Piotrekill Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 (edited) Witam, czy ktoś mi może pomóc zidentyfikować tą http://airsoftphotos.net/album/show/246013 kamizelkę,nabyłem ją dziś w cenie 15 zł (wygrzebana w składzie militarnym), pozszywam ją i będzie, ale mam parę pytań: 1. Jaki to typ ? 2. Jakie służby jej używają ? 3. Czy zrobiłem interes ? :biggrin: 4. Czy bardzo się będzie wyróżniać w lesie z mundurem dpm ? PS.: 5. Gdzie jest kurde przód :hahaha: Edited March 29, 2012 by Piotrekill Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 4. Będzie. 5. Tam gdzie nie ma chwytu ewakuacyjnego, czyli ten większy. Co do zszywania mam wątpliwości bo to są przetarcia. A deal zrobiłeś, pomaluj sprayem tylko i biegaj aż się rozpadnie całkiem. Quote Link to post Share on other sites
Piotrekill Posted March 29, 2012 Author Report Share Posted March 29, 2012 Jest solidna, a co zrobić żeby ją do lasu wyszykować ? Quote Link to post Share on other sites
MaLuTkI Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Chyba tylko pomalować, np Krylonem albo czymś podobnym. Quote Link to post Share on other sites
Piotrekill Posted March 29, 2012 Author Report Share Posted March 29, 2012 I ładownice olive do tego czy może całe maskowane ? Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Oliwkowe comfort pady na ramiona, spód w widoczniejszych punktach jakąś farbką - znajdziesz odnośnie tego cały temat. Od siebie polecam NFM EC Paint. A resztę przykryj ładownicami wedle woli. Dziury/przetarcia tez jakos sie da wzmocnić nitką zeby nie rozpruwało się dalej. Quote Link to post Share on other sites
Piotrekill Posted March 29, 2012 Author Report Share Posted March 29, 2012 Jakie pady? , nie wiem o co chodzi, jakiś link? Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Jakieś google? To nie jest trudne wklepać w wyszukiwarkę. Quote Link to post Share on other sites
Then Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Comfortpady - poduszki naramienne. Swoją drogą ciekawe co to za dziwo i jakie wkłady tam wchodzą. Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted March 30, 2012 Report Share Posted March 30, 2012 http://www.cqbtactical.pl/maxpedition-9408g-shoulder-green-p-1191.html przykładowo takie pady. Quote Link to post Share on other sites
Piotrekill Posted March 30, 2012 Author Report Share Posted March 30, 2012 Pady nie są potrzebne, są tak jakby wbudowane, wszystko jest super wygodne, wnętrze bardzo komfortowe Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 A nałożyłeś chociaż jakieś ładownice i obciążenie na kamizelkę, czy mówisz to po zwykłym założeniu gołej kamizelki na siebie w domu? Bo jeśli nie to dorzuć sobie z 10-20kg i zobaczysz jak comfort pady są przydatne. ;) Quote Link to post Share on other sites
Death_man Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Ej, on ją kupił za 15 zł, to ma brać pady za 40? ;P Ja bym podzukał do niej kilka najtańszych używanych ładownic (tylko z cordury) i wszystko - ewentualnie psiuknąć jakimś sprayem (też jakimś tanim matem) i gotowe :). Produkt gotowy do ciorania. Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 Link do padu to pewnie był przykład co to jest,wątpie by ktos kupił kamizelke za 15 a pady za 40 :P Pady mozna samemu zrobić,sam tak mam :) uszycie ładownic mozesz zlecic "taktycznym" szewcom. Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 A co to ma za znaczenie za ile kupił kamizelke ? Póki jest wygodna, funkcjonalna i z zadowalających materiałów to nie widze w czym problem. Jak dla mnie mógł ją znaleźć nawet na śmietniku. Podobnie z comfort padami. Lubię jakość. Jeśli cena jest dla Niego nie zadowalająca to niech szuka tańszych odpowiedników, albo zrezygnuje. ;) Piotrekill pytał o nasze koncepcje na kamizelkę. Jako doświadczyłem niewygodnych pasków naramiennych na kamizelce to zwracam na te elementy uwagę. Myśle ze to wyczerpuje wątek "Kamizelka za 15, pady za 40.". Quote Link to post Share on other sites
Death_man Posted March 31, 2012 Report Share Posted March 31, 2012 No to fajnie. Ja natomiast bym ich nie kupił i to też wyczerpuje wątek ;]. Quote Link to post Share on other sites
Piotrekill Posted April 1, 2012 Author Report Share Posted April 1, 2012 Apropo padow, uszyje je sam :), a apropo kamizelki jest finlandzka, używana przez siły specjalne Policji na całym świecie, Na Allegro są ładownice w cenie około 13 zł zależy od typu, wiem że to orginały z armii, bo już nie raz kupowałem u tego użytkownika Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts