ASW338 Posted April 6, 2012 Author Report Share Posted April 6, 2012 Na M4'ke Boya mam 12 m-cy gwarancji. Gdyby coś było nie tak to mógłbym ją zwrócić. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Jak będziesz zamawiał to kup gumkę przeźroczystego Guardera i powiedz Krakmanom żeby Ci założyli, będziesz miał lepszy zasięg i powtarzalność strzałów bo stockowa jest do kitu. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 A nie z absowym body? :] Nie. Quote Link to post Share on other sites
ASW338 Posted April 6, 2012 Author Report Share Posted April 6, 2012 (edited) Ta Gumka jest do Hop-Up'u ? P.S. Co znaczy słowo stockowo i Krakmanom? Edited April 6, 2012 by ASW338 Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Tak, ta gumka jest do hop-up http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/gumki-hop-up/gumka-hop-up-silikonowa-guarder.html Stockawa to znaczy ta, co jest oryginalnie zamontowana w karabinku. Krakman to nazwa sklepu Tiwangun. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Moze lepiej wez jednak KWA, jak nawet podstawowej wiedzy na ten temat nie masz? Bo z BOYI licz sie z tym, ze co chwila bedziesz musial cos wymieniac, a w KWA wystarczy hop up i ew. lufa. Quote Link to post Share on other sites
ASW338 Posted April 6, 2012 Author Report Share Posted April 6, 2012 Ja bym chciał żeby te wszystkie przedmioty jakie chcę zamówić przyszły w 1 paczce. A karabinków elektrycznych KWA na taiwangun nie ma. 1)Mam do was pytanie. Z jakich stron wy korzystacie. Macie taką jedną ulubioną stronkę, czy z kilku stron kupujecie zaopatrzenie. 2)Co sądzicie o sklepie Gunfire.pl i o tej replice marki A&K Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Odpowiedzi na twoje pytania masz na forum.Gunfire to dobry sklep.O emce się nie wypowiem bo jej na oczy nie widziałem.Jest o niej na pewno temat na forum,w dziale repliki II klasy. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Nie przesadzajmy, w boyi wcale nie trzeba nic często wymieniać, ja przez 2lata nic poza gumką nie wymieniłem. Zresztą nawet jak coś Ci się zepsuje a sam nie rozbebeszysz repliki to wysyłasz do Krakmanów na gwarancję i problem z głowy. Poze tym jak chcesz to możesz wysłać replikę do AnR i on zrobi ci uszczelnienie, spodkładkuje i będziesz miał świetnie strzelającą i niezawodną replikę. ad1. Ja korzystam z Asgshop, gunfire, taiwangun, azteko i kilku innych ad2, Gunfire to dobry sklep, repliki A&K są średnie, zewnętrznie gorsze od boyi Quote Link to post Share on other sites
ASW338 Posted April 6, 2012 Author Report Share Posted April 6, 2012 wysłać replikę do AnR Co to jest AnR. 1)Czy po gwarancji mógłbym wysyłać swoją replikę, gdyby uległa awarii do sklepu taiwangun. Chodzi mi o serwis. Pytanie do szymucha2353: Czy w Rzeszowie jest jakiś sklep/serwis ASG Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 AnR jes to serwisant, składa świetnie repliki. Po gwarancji będziesz mógł wysłać replikę na serwis do Taiwangun, tylko nie wiem czy jest sens, serwisanci z Wmasg zrobią to lepiej (AnR, Poldeck, Lukira). W Rzeszowie nie ma serwisu. Jest taki mały sklepik, ale są tam trzy repliki na krzyż pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
ASW338 Posted April 6, 2012 Author Report Share Posted April 6, 2012 (edited) Jak się można z nimi skontaktować? - tak na przyszłość. Korzystałeś kiedyś z ich usług? Edited April 6, 2012 by ASW338 Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Z serwisantami? Ja na twoim miejscu kupił bym samą replikę, bez tej gumki i od razu wysłał ją serwisu. Tam np. AnR założy Ci gumkę i poprawi to co trzeba. To jego profil http://wmasg.pl/pl/profil/show/11499 Możesz mu napisać wiadomość i wtedy wszystko sobie uzgodnicie. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Arend, wbijaj i zamykaj ten temat, to może się chłopak w końcu nauczy używać szukajki... Mam nadzieje, że nie będziesz pytał, co to szukajka, nie? Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 (edited) Zanim zdecydujesz sie na kupno repliki, przeczytaj czesc forum ze zrozumieniem i POSZUKAJ. To forum jest kopalnia wiedzy, wystarczy troche checi, a mozna sie sporo dowiedziec i znikna wszelkie watpliwosci. Co do BOYI, chyba 1 raz slysze, ze ktos wymienial tylko gumke od 2 lat, wiekszosc uzytkownikow tej repliki, ktorych znam, to co chwila im sie cos "zacinalo". Moze uda Ci sie trafic na jakis dobry egzemplarz, ale na Twoim miejscu bym nie ryzykowal. Jak nawet jeszcze nie wiesz o podstawowym tuningu, to naprawde, chyba najlepsza dla Ciebie bedzie markowa, sprawdzona replika, w ktorej wystarczy wymiana gumki i opcjonalnie lufy. Edited April 6, 2012 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 (edited) Boyi to jest dobrĄ replikĄ, ale ja o nią dbałem i pielęgnowałem, to dla tego nie miałem z nią problemów. Edited April 6, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
ASW338 Posted April 6, 2012 Author Report Share Posted April 6, 2012 (edited) A co moglibyście mi powiedzieć na temat tej REPLIKI . Edited April 7, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Celowniki ACOG montowane bezpośrednio na rączkę mają bardzo różne ceny, można kupić w wersji z 4krotnym powiększeniem za około 300zł na Gunfire.pl lub można kupić podróbkę przerobioną na kolimator bez powiększenia za około 170zł. Ponadto przy zakupie należy sprawdzić czy ma możliwość bezpośredniego montaży na rączce transportowej ponieważ nie wszystkie podróbki mają taką możliwość. Pozdrawiam Koleżko, co nazywasz podróbkami? Myślisz, że ta luneta za 300zł to taka, jaką mają żołnierze przy swoich pukawkach? Nie mów nic- proszę. A kolimatory (podróbki jak ty to nazywasz) są czasem droższe od lunet- marka, wykonanie, bicia i wiele wiele innych podróbkowych bajeruufff! Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Arend, wbijaj i zamykaj ten temat, to może się chłopak w końcu nauczy używać szukajki... Niby czemu. Decydując się na zadawanie pytań a nie korzystanie z szukajki Autor pytania liczyć się powinien z odpowiedziami dawanymi przez zielonych, więc niedokładnymi, idiotycznymi, a wręcz wprowadzającymi w błąd (naprzykład że eMka Boyja to dobra replika). Robi to na własne ryzyko, bo lenistwo zobowiązuje. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 (edited) Ta wersja nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem, plastikowe body. Nie jest ono zbyt wytrzymałe i zdarzały się przypadki że ułamał się tył body z kolbą. Jeśli już inwestować o w coś trwałego, np replikę KWA, np. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4029 . Edited April 7, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
ASW338 Posted April 6, 2012 Author Report Share Posted April 6, 2012 (edited) Niestety mój budżet mnie ogranicza. Mam 900 zł na sprzęt (replika+magazynki+kulki+Kolminator+To coś) . Edited April 7, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Koleżko, co nazywasz podróbkami? Myślisz, że ta luneta za 300zł to taka, jaką mają żołnierze przy swoich pukawkach? Nie mów nic- proszę. A kolimatory (podróbki jak ty to nazywasz) są czasem droższe od lunet- marka, wykonanie, bicia i wiele wiele innych podróbkowych bajeruufff! Źle się wyraziłem. Wiem że prawdziwa luneta to wydatek kilku tysięcy złotych. Odnośnie podróbek chodziło mi o kolimatory ACOGo podobne, bez powiększenia i pozbawione siatki celowniczej. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Niestety mój budżet mnie ogranicza. Mam 900 zł na sprzęt (replika+magazynki+kulki+Kolminator+To coś) To odpuść sobie koli i magi i na razie pobiegaj z hajkapem. Potem uzbierasz kasę i dokupisz sobie.. A do magów wypadałoby kupić też jakąś kamizelkę, albo beltkit. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Jak pisze kolega wyżej na początek kup samą replikę. Niestety sama replika KWA kosztuje 960zł, do tego akumulator i ładowarka około 200zł. Masz teraz 2 opcje, albo dozbierać i wziąć pewniaka albo zaryzykować i brać chińczyka. Twoja decyzja. Quote Link to post Share on other sites
ASW338 Posted April 6, 2012 Author Report Share Posted April 6, 2012 A co sądzicie o TEJ REPLICE. Mam kolegę w Dębickiej grupie ASG Werewolf i polecił mi taki sprzęcik. Wygląda solidnie i jest tańszy o 200 zł. Jak wam się wydaje czy jest on coś wart? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts