machalajak Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Witam, chcąc rozkręcić moją M'kę , żeby przerzucić kable do kolby, napotkałem problem. Pin trzymający całą część w, której znajduje się silniczek i sprężyna ( nie znam fachowej nazwy) nie chce się odkręcić. Nie mam tradycyjnego pinu jak w większości M'ek ( które można po prostu wybić), tylko muszę je odkręcać imbusem. Gdy jednak zaczynam kręcić to cała śruba się kręci. Próbowałem dociskać z jednek strony i kręcić, jednak to nic nie daje. Ma ktoś pomysł jak odkręcić ten pin? Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Używam takich obcęg . jak dobrze ściśniesz to przytrzymają łeb pina a nawet wżynają się w niego. Link to post Share on other sites
tred211 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Czyli mówisz o gearboxie, w którym znajduje się cały mechanizm. Jeżeli wybiłeś już mały pin środkowy i odkręciłeś chwyt silnikowy, a został Ci tylko tylny pin, unieś cały gearbox do góry. Spowoduje to, że pin nie będzie się kręcił, bo gearbox go zablokuje i odkręcisz śrubę pina. Obcęgami możesz porysować body lub pin. Link to post Share on other sites
machalajak Posted April 8, 2012 Author Report Share Posted April 8, 2012 Dzięki za pomoc, kable przeniesione :icon_biggrin: Link to post Share on other sites
Recommended Posts