Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

JG M5-S6 - bardzo wybredny na kulki - dlaczego?

Recommended Posts

Witam,

mam stockową replikę JG M5-S6 niedawno kupioną (nową). Jej problem polega na tym, że strzela bardzo dobrze wyłącznie drogimi kulkami Blaster 0,25g. Natomiast wszystkie inne (w tym i Guardery) się zacinają. Co może być przyczyną? Czy to może wada lufy? A może gumka nieodpowiednia? Czy nasmarowanie kulek silikonem może coś poprawić?

Dotarły do mnie kulki G&G i zero problemów. Hmm. czy to możliwe, że w stockowej replice producent jakimś cudem włożył lufę precyzyjną? Wiem, że to nieco abstrakcyjne myślenie, ale... szukam logicznego wytłumaczenia ;)

Trudno powiedzieć. Wczoraj z kolegą robiliśmy test. On ma stockową replikę AK 933 (nazwa myląca, ale wygląda jak M4) i u niego pięknie latały. Co więcej, nawet latały mu Gunfire Rockets których moja replika nienawidzi.

Zauważyłem też, że te kulki G&G które dziś przyszły są tak jakby, lekko tłustawe. Kulki inny firm są suche. To jakiś zabieg producenta czy przypadek Waszym zdaniem?

Hej Filek!

A może producent stosował patent z namaczaniem pestek ?

Tak czy siak byłem świadkiem jak koledze Filkowi na Rocketach GF i Guarderach pluło.

Pytanie takie czy winny może być jednak HU? Czy wina leży wyłącznie po stronie pestek? Albo może jakieś inne sugestie.

Rozwiązałem ten problem. HU nawet na trybie zerowym podkręca kulki. Jeśli właduje nieco silikonu w magazynek, tak by smarowały się kulki replika strzela pięknie i daleko! :). Może z czasem gumka się "wytrze" i będzie działać tak jak powinna na początku.

Co ciekawe, nie jest źle założona. Ona po prostu jest "ciasna".

Edited by filek