ciety Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 Witam panowie, jestem świeży na forum,a w ASG leciutko obeznany :) Otóż stanąłem przed dużym wyzwaniem, wcześniej biegałem z 28 Cymy, (po przejściach karabin, pożyczany, bez kolby bo ułamana) a teraz mam zamiar kupić coś własnego - i tu nasuwa się moje pytanie! M14 Cymy http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-032-olive-style.html czy M733 JG http://www.gunsport.pl/product-pol-327-M733-JGF6601-.html Nie chcę się bawić w tuning, jedynie może gumka hopsiup do M14, bo słyszałem że fabryczna jest do kitu (HARDY TUNING, SAMA GUMKA :biggrin: ) Tak więc osiągi stockowe mnie interesują, jeżeli ktoś byłby tak łaskaw to niech wypisze za i przeciw, i co sam by wybrał gdybym stanął przed takim wyborem :) Dziękuję uprzejmie z góry Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 W zasadzie weź to co Ci się bardziej podoba. Sam miałem emkę od jg i byłem zadowolony. M14 od cymy jest całkiem dobre, jedynym problemem może być znalezienie części zamiennych w przyszłości. Quote Link to post Share on other sites
ciety Posted April 1, 2012 Author Report Share Posted April 1, 2012 Tak wiem, i to mnie też martwi, bo jednak v.7 to v.7, a z tego co wyczytałem to M14 to taka mała psuja, a to selektor ognia, a to spust, a to w kolbie coś gruchocze. No ale poczekam jeszcze na opinie, dzieki wielkie ;) Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 Poczytaj sobie opinie na temat m14 od cymki i emek od jg. Tych tematów jest sporo (warto też zajrzeć do działu o serwisie). Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 Niektóre części zewnętrzne M14 cymy lubią się ułamać, ukruszyć lub całkowicie odpaść ^^. I jest to nagminne w bardzo wielu egzemplarzach. Drugą często zauważalną awarią jest problem z single-shotem. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 Przede wszystkim poczytaj sobie opinie o drugim sklepie,który podałeś. Quote Link to post Share on other sites
ciety Posted April 2, 2012 Author Report Share Posted April 2, 2012 Hm, dobra, odrzucam w takim razie Ale znalazłem na allegro Steyra AUG A2, teraz to już kompletny dylemat? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited April 2, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Gruszkin Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 Swoją drogą, to na gunfire.pl od jutra masz promocję na wszytsko, a -15% piechotą nie chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 (edited) Jeżeli ten AUG jest jest od JG to pisz do mnie na PW. Mam swojego od 3 lat. Co do M4, to podobno ciężko znaleźć przyzwoite M4 za mniej jak 1000zł, nie wiem jak się sprawuje ta replika. M14 cymy miałem z rękach, ale tylko przez chwilę, na pierwszy rzut oka wyglądał bardzo przyzwoicie. Edited April 2, 2012 by Jankus Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 Da się znaleźć przyzwoite M4 za mniej niż 1000zł. Minimum to M4 od P&J/A&K, lepsze są JG, a najlepsze KWA - mowa o do 1000zł. Choć KWA jest już na poziomie emek z tych sfer grubo ponad 1000 :) Z tych dwóch replik wolałbym AUGa, choć znam już kilka m14stek cymy z którymi nic poważnego się nie dzieje :P Z dobrych replik masz jeszcze wszem i wobec polecane G36 JG; G36, AK, MP5 CYMA i podobne. Quote Link to post Share on other sites
ciety Posted April 2, 2012 Author Report Share Posted April 2, 2012 (edited) Więc wybiorę AUGa, dziękuje wielce za pomoc ;) . Do zamknięcia . Edited April 2, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts