trdrak Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 (edited) Witam. Na forum przeczytałem, że w miarę polecanymi eMkami do 1000 zł są egzemplarze firmy A&K 3 generacji. Na Gunfire była ostatnio dostawa replik A&K. W związku z tym mam pytanie - jakie generacji są poniższe repliki? Podobno te z plastikowym body są generacji 2. Jak ma się sprawa z tymi? http://gunfire.pl/product-pol-1152194921-Replika-karabinu-AK-4CQB-MET.html http://gunfire.pl/product-pol-1152194922-Replika-karabinka-szturmowego-AK-4SSYSTEM.html (tutaj różnica ceny pomiędzy wersją "MET", a zwykłą wynosi ok. 20 zł o.O) http://gunfire.pl/product-pol-1152195046-Replika-karabinka-AK-933.html Pozdrawiam. Edited April 4, 2012 by trdrak Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Do 1000 zł masz KWA. Quote Link to post Share on other sites
trdrak Posted April 5, 2012 Author Report Share Posted April 5, 2012 I do tego ładowarkę i baterie. :) Doliczmy do tego jakiś mundur, buty, pasoszelki/kamizelkę i wychodzi naprawdę ładna kwota. Liczę się z tym, że tutaj też będę musiał wymienić baterię, a co za tym idzie - ładowarkę. Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 (edited) I tak moim zdaniem lepiej jest dołożyć do czegoś z wyższej półki - ostatnie hity to bez wątpienia KWA oraz ostatnio coś słychać o Lone Star - obydwie plasują się w kwotach 700-1000zł zależnie od rodzaju. Ale jeśli już musisz przyoszczędzić to A&K/PJ lub JG są najsensowniejsze. Edited April 5, 2012 by Śliwa Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Kup KWA, przy replice nie ma co oszczedzac... Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Od razu nie musisz się oszpejowywać jak komandosi. Replika z Hi-capem wystarczy. Z czasem dokupisz magi, itd. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Na sam początek wystarczy replika (nie miałem KWA w rękach ale opinie na forum są bardzo dobre), paczka kulek i ochrona oczu (polecę Uvex'y I-vo). Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Jeżeli chcesz wydać mniej i nie musi być to M4 pomyśl nad Ak . Quote Link to post Share on other sites
trdrak Posted April 5, 2012 Author Report Share Posted April 5, 2012 M4 KWA za 700 zł?! o.O Gdzie?! Przeszukałem znane mi sklepy i wszystkie eMki KWA w okolicach 1000 zł... Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 M4 KWA za 700 zł?! o.O Gdzie?! Przeszukałem znane mi sklepy i wszystkie eMki KWA w okolicach 1000 zł... Nigdzie nie było mowy o KWA za 700 zł. Quote Link to post Share on other sites
trdrak Posted April 5, 2012 Author Report Share Posted April 5, 2012 I tak moim zdaniem lepiej jest dołożyć do czegoś z wyższej półki - ostatnie hity to bez wątpienia KWA oraz ostatnio coś słychać o Lone Star - obydwie plasują się w kwotach 700-1000zł zależnie od rodzaju. Didizip, tutaj i owszem. ;) Dobra, wracając do tematu - wie ktoś jakiej generacji są te eMki? Quote Link to post Share on other sites
Śliwa Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Swego czasu były promocje takie, że zwykła emka KWA była za 720zł (nie pamiętam już jaki to był sklep, ale chyba capri). Teraz krótką można dostać w okolicach 800 czy 800-pare zł, a długą za 920. Mowa o nówkach. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 @trdrak To najprawdopodobniej są jedne z najnowszych generacji. @Top Jeśli on pyta o A&K to mówcie o A&K a nie o KWA, bo pomimo że to jest super eMka to on pyta o A&K. Quote Link to post Share on other sites
trdrak Posted April 5, 2012 Author Report Share Posted April 5, 2012 @trdrak To najprawdopodobniej są jedne z najnowszych generacji. @Top Jeśli on pyta o A&K to mówcie o A&K a nie o KWA, bo pomimo że to jest super eMka to on pyta o A&K. Dziękuje. Tak poza tym za ten post masz paczkę kulek u mnie. :) Nie chciałem sam tego napisać, bo byłoby to raczej niegrzeczne. ;) Wiem, że eMki KWA są świetne i w ogóle - uwierzcie mi, że forum czytuje nie od dziś. Po prostu chciałem się dowiedzieć której generacji są te eMki, ponieważ właśnie na forum przeczytałem, że od 3 generacji są całkiem znośne (pisał to chyba Logan). Rozumiem, że chcieliście pomóc - i chwała Wam za to, bo nie naskoczyliście na mnie. Pozdrawiam, Wesołych Świąt. Miłego rozbijania jajek seriami z replik. :cool: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts