kluchu Posted April 1, 2005 Report Share Posted April 1, 2005 co myślicie o tym żeby dodać do sprężyny Israel Eagle firmy UHC sprężynę od kioskowego gówna? Jest ona ponoć mocniejsza od standartowej. Nie próbowałem niczego takiego z moim gnatem, ale mój kumpel wrzucił taką do walthera p99 i rozpada mu się zamek. (ci co mają walthery wiedzą w którym miejscu) prosiłbym też o to żeby ktoś mi powiedział co mogę w broni jeszcze wymienić z góry dzienx PS. dzięki vooyas za pomoc w naprawie broni (rozkręciłem i zapierniczyłem hop up od kumpla :) lata juz lepiej ) Quote Link to post Share on other sites
Lechu Posted April 1, 2005 Report Share Posted April 1, 2005 eee...w p99 rozwala sie zamek tak czy siak a jak walniesz wieksza sprezyne to go nie naladujesz... :wink: Kup sobie cos dlugiego...z krótkimi sprezynami nie baw sie w upgrade'ra bo to nie ma sensu ja do p99 próbowalem wsadzic podkladke i nic...nawet przy podkladce 0.2cm!!! :!: 8) EDIT: mój p99 wytrzymał 4 lata i nic sie z zamkiem nie dzialo...A był bardzooo mocno uzytkowany Quote Link to post Share on other sites
kluchu Posted April 1, 2005 Author Report Share Posted April 1, 2005 no wiesz mi nie chodzi o to zeby zrobic z tego żylete. chce miec wiekszy zasieg puki nie kupie elektryka. to ze sie nie opyla ulepszac to wiem ale takowom sprezyne z kioskowego gówna mam w chacie. Nie zamierzam wydawac wiecej niz 10 zł PS. moj kumpel swojego walthera przeladowywal bez problemu.zasieg mial nawet wiekszy ode mnie dzięki za odp. Quote Link to post Share on other sites
PrzeMas Posted April 1, 2005 Report Share Posted April 1, 2005 Daj podkładkę i zobacz, czy ma większy zasięg :) Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted April 1, 2005 Report Share Posted April 1, 2005 Przenoszę na właściwe podforum Quote Link to post Share on other sites
Weq Posted April 1, 2005 Report Share Posted April 1, 2005 Nie radzę - na stockowej sprężynie czasami zrywa zaczepy cylindra. Ale cylinder 10zł na tajgunie ;). Lepiej preclufę wsadzić... Weq Quote Link to post Share on other sites
Szakal Posted April 1, 2005 Report Share Posted April 1, 2005 Jak chcesz to włóż podkładek to zwiekszy zasięg ale to za dużo nie da góra 2m więcej ale jak dodasz jeszcze cieńszą lufe to powinno byc już lepiej z zasięgiem. Spróbuj a się przekonasz :twisted: Quote Link to post Share on other sites
PrzeMas Posted April 1, 2005 Report Share Posted April 1, 2005 Podkładki, wbrew obiegowej opini potrafią dać dużo... Wiem, na przykladzie swojej byłej repliki. ~Zdrowie dla Papieża~ Quote Link to post Share on other sites
tofik___ Posted April 1, 2005 Report Share Posted April 1, 2005 wątpie żeby w krótkiej sprężynie dało rade wepchać taką grubość podkładek ażeby zauważyć znaczący wzrost zasięgu. Raczej nie będzie miejsca i nie da rady napnąć sprężyny. Pozdrawiam ps. Ty PrzeMas miałeś wielkiego ak a to jest tyko krótka sprężyna :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Looc Posted April 2, 2005 Report Share Posted April 2, 2005 eee...w p99 rozwala sie zamek tak czy siak a jak walniesz wieksza sprezyne to go nie naladujesz... :wink: Kup sobie cos dlugiego...z krótkimi sprezynami nie baw sie w upgrade'ra bo to nie ma sensu ja do p99 próbowalem wsadzic podkladke i nic...nawet przy podkladce 0.2cm!!! :!: 8) EDIT: mój p99 wytrzymał 4 lata i nic sie z zamkiem nie dzialo...A był bardzooo mocno uzytkowany 0.2cm to naprawde wielka podkładka skąd taką wziąłeś?? Jak miałeś 9 lat też dużo użytkowałeś tego waltera?? No desert jest większy niżwalter i może wytrzyma jakąś inną sprężynke jak nie to military ma piękną promocje na pistoletach sprężynowych i napewno znajdziesz coś dla siebie :D, bereta, albo microuzi, walter hoho aż huczy co wybrać :D Quote Link to post Share on other sites
Lechu Posted April 2, 2005 Report Share Posted April 2, 2005 10 lat mialem czyli mam 3.5roku (sprzedalem mercowi i odrazu sie posypał , dziwne co??) No dość duzo strzelałem, codziennie kulki w kieszeń (średnio 300szt na tydzień) pozbierać z kątów coś do czego mozna postrzelać i go...A podkladke to w tym roku próbowalismy robic jak juz gun byl merc'a. A była to jakaś metalowa podkladka, znaleziona w piwnicy... Quote Link to post Share on other sites
kluchu Posted April 2, 2005 Author Report Share Posted April 2, 2005 ile metrow moze dac precyzyjna lufa? ile taka kosztuje? tak wogole to lepiej dolozyc do tej broni, kupic taniego gaziaka, czy kupic lepszego gaziaka i poczekać z aegiem? i jeszcze jedna sprawa ile kosztuje gumka hop up? bo ''porzyczylem'' jedna od kumplai juz mi siadla :) i jeszcze jedna sprawa czy te hop upy z military.pl beda dobre do tego modelu? pisali ze sa do mocnych aegów wiedz nie wiem. jak znajdziecie cos to pusccie mi link z gory dzienx Quote Link to post Share on other sites
Weq Posted April 2, 2005 Report Share Posted April 2, 2005 ile metrow moze dac precyzyjna lufa?ile taka kosztuje? Metr dwa, ale tak naprawdę służy tylko poprawieniu skupienia - teraz 0.2 lecą jak po sznurku. Nie mam pojęcia ile może kosztować - ale raczej na zamówienie. Może rurki z Obi? Po prostu nie wiem. Moja kosztowała 10zł, ale nie ma więcej takich. Weq Quote Link to post Share on other sites
kluchu Posted April 29, 2005 Author Report Share Posted April 29, 2005 wznawiam temat: po wsadzeniu sprężyny z tego "czegoś" i wwaleniu hup-upa lata dalej niz socom TM z serii hi-grade jade już na tym 3 tyg. jak się zacznie rozpadać to dam znać:P narazie jest w porządku Quote Link to post Share on other sites
kluchu Posted June 7, 2005 Author Report Share Posted June 7, 2005 no i niestety. gun sie rozpadł. wyrwał sie zaczep w zamku a potem zaczep w tłoku. kupuję nowe części i sprawdze czy będzie tak samo(tamte były ostro zjechane - widać było ryski na zamku w miejscach zaczepów od razu jak go miałem i jeden zaczep sie ułamał. a w tłoku oderwął się zaczep chyba przez to ze "ładowałem go jednym zaczepem"przez kilka miechów - drugi był ułamany) będę aktualizował posta co jakiś czas pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted June 19, 2007 Report Share Posted June 19, 2007 (edited) W tej replice zamek niestety nie zostaje w tylnej pozycji po oddaniu ostatniego strzału. Jakkolwiek można to zmienić. Cała operacja jest bardzo prosta w zrobieniu, nie wymaga posiadania żadnych specjalnych umiejętności, ani narzędzi. Model, w którym to zrobiłem, od ponad roku nie wykazał żadnych efektów ubocznych. Jak to zrobić? Po pierwsze należy rozebrać magazynek (repliki ruszać nie trzeba). Następnie trzeba znaleźć część odpowiadającą za popychanie kulek, po czym należy dokładnie się jej przyjżeć. Można zauważyć, iż wystaję z niej języczek, który wchodzi w prowadnicę w obodowie. I teraz najtrudniejsza część - trzeba obrócić 'popychacz kulek' tak, aby wszedł do innej prowadnicy. Niestety, nie jestem w stanie powiedzieć do której dokładnie, ponieważ całą modyfikację przeprowadzałem dość dawno. Jakkolwiek, opcji nie jest dużo (3), z czego tylko przy jednej zamek zostanie w tylnym położeniu po oddaniu ostatniej kulki. W pozostałych dwóch wypadkach, o ile dobrze pamiętam, magazynek się zacinał. Na koniec należy skręcić magazynek. Jak to działa? Po tej przeróbce 'popychacz kulek' dochodzi do górnej krawędzi obudowy magazynka (w prowadnicy, w której jest fabrycznie umieszczony znajduje się ogranicznik). Dzięki temu wystająca część cylindra (odpowiedzialna za wypychanie kulek z magazynka) zaczepia się o 'popychacz kulek' (który jest teraz tam, gdzie normalnie znajduje się kulka) i opiera się na nim, a jako że cylinder jest połączony z zamkiem (...), to zamek zostaje w tylnym położeniu (faktycznie jest blokowany przez popychacz kulek). Po wyjęciu magazynka zamek wraca na swoje miejsce, wydając przy tym dość przyjemny dźwięk. Mam nadzieję, że całość jest napisana w zrozumiałym języku. Zdjęć niestety nie wkleję, bo repliki już nie posiadam (sprzedałem). Tą instrukcję zamieściłem na prośbę z "forum zielonych", a ze względu na to, że może być ona przydatna, to umieściłem ją tutaj. Edited June 19, 2007 by dark_griph Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts