karol5683 Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Witam, posiadam replikę cymy mp5 cm041. Wiem ,że to nie jest replika z pierwszej półki ale posiadam pewien problem. Po mały tuningu wymieniłem dysze gumkę kable. Mój problem polega na tym ,że kulki czasem zacinają się w komorze albo po prostu nie wylatują po każdym strzale. Komora hop-up została oddana do serwisu, testowałem replikę na różnych magazynkach midach i hi-capach. Co może być powodem takiej usterki? Link to post Share on other sites
zuczek Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Źle złożona dysza/sprężyna od popychacza. Stawiam piwo że o to chodzi :) Link to post Share on other sites
karol5683 Posted April 4, 2012 Author Report Share Posted April 4, 2012 A co w tym można skopcić?.... Link to post Share on other sites
zuczek Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Z tego co piszesz wynika, że problem nie jest w magach, komorze ani kulkach. Robiłeś tuning, pewnie coś źle złożyłeś. Link to post Share on other sites
karol5683 Posted April 4, 2012 Author Report Share Posted April 4, 2012 Włożyłem z powrotem popychacz stockowy , wcześniej włożyłem systemy bo myśłałem ,że stary jakoś starł się. Jutro dam znać czy coś się zmieniło. Link to post Share on other sites
tred211 Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 (edited) 1. sprawdź czy dysza stock i nowa są tej samej długości. sprawdź czy fazowanie na końcu obu dysz jest takie samo albo podobne. 2. Wyjmij lufę z komorą i patrz przez lufę od strony komory. Zwróć uwagę czy aby nic nie wystaje i czy kołnierz gumki jest okrągły. Jeżeli coś wystaje albo masz jajo z kołnierza to popraw gumkę. Gumka idealnie musi leżeć na lufie. 3.Sprawdź czy dobrze ułożyłeś kable. Może są pod gearboxem, albo pod komorą i w jakiś sposób zmieniają położenie jednego albo drugiego. Dlaczego wymieniłeś dyszę? Edited April 4, 2012 by tred211 Link to post Share on other sites
karol5683 Posted April 5, 2012 Author Report Share Posted April 5, 2012 Dlaczego wymieniłeś dyszę? Była w bore-upie i kolega mi dał. Link to post Share on other sites
karol5683 Posted April 5, 2012 Author Report Share Posted April 5, 2012 Mam zestaw bore-up i czy powodem mojego problemu może być to ,że dysza jest krótsza niż stockowa? Link to post Share on other sites
zuczek Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Może. Spróbuj zamontować jakąś inną i zobacz co się stanie. Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 A czy kolega dał Ci resztę Bore Upa? Link to post Share on other sites
karol5683 Posted April 5, 2012 Author Report Share Posted April 5, 2012 Dużo opowiadania. Jest tak. Mam bore -up cały zestaw. Na głowicę cylindra nie wchodzi dysza stockowa. Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Skoro masz kompletny bore up, to to nie będzie raczej problemem. Obstawiam nie poprawne złożenie komory, problem z gumką lub kulki do dupy. Link to post Share on other sites
Recommended Posts