edek Posted April 8, 2005 Author Report Share Posted April 8, 2005 dzieki , bede probowal , jak mi sie uda to sie pochwale :D:D:D proboj proboj a uda ci sie :D mi sie wlasnie to samo zrobilo, rozlozylem, skleilem, za pol dnia 2 warstwe i sie trzyma bardzo ladni, uzyj super glue i pozadniej to sklei. ja natomiast mam znowu problem, wystrzelilem jakies 800kulek od czasu zakupu ( juz uzywanego - nw dodatku na tym klejonum dzundzelku) i zaokraglil mi sie ten sztoc co jest pod tlokiem, co zachacza i trzyma napieta sprezyne. probowalem to zpilowac, ale ciagle to samo, co moge zrobic, ewentualnie co dokleic ? Quote Link to post Share on other sites
edek Posted April 9, 2005 Author Report Share Posted April 9, 2005 chyba wiem co sie naprawde stao ;p szkoda ze teraz bo probowalem juz troche;p moze wiecie jak to naprawic, bo nie chodzi o ten dzyndzel co jest pod tlokiem, ale o to cos metalowe co tlok zwalnia, nie jest on w poizycji do gowy, nie wystaje, ale jest prawie na rowni z tym dolny poziomem, moze wiecie o co mi chodzi, z gory dzieki za wszelka pomoc ;p Quote Link to post Share on other sites
sobczaq Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 Rozumiem, że element który zwalnia napięty tłok jest cały czas w dole co może oznaczać, że uszkodziła się sprężyna spustu (?) Chyba że po prostu ten wystający zaczep starł się lub odkształcił - jeśli tak to trzeba by ten zaczep dorobić z blaszki czy coś... Nic mi więcej nie przychodzi do głowy :/ Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 a mozecie mi polecic jakis dobry klejmocno trzymający , który by to skleił a nie wyżarł niczego , Quote Link to post Share on other sites
sobczaq Posted April 12, 2005 Report Share Posted April 12, 2005 Cyjanopan ? Ale w tym przypadku tylko do połączeńsztywnych... Quote Link to post Share on other sites
MATI12 Posted April 13, 2005 Report Share Posted April 13, 2005 ja pokleiłem żywicą epksydową (z technicollu) trzyma jak nie poważna :D Quote Link to post Share on other sites
PuciekPL Posted September 19, 2005 Report Share Posted September 19, 2005 hmm zaciekawila mnie informacja o uruchomianiu hu w tym gunie, wprawdzie teraz jest to juz dla mnie w sumie bron poboczna, co niezmienia faktu ze szukam kogos kto mialby jakis dokladniejszy temat jak moze wykonac to ktos z dwoma lewymi rekami :D Quote Link to post Share on other sites
Piekny Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Na początek jako że jestem tu nowy zaczne od przywitania, Hello all. (przepraszam że odkopuje stary topic ale nie chce tworzyć nowego bo mam tylko pare drobnych pytań) A więc kolega jakiś czas temu kupił sobie właśnie tego "Glock 17 HFC" za ok 90zł(w katosach w pentagonie). pobawił się nim góra 2 tygodnie i odłożył go do szafki... kiedy dowiedziałem się ze chce go sprzedać to pomyślałem że sobie kupie no bo czemu nie... :) Cena jaką mi zaproponował to 40zł więc wydaje mi się że jak za prawie nowy gun to mało...(?) Tylko matwią mnie 2 rzeczy: Pierwsze to to że czasem zamek po naciągnięciu blokuje się a dokładnie blokuje go ta blokada(chyba że to normalne gdy naciąga się go lekko pochylonego w lewo). Drugie to to że zamek z tyłu ale tylko po prawej strronie ma delikatne pęknięcie/ryske(ok.5mm)koło nitu,czy jeśli będe się z tym delikatnie obchodził to ta ryska nie będzie się powiększać? No to wszystkie mnie trapiące pytania. P.S. Czy to dobry wybór na początek zabawy z ASG? Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Co do blokady: najprawdopodobniej od tego. Sprawdź to strzelając trzymając go prosto. Ryska będzie się powiększać, gdyż jest to wada fabryczna tego modelu. Przynajmniej tak wyczytałem. :wink: Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted September 29, 2005 Report Share Posted September 29, 2005 za 40 zł warto, zwłaszcza że naprawde ma HU po "włączeniu". Quote Link to post Share on other sites
el_karlo Posted October 6, 2005 Report Share Posted October 6, 2005 Mój kumpel ma takiego i razem z utalentowanym jeszcze jednym kamratem co on był soldatem połamali spust. Ktoś ma pojęcie ile taka naprawa kosztuje? Zaznaczam mechanizm spustowy a nie język spustowy. Chodzi o naprawe mechanizmu spustowego. Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted October 6, 2005 Report Share Posted October 6, 2005 zależy która część mechanizmu spustowego, bo sama metalowa część - prowadnica, taka długa to nie wiem (ale chyba nie o to chodzi prawda?) jeżeli w systemie część odpowiedzialna za trzymanie naciągniętego tłoku gdy broń jest załadowana to ta część trzyma sie na poziomym bolcu, który w znajomego glocku też się złamał. Przwierciłem całą obdowe systemu wiertłem o tej samej średnicy co złamany bolec i w tym samym miejscu i wstawiłem takiej samej grubości drut. Pozdrawiam i życze powodzenia w naprawie. Ps. jeżeli to nie ta część to napisz coś więcej. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted October 7, 2005 Report Share Posted October 7, 2005 Odnośnie pęknięcia: radzę użyć maty szklanej i distalu długoschnąceg. Odnośnie mechanizmu spustowego: co konkretnie walnęło? Gdymym miał zdjęcia, może bym coś poradził. Z Glockiem miałem niewiele do czynienia. Quote Link to post Share on other sites
Piekny Posted October 8, 2005 Report Share Posted October 8, 2005 Sorki że tak wpadam w pół zdania ale jeszcze jedno pytanie mam :) Pisałem że kupie ten pistolet za 40zł a w efekcie dostałęm go za darmo :] :twisted: a teraz zła wiadomość-dostałem do za darmo bo kolega zanim zdązył mi go sprzedać upuściuł go i gun tak niefortunnie upadł że pękł zamek przy końcu (przy nicie) tyle ze już dość poważnie i ułamała się ta 'zatyczka' zamka na końcu,pistolet dostałem lekko zmasakrowany,ale rozebrałem go wszystko ponaprawiałem i odziwo działa :lol: strzela jak strzelał i od str. mechanicznej jest fine. I do sedna:czy jest jakaś stronka gdzie można by było zamówić jakieś części do tego pistoletu? np. ten nieszczęsny zamek,może magazynki itd...? Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted October 9, 2005 Report Share Posted October 9, 2005 Tajgun :idea: Quote Link to post Share on other sites
johnkane Posted December 24, 2005 Report Share Posted December 24, 2005 Mam prośbę o podanie opisu jak ten model rozebrać i potem złożyć. Przynajmniej na tyle by włączyć sobie HU nic przy tym nie psując :) Za info. z góry dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted December 25, 2005 Report Share Posted December 25, 2005 Zamek zdejmujemy wybijając pin z tyłu zamka. Wyciągamy tylną część i ściągamy do przodu cały zamek (dobrze jest też wyjąć zestaw tłoka i cylindra, żeby potem można było patrzeć do lufy). Potem trzeba zdjąć osłonę wyrzutnika łusek, która zakrywa cały zestaw lufy i komory hu. Po zdjęciu na obudowie HU (na górze) widzimy mały otworek a w nim białą lekko-przeźroczystą gumkę. To jest miejsce gdzie powinna być śrubka, która wkręcona w ten otwór delikatnie naciska na tą gumkę HU tak że ta bardziej wchodzi do lufy i w ten sposób HU zostaje "włączony". Trzeba znaleźć króciutką śrubkę o średnicy takiej jak ten górny otworek. Stępić śrubkę, żeby nie uszkodziła gumki HU podczas używania i na jej czubek warto by było dać malutki kawałeczek innej gumki, żeby śrubka nie tarła centralnie HU bo łatwo go zniszczyć. Śrubkę z kawałkiem gumki trzeba wkręcić ostrożnie w obudowę cały czas patrząc do lufy kiedy wypustka gumki HU będzie "wchodzić" do lufy. Można sobie przewiercić też tą obudowę -"wyrzutnik łusek", jeżeli chce się ustawiać HU w czasie gry bez zdejmowania zamka. Śrubka nie może wystawać ponad, żeby zamek w trakcie przeładowywania nie zahaczał o nią. Przy dobrym wykonaniu nic się nie popsuje i tego życzę osobom, które to próbują zrobić ;). Mi osobiście udało się też zrobienie to w sigu p229 HFC w którym mam lufę i HU z innego pistola i teraz da się w końcu w coś trafić na tych przynajmniej 15 m :D. Pozdrawiam. Ps. Dziękuję autorowi pomysłu wykonania tego HU (ktoś kiedyś zrobił tak w Super9 ) :). Ps2. Oczywiście wygodniej jest rozebrać cały pistolet, choć ja opisałem tylko jak to zrobić bez jego rozebrania na części pierwsze;). Rozebranie to wyjęcie także reszty pinów i powyciąganie co się komu podoba ;) (proszę uważać na budowę blokady spustu, żeby potem wiedzieć jak złożyć). Quote Link to post Share on other sites
Trykulec Posted February 1, 2010 Report Share Posted February 1, 2010 Jest możliwość wymiany zamka na metalowy(wiem, że wymaga to troche pracy)? Jeżeli tak, to jakiej firmy zamek by pasował? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts