mix22 Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 hindus "Poproś o fakturę to będziesz miał dokumenty do rozliczenia." faktury dodają do każdej przesyłki ale chyba zawsze jednakowe tj takie na których brak jest wyszczególnionych danych odnośnie podmiotu/jego numeru który opłacił podatek zawarty w cenie zakupionego towaru i stawki obowiązującej w kraju wysyłki - > jak udowodnić potem że za towar został już zapłacony podatek -Otto- A w "Customers Invoice Details" które przychodzi w paczce jest dopisek "Please keep this for warranty and tax purposes" no tak jest taki dopisek na górze u mnie też widze Na forum HK znalazlem informacje wypowiadał się odnośnie zamówień z magazynów europejskich w tym przypadku z Niemiec Anthony Hand Company Owner VAT is included in the products purchase price. We do not list a seperate VAT. We pay the German govt VAT + Imp taxes. Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 mix22... może wyjaśnij po co Ci faktura.. chcesz kupować na firmę ? do dalszej odsprzedaży ? Quote Link to post Share on other sites
mix22 Posted July 18, 2015 Report Share Posted July 18, 2015 przy zakupach na własny użytek raczej fakturami nie trzeba się martwić, ale jak by się chciało coś zamówić na firmę to wtedy lepiej mieć jakiś papier wg mnie Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Właśnie, puściłem zamówienie jakiś miesiąc temu. Doszło w niecały tydzień, oczywiście magazyn EU. Jeden lipol przyszedł z mega napuchniętą celą - w ciągu 24h od przesłania zdjęć miałem zwrot kasy za tego lipola. Duży plus. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts