crazykiti Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 Witam, poszukuję strategii (poza serią TW), gdzie mamy do dyspozycji swoje własne państewko, które rozwijamy i ruszamy na podbój świata. Najlepiej gdyby to były gry, których akcja toczy się w czasie II WŚ, oraz by były przystępne w miarę dla mało wprawnego gracza. Oczywiście jeśli trafi się inny okres historyczny to nie ma problemu. Zależy mi jednak na tym by rozgrywka była "globalna". Z góry wielkie dzięki. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 (edited) Polecam Hearts of Iron I,II,III,Gary grigsby's world at war,jeżeli nie interesuje cie aż tak II W.Ś polecam też Victoria Under the Sun. Pozdrawiam Edited April 15, 2012 by hokager Quote Link to post Share on other sites
TheNoddingDonkey Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 Spróbuj Europa Universalis. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 Darkest Hour rządzi absolutnie :) Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 Można też dodać Medieval Total war i 2. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Witam, poszukuję strategii (poza serią TW), gdzie mamy do dyspozycji swoje własne państewko, które rozwijamy i ruszamy na podbój świata. Najlepiej gdyby to były gry, których akcja toczy się w czasie II WŚ, oraz by były przystępne w miarę dla mało wprawnego gracza. Oczywiście jeśli trafi się inny okres historyczny to nie ma problemu. Zależy mi jednak na tym by rozgrywka była "globalna". Z góry wielkie dzięki. Czytałeś? Quote Link to post Share on other sites
Zawisza Szary Posted July 13, 2017 Report Share Posted July 13, 2017 Jest taka gra War leaders, ale nie wiem czy umywa się do serii Total war. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 13, 2017 Report Share Posted July 13, 2017 Przez 5 lat Crazykiti na pewno nie znalazł strategii dla siebie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts