snajperswd11 Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 Witam. Mam Beryla(robiony na Rk-03. Wpakowałem tam springa M140 SHSa;) Boreupa dep fireya promyka i do tego gumkę hop up promyka czerwona.Problem jest taki jak strzelam na 0.25 g&g na skręconym na 0 hopie to kulki lecą do góryi to mnie przeraża... Wcześniej taki problem nie występował. Założyłem nawet nową komorę hopa od cymy i to samo. Wyjołem dystanser i troszkę mniej ale nadal lecą ciutkę do góry jakby był dystanser... Co jest? Czy ktoś tak miał? Czy to może wina kulek bo układ gb/komora/lufa jest mega szczelny. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 Ten wypustek na gumce, nawet bez dystansera jest w świetle lufy i dalej podkręca kulki. Po prostu za lekkie kulki. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 Wypustek za duzy.... zmien gumke. Mialem cos podobnego w swoim tm- po zmianie gumi na guardera, nawet na zero walilo mi w kosmos. Co lepsze, ta sama gumka w innej replice sprawowala sie wysmienicie :D Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted April 10, 2012 Author Report Share Posted April 10, 2012 Zobaczę z tą gumą... ale to dopiero na weekendzie. Mam stockową to ja założę to się okaże. Jak będzie to samo to sie kupi kulki 0.32g. Dzięki za odpowiedzi:) Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 Sprawdź jeszcze jak gumka siedzi w komorze. Mi ostatnio przy zakładaniu gumka mocno się zsunęła w kierunku dyszy i praktycznie gumka niemal całkowicie zatrzymywała kulki. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 W mojej replice (g36c Cyma) miałem ten sam problem na gumkach Guardera i G&G. Dystanser okazał się z gruby, po wymianie na inny (dobrze przycięta izolacja od kabla) problem od razu znikł. Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted April 15, 2012 Author Report Share Posted April 15, 2012 Dobra. Wczoraj wstawiłem metalową komore hopa od cm.040, gumke pełnego stocka i dystanser to samo.Sprężyny nie zmieniałem nadal m140. W gb wymontowałem boreupa guardera i założyłem bore od CA. Kulki 0.25 g&g hop był skręcony na 0 i co... niestety to samo podkręca je i lecą w górę. Czy to waga kulek czy nadal jakiś hop zryty? Dzisiaj jeszcze jak czas znajdę to założę m100 i zobaczę możliwe że problem zniknie. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 za lekkie kule wg mnie ;) Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 Zobacz czy przy założonej gumce nie ma takiego wystającego dzyndzla - o ile dobrze pamiętam to promyk w swoich gumkach ma specjalnie wystające gumowe wzmocnienie w miejscu nacisku dystansera. Na początku proponuje użyć cięższych kulek 0,28g, a nawet 0,3g ; w innym wypadku czego pozostają dwie opcje : zmiana gumki lub zmiana dystansera. Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted April 16, 2012 Author Report Share Posted April 16, 2012 (edited) Dobra problem rozwiązany. Wina - prawdopodobnie złe ułożenie lufy w korpusie(osada lufy) .Wyjołem ją ,przeczyściłem i z powrotem włożyłem. Teraz to na każdej gumie strzela. I to o dziwo na 0.20g :icon_biggrin: A na 0.25 g&g to już bajka :cool: Pozdrawiam!!! P.S temat można by gdzie przenieść dla pokoleń . Edited April 16, 2012 by snajperswd11 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts