gewer12 Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 Witam, to znowu ja, mam kolejny problem, włożyłem do gearboxa strasznie dużo smaru. Dziś chciałem wymienić gumkę i widzę ,że lufa jest nieźle usyfiona , dysza także więc przystawiłem palec do dyszy i zacząłem strzelać i na palcu miałem smar. Czy teraz muszę zdjąć stary smar ? Czy tak może być? Proszę o pomoc bo nie wiem co robić. Pozdrawiam gewer Quote Link to post Share on other sites
Kazik94 Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 Powinieneś usunąć cały smar i nasmarować jeszcze raz z umiarem, ponieważ ruchome części mogą go rozrzucić po elementach, na których nie powinien się znajdować na przykład kostka stykowa. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted April 10, 2012 Author Report Share Posted April 10, 2012 Większość smaru usunąłem, z dyszy wylatuję smar ,ale dużo mniej może trzeba go przestrzelać. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 A może wystarczy go odrobinę... :bialaflaga: Kolega wyżej napisał co powinieneś zrobić, tak więc i zrób. Pzdr ;) Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted April 10, 2012 Author Report Share Posted April 10, 2012 Mogę wyczyścić gumkę hop-up? czy mam poczekać aż sama się wyczyści? Quote Link to post Share on other sites
Kazik94 Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 Na gumce hop-up nie powinno być żadnego smaru, ponieważ replika traci na celności i hop-up nie podkręca kulek, ponieważ przez smar jest za śliska powierzchnia. Wrzuć gumkę hop-up do kubka z gorącą wodą i płynem do naczyń, umyj ją, poczekaj aż wyschnie, wsadź na lufę i hopek czysty oraz gotowy ;) A jak smar wylatuje przez dyszę to wyjmij z gearboxa tłok i cylinder, wytrzyj ze smarowidła, ponieważ podczas strzału tłok oprócz powietrza wyrzuca przez dyszę nadmiar smaru i dlatego masz zasyfioną lufę wraz z gumką. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts