Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Co2 - naboje

Recommended Posts

Mam pytanie...Czy można zostawić w wiatrówce lub gaziaku na Co2 nabój któreg sie nie, zuzyło na jakis czas??Czy trzeba wystrzelic??Albo poprostu wyjac i nie zuzyc??

EDIT: Sorry ze nie w GAZOWE ale nie wiem o czym myslałem pisząc to... :wink:

witam. z tego co o ile pamiętam z wcześniejszych wątków to się nie zostawia naboju co2 w wiatrówkach i gaziakach... w przypadku gaziaków to nie ma sensu, ponieważ gaz i tak sam ucieknie po 2-3 dniach... po prostu połączenie zawór - nabój jest do końca nie szczelne.... pomijając to, że podobno co2 nie jest zbyt delikatne dla uszczelek... w wiatrówkach też się nie zostawia przypuszczam że z tego samego powodu.. pozdro

Nie chodzi mi o wyjecie i uzycie innym razem :) ...Czy jeśli nabój Co2 lezal w mojej wiatrówce 2 lata!!!Coś sie jej moglo stac??Zniszczona uszczelka moze przepuszczac gaz, tak??Ja na jednym naboju wywaliłem 150szt śrutu około z przerwami (20szt śrutu i 10min przerwy)Czyli chyba mojej uszczelce nic nie jest??

aż tak toksyczny ten gaz to nie jest... mówimy o odległościach między strzelaniem tak gdzieś miesiąc... ale tak jak pisałem... nie wiem czy coś z tego gazu zostanie po miesiącu.... ale generalnie to nie powinno się zostawiać... i jak zostanie to wystrzelać.... bo odkręcenie i wyjęcie napełnionej kapsułki z co2 może spowodować zniszczenie uszczelki odpowiedzialnej za szczelność połączenia nabój co2 - z repliką...