o mechanizm i wykonanie, więc wybór to tak po prawdzie decyzja o tym, która bardziej podoba się Tobie. Weź też poprawkę na to, że gieta nie nadaje się do budynków ze względu na swoją moc. Jest genialna do strzelanek w lesie. W budynku, z małej odległości, możesz zrobić komuś tą repliką krzywdę. Link to post Share on other sites
TomTomek Posted March 9, 2012 Author Report Share Posted March 9, 2012 (edited) Jeżeli chodzi o wygląd to zdecydowanie bardziej podoba mi się MP5, ale nie chciałbym wybierać repliki pod kątem wyglądu, lecz bardziej pod kątem niezawodności, uniwersalności, części tuningowych itp itd. Z drugiej strony nie widziałem obu replik na żywo. W najbliższym czasie chce się przejechać do sklepu i pooglądać repliki na żywo (dotknąć, przymierzyć itp.) Jeżeli chodzi o miejsca rozgrywek to będzie to wyglądać następująco: 65% otwarta przestrzeń(lasy, górki pagórki itp.), 35% teren zabudowany zamknięty (budynki, hale itp). Edited March 9, 2012 by TomTomek Link to post Share on other sites
Crusader Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 Skoro tak to MP5. Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 (edited) Tak...Zaraz naskoczą na mnie że ja Ci polecam "ej kej forti sewen" ale jeśli chcesz mieć coś niezawodnego z dużym asortymentem części zamiennych to właśnie go kup.Najlepiej Cymę 0.40/0.45/0.48 albo RK Boyi RK-06/RK-10S.Co do budynków wątpię abyś którąkolwiek repliką z wyżej wymienionych mógł strzelać się w "cekube" dlatego polecę ci boczniaka. Jeżeli naprawdę "ej kej" ci się nie podoba bierz gietkę cymy,w końcu to V3 który słynie ze swej niezawodności czyż nie? EDIT:Poprawiam błąd bo mnie mod zaraz jakiś poprawi. Edited March 9, 2012 by kjujiczek Link to post Share on other sites
Terkov Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 Jeżeli chodzi o wygląd to zdecydowanie bardziej podoba mi się MP5, ale nie chciałbym wybierać repliki pod kątem wyglądu, lecz bardziej pod kątem niezawodności, uniwersalności, części tuningowych itp itd. Z drugiej strony nie widziałem obu replik na żywo. W najbliższym czasie chce się przejechać do sklepu i pooglądać repliki na żywo (dotknąć, przymierzyć itp.) Jeżeli chodzi o miejsca rozgrywek to będzie to wyglądać następująco: 65% otwarta przestrzeń(lasy, górki pagórki itp.), 35% teren zabudowany zamknięty (budynki, hale itp). W ASG długość lufy praktycznie nie ma znaczenia, więc różnica między terenem zamkniętym/otwartym polega tylko na FPS - które możesz łatwo zmienić. Tak...Zaraz naskoczą na mnie że ja Ci polecam "ej kej forti sewen" ale jeśli chcesz mieć coś niezawodnego z dużym asortymentem części zamiennych to właśnie go kup.Najlepiej Cymę 0.40/0.45/0.48 albo RK Boyi RK-06/RK-10S.Co do budynków wątpię abyś którąkolwiek repliką z wyżej wymienionych mógł strzelać się w "cekube" dlatego polecę ci boczniaka. Jeżeli naprawdę "ej kej" ci się nie podoba bierz gietkę cymy,w końcu to V3 który słynie ze swej niezawodności czyż nie? EDIT:Poprawiam błąd bo mnie mod zaraz jakiś poprawi. Duży asortyment części zamiennych? A co, może do gietki czy mp5 jest mały? O nadawaniu się repliki do CQB napisałem wyżej. Co do GB v.3, to muszę się zgodzić, jest to przewaga. Ale tak w sumie, to gdzie jest granica pomiędzy logicznym wyborem (niezawodność, części zamienne, kompaktowość), a posiadaniem repliki która się nam po prostu podoba? Link to post Share on other sites
4Fiter Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 (edited) Tak tak wiem miałem się na forum nie wypowiadać ... wracam po roku ... wydoroślałem .. Posiadam cm.041b i z czystym sercem mogę Ci tą replikę polecić od roku użytkowania i przebiegu 6K kulek nic się nie posypało strzela i nosi kulki bardzo ładnie FPSY spadły o całe 5 . Kultura pracy gearboxa też jest przyzwoita . Wymienię Ci mniej więcej plusy i zalety Zalety -Bardzo ładne noszenie kulek bez wymiany gumki hu up -Gearbox ładnie pracuje -Dobre wykonanie -Masywna dobrze leży w rękach ( przynamniej mnie ) -Na standardowej batce przyzwoity roof ( ja i tak wymieniłem na 9,6V od razu przy kupnie ) Wady: Nie wielkie luzy po między konwersją ris a body i kolbą a body ( ja to wyelminowałem podklejając taśmą zupełnie nie widocznie i niezawodnie ) Jakość wykonania szyn ris nie powala na kolana w miarę szybko się rysują nawet przy drobnych pierdołach nawet przy lekkim optarciu o magazynek ) Gwint tłumika płomienia po jednym wkręceniu się trochę wyrobił Mam nadzieje , że nie zostanę od razu opierdzielony iż coś napisałem . Jeżeli kogoś w ten sposób uraziłem to PRZEPRASZAM Witaj ponownie. Trzymam za słowo że wydoroślałeś ( zresztą widać to po stylu pisania) Arend Edited March 9, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Recommended Posts