Bieniekk Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 (edited) Witam, otóż mam nietypowy, dziwny problem. Jakiś czas temu zakupiłem headset mianowicie comtaci 1 od Z-tactical, rzekomo używane 2 czy 3 razy. W zestawie znajdował się również moduł PTT U94 z wtykiem military plug. Radio gotowe do działania, słuchawki wpinam w moduł, moduł w radio, naciskam nadawanie... działa wszystko miodzio, naciskam drugi raz i ku mojemu zdziwieniu... zestaw odmawia posłuszeństwa, działa to jak chce czasami nadawanie jest czasami nie. Możliwe że ktoś wcześniej dłubał w module, jeżeli ktoś ma jakiś schemat, co gdzie jak jest podłączone(moduł), byłbym bardzo wdzięczy za podzielenie się tym ze mną. Mianowicie, jeżeli ktoś z was używa Motoroli T7 modułu PTT- U94 i headsetu comtac 1, chciałbym wiedzieć jak wam to bangla. PS. Czy możliwe jest rozebranie tych słuchawek w taki sposób, aby potem z powrotem dało radę je złożyć ? Mam nadzieję że ktoś pomoże, będę bardzo wdzięczny, z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam ;) Edited April 4, 2012 by Bieniekk Quote Link to post Share on other sites
lup Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 W tym PTT często się odlutowuje jeden kabelek lub siada sam przycisk. Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted April 7, 2012 Author Report Share Posted April 7, 2012 Problem naprawiony, wina leżała w żółtym kabelku, odchodzący od słuchawek, właśnie, czy wie ktoś, gdzie można dostać taką właśnie wtyczkę jaka jest w słuchawkach ? czy to sordinach czy innych od elementa (4 pinowa)? Btw, moduł U94 od elementa jest maksymalnie tandetny, środek, jakość kabli i połączeń jest masakryczna. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 (edited) Btw, moduł U94 od elementa jest maksymalnie tandetny, środek, jakość kabli i połączeń jest masakryczna. W Z-tactical lepiej nie jest. Nie wiem czy we wszystkich, ale przynajmniej u mnie. Edited April 7, 2012 by Didizip Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted April 7, 2012 Author Report Share Posted April 7, 2012 W ogóle jakaś różnica między elementem a Z tactical jest ? ;) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Znaczek. Wszystko robione w jednej fabryce pewnie. Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted April 7, 2012 Author Report Share Posted April 7, 2012 Właśnie tak myślałem, widać że cały czas dobrze, a wracając do wtyczki, ktokolwiek widział ktokolwiek wie ? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Jak chcesz to mam taką wtyczkę ze starego TASCa. Podbij na PW. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts