Didi Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Witam. Postanowiłem kupić sobie trzy punktowe zawieszenie, bo to zwykłe do AK jest niewygodne i mało taktyczne. Mam 2 typy, powiedzcie mi, które z nich jest najlepsze, bo w temacie zawieszeń kompletnie się nie znam. Najbardziej skłaniam się do tej propozycji: http://madonion.eu/Zawieszenie_SAG3_Zielone_p1239.html Druga opcja:http://www.orkan.sklepna5.pl/towar/160/pas-23pkt-alfa.html Nie wiem jak tu będzie z wygodą, bo taśma jest dość wąska, a posiadam AK 74, więc dość sporą replikę. Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Ja od siebie polece zawieszenie produkcji Miwo PNB-6: tanie i solidne. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted March 27, 2012 Author Report Share Posted March 27, 2012 O, widzisz, nawet nie wiedziałem, że Praszka zawieszenia robi. :D Czyli dochodzi jeszcze to od Miwo. Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Tutaj muszisz się sam zdecydować, ale ja najbardziej skłaniał bym się do Miwo, możesz zrobić z tego 1,2,3 punktowy pas. A jest o połowe tańszy. P.S. Nie tylko PNB-6 pasuje do AK, popatrz sobie inne :) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Posiadam te z miwo przy Berylu, prócz mnie jeszcze kilku chłopaków z ekipy- wszyscy sobie chwalimy : ) Z czystym sercem mogę polecić. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Kup sobie 2pkt od orkana, najlepiej LRT. Wtedy będziesz miał wszystkie zalety pasu 3pkt bez jego kretyńskich wad. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 mam PNB 6 od praszki i jest to najlepsze 3pkt jakie miałem, ba najlepsze w ogóle jakie miałem, a przerabiałem już kilka. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Polecam PNB-6! Pozdro :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Parnassus Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Korzystając z tematu, chciałbym Was zapytać o najlepsze zawieszenie 3pkt dla leworęcznego do rk02. Bardzo przeszkadza mi pas ciągnący się przez długość repliki, a to do zmiany trybu, a to hopki. Próbowałem już wrócić do 2pkt, ale nie udało się bo chce zachować funkcję od 1pkt. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Może to Ci przypasuje - PNB-1 ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Korzystając z tematu, chciałbym Was zapytać o najlepsze zawieszenie 3pkt dla leworęcznego do rk02. Bardzo przeszkadza mi pas ciągnący się przez długość repliki, a to do zmiany trybu, a to hopki. Próbowałem już wrócić do 2pkt, ale nie udało się bo chce zachować funkcję od 1pkt. Bo 3pkt są z dupy, świat poszedł do przodu. Jak pisałem wcześniej, spójrz na LRT od Orkana. Będziesz miał to co chcesz. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 (edited) Przejrzałem temat o kałachach od Cymy i nie znalazłem odpowiedzi więc zapytam przy okazji tutaj. Mam Cm 028b. Chciałbym zamontować do niego zawieszenie 1pkt. Ucho do którego należy zamontować pas jest metalowe ale jest osadzone (zabudowane) przez plastik. Czy ten plastik nie pęknie przy stosowaniu zawieszenia 1pkt? Edited March 28, 2012 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Pęknie. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Tego się obawiałem. Dzięki za odpowiedź AnR. Quote Link to post Share on other sites
Parnassus Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Tomek, nie wiem czy z moim talentem nie wybije sobie jedynek od stalowej kolby. :P AnR, ten LRT bardzo fajny lecz cena odstrasza... Nie mniej jednak dzięki Panowie za pomoc, rozjaśniły mi nieco wasze wypowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Tomek, nie wiem czy z moim talentem nie wybije sobie jedynek od stalowej kolby. :P AnR, ten LRT bardzo fajny lecz cena odstrasza... Nie mniej jednak dzięki Panowie za pomoc, rozjaśniły mi nieco wasze wypowiedzi. Cena? Skoro żydzisz na zawieszeniu to Twoja sprawa. Ale na prawdę się opłaca. Dziś zresztą widziałem, że Orkan robi konkurs i są do wygrania te pasy. Na FB oczywiście. Quote Link to post Share on other sites
Parnassus Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Nie chodzi mi o żydzenie, tylko o sprawy finansowe. Na obecną chwilę uczęszczam do liceum, a to z zarobkami nie jak się ima... Zostają wakacje i harowanie jak dziki osioł. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Druga opcja:http://www.orkan.sklepna5.pl/towar/160/pas-23pkt-alfa.html Nie wiem jak tu będzie z wygodą, bo taśma jest dość wąska, a posiadam AK 74, więc dość sporą replikę. Pas Alpha ma taśmę główną szerokości 40mm, właśnie z myślą o noszeniu cięższych replik. Może być zrobiony również z taśmy szerokości 50mm. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts