rumak Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 Czy spotkał się ktoś z kamizelką KLV w rozmiarze mniejszym niż L? Ma ktoś jakieś namiary na takową? Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Z tego co wiem jest produkowana wyłącznie w 3 rozmiarach: L, XL oraz XXL. Z mniejszymi będzie problem :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Kaspero Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Jak rozkładają się te wymiary ? Jakoś konkretnie wzrostowo ? Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Mam 180 cm i KLV z pełną balistyką w rozmiarze L. Po założeniu kamizelki, oraz nałożeniu na nią KPM (kopia KSP-12) mogę bezproblemowo zapiąć pas. (nie nachodzi mi na, ani pod KLV, oraz nie jest zbyt nisko). Gdy miałem założoną XL, pas po zapięciu znajdował się niżej, co nie było już komfortowe. (XL jest o kilka centymetrów dłuższa od L) Natomiast bez pasa w XL było identycznie jak w L. XXL patrząc po zdjęciach jest raczej dla osób powyżej 190 cm. Zależy więc wszystko od tego jak chcesz jej używać. Jeśli samą, lub z kamizelką "nie wymagającą pasa" to rozmiarówka na oko wygląda tak: L - 165-175 cm XL 175-190 cm XXL - 190 i więcej cm Jeśli będzie używana z jakąś większą kamizelką i z pasem to trzeba szukać odpowiednio krótszej dla siebie. L - 180-185 cm XL - 185-190 cm XXL - 195 i więcej cm Tak przynajmniej wynika z moich obserwacji :icon_razz2: Aha. Zależy też czy KLV jest pusta, ma wkłady kevlarowe, czy wkłady i płyty/płytę. Ogólny ciężar kamizelki i jej większa sztywność, również wpływa na to jak się ją nosi i "osadzenie" kamizelki. Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Ciekawa sprawa bo miałem kamizelkę KLV od Moratexu w rozmiarze XL i była na mnie dobra a moje rozmiary to 165 wzrostu i 94 w klacie więc jakim cudem ? Wypełniłem ją od środka wkładami homemade i dorobiłem prowizoryczne płyty pancerne ale to tylko usztywniło. Pozdrawiam Mistrz25. Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Ta tabelka z wymiarami jest zrobiona na oko, i na podstawie mojego doświadczenia. Całkiem więc możliwe że są tam jakieś błędy. :-P To chyba normalne że po wypełnieniu kamizelka się usztywniła. Zależnie tylko od wagi tych pseudo-wkladów będzie siedzieć wyżej lub niżej. Quote Link to post Share on other sites
mistrz25 Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 Tak tylko powiedz mi dlaczego dajesz tak dużą wysokość osoby przy rozmiarze XL skoro jest już dobra na 165cm. Pozdrawiam Mistrz25. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts