ross154 Posted March 29, 2006 Report Share Posted March 29, 2006 to moze zadam pytanie inaczej : czy po przeladowaniu kulki leca z ta sama sila co wczesniejsza? Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted March 29, 2006 Report Share Posted March 29, 2006 to moze zadam pytanie inaczej : czy po przeladowaniu kulki leca z ta sama sila co wczesniejsza? zaczniemy mysleć, dobra :| dopóki w magazynku masz ciśnienie to strzela w miare równo (rónice rzędu 5-10fps, jak w kazdym gaziaku), po 2 magazynkach (22 stzrały) ciśnienie spada a co za tym idzie moc strzału nietródny coś wywnioskować, nie Quote Link to post Share on other sites
ross154 Posted March 29, 2006 Report Share Posted March 29, 2006 Dziekuje za odpowiedz, jak napisalem wczesniej jestem nowicjuszem jezeli chodzi o gazowki. Jak mocono spada to cisnienie po po wystrzeleniu tych 22 kulek? Ile jeszcze bedzie mozna oddac strzalow? Nie bedzie problemu jezeli po 22 wystrzale doladuje gaz? Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted March 29, 2006 Report Share Posted March 29, 2006 Nie bedzie problemu jezeli po 22 wystrzale doladuje gaz? nie tak sie ładuje kazdego gaziaka ładujesz gaz kiedy chcesz, jasne co do cisneinia po 22 strzałach, nie mierzyłem i nie chce mi sie meirzyć na chrono op prostu rada, po 2 magzynkach ładuj Quote Link to post Share on other sites
bl4zer Posted March 31, 2006 Report Share Posted March 31, 2006 witam mam małe pytanie: czy do tej snajpy bedzie pasowała przejściówka od Tanaki m700 ? link : http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=741 z góry thx za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
mlody_one Posted March 31, 2006 Report Share Posted March 31, 2006 mala rada... nie sprytniej zakrecic sie za jakims tokarzem, ktory cos nakiego zrobi Ci za 20-30zl? :wink: Quote Link to post Share on other sites
bl4zer Posted March 31, 2006 Report Share Posted March 31, 2006 Hmmm wolałbym oszczędzić sobie chodzenia i pytania sie każdego tokarza w okolicy czy dorobi mi taką pierdółkę. Jeśli ta z MG by pasowała to bym ją kupił i tyle. Quote Link to post Share on other sites
mlody_one Posted March 31, 2006 Report Share Posted March 31, 2006 no pewnie.. przeciez niktorzy sraja kasa.. zapomnialem.. :F Quote Link to post Share on other sites
majerSKY Posted March 31, 2006 Report Share Posted March 31, 2006 no cuz bl4zer powiem ze skoro nie jestes pewny to z checia ci zalatwie taka przejsciowke do KJW:D jezeli nei spieszy ci sie na jutro to bedize:D a cena? no to juznei porblem, skoro MG nie zuli to ja tez nie bede :twisted: :twisted: :twisted: Quote Link to post Share on other sites
bl4zer Posted March 31, 2006 Report Share Posted March 31, 2006 Spoko majer tyle ,że najpierw sprawie sobie ten karabinek 8) a wtedy pomyślimy nad tą przejściówką. A jak karabinek kupie to się do ciebie na pewno zwróce po przejściówkę :D Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 To może najpierw KUP, a potem głowe zawracaj... Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 fox przeciez to wlasnie napisał, po co powtarzasz ? :lol: Quote Link to post Share on other sites
mlody_one Posted April 10, 2006 Report Share Posted April 10, 2006 jeszcze jedno pytanie do posiadaczy. jakie kulki sa optymalne do tego modelu? Quote Link to post Share on other sites
Dragun Posted April 10, 2006 Report Share Posted April 10, 2006 0.3 to absolutne minimum, ale polecam 0.36g. Chyba najlepsze osiągi na tych kulkach można uzyskać. Quote Link to post Share on other sites
llcoolj Posted April 14, 2006 Report Share Posted April 14, 2006 Czy ta luneta , która jest polecana na taiwangun dobrze spełnia swe zadanie ? Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted April 14, 2006 Report Share Posted April 14, 2006 Luneta jak luneta-jest. Ja osobiście polecam do ASG Deltę 1,5-6x50, tylko troszku droga. Raczej do tego karabinka poszukaj lunetki na Allegro, najlepiej coś około 1,5-2 do 6 x 40-50mm. Quote Link to post Share on other sites
Dragun Posted April 14, 2006 Report Share Posted April 14, 2006 IMO się nie nada - oferuje zbyt małe powiększenie. Sam strzelam przy zoomie 6x-7x, obserwacje prowadzone na 4x. Ale to tylko moja opinia, można się nie zgadzać. Przy okazji lunety o średnicy większej niż 40mm wymagać będą wysokich montaży. Do tej wielkości można jeszcze montować na niskich, nie zawadzając o bolta podczas przeładowania. Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted April 15, 2006 Report Share Posted April 15, 2006 Witam! Słcuhajcie, ostatnio zaobserwowałem bardzo dużo ogłoszeń o treści "sprzedam M700 KJW". I tu teraz moje pytanie. Czy to dlatego ze snajperka jest w miarę tania i dużo osób sie na nią rzuciło, ale rozczarowałi sie snajperstwem/strzelctwem wyborowym, czy jest zawodna etc. Co o tym myślicie? Bo osobiście, od zawsze ejstem zainteresowany karabinami "bolt action". Quote Link to post Share on other sites
Dragun Posted April 15, 2006 Report Share Posted April 15, 2006 rozczarowałi sie snajperstwem/strzelctwem wyborowym Skłaniał bym się ku tej opinii. To nie jest lekki kawałek chleba. Jak to ze znajomym nazwaliśmy - do tego trzeba mieć pier*olnięcie i zryte pod czapką. Reszta szybko odpada ;) Quote Link to post Share on other sites
Rybol Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 Ostatnio zauważyłem że na asgshop.pl pojawiła się wersja Takedown. Różni się ona od standardowej możliwością "rozkręcenia na 2 części" i brakiem standardowych przyżądów celowniczych. Czy poza tym są jakieś większe różnice i czy ta możliwośc "rozkręcenia" nie ma wpływu na zasięg/celnośc/awaryjnośc?? Pozdrawiam , Ryba :D Quote Link to post Share on other sites
nestes Posted April 24, 2006 Report Share Posted April 24, 2006 Witam. 1. Czy może ktoś mi powiedzieć, czy gaz ultrair zielony i kulki 0,33 z snajperasg.pl będą dobrą inwestycją do m700-ki? 2. Czy można ją smarować zwykłym olejem, jak do naoliwiania drzwi? 3. Jeśli tak, to w których miejscach powinno się smarować? Proszę o szybką odpowiedź(dzisiaj zamawiam). Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Headshot Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 1. Ten gaz zasadniczo nieróżni sie od innych green gas'ów kulki tak samo(jak wyżej ktos pisał w dobrych warunkach najlepiej strzelać z 0,36) 2. Osobiście odradzałbym, do replik ASG stosuje sie smar sylikonowy(do dostania w kazdym sklepie ASG np. snajperasg.prv.pl :) ) 3. Powinno się smarowac wszyskie ruchome mechanizmy (spust,zamek,itp.) od czasu do czasu wskazane jest przesmarowac uszczelki w mag'u coby niewysychały i sienie kruszyły a co za tym idzie żebymagazynek sie nierozszczelnił. Pozdrawiam. ps.jakby kto chciał sie swojej m700 pozbyc to na PW :D Quote Link to post Share on other sites
nestes Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 Wie ktoś czy trzeba smarować komorę hop-up, i jak się ją smaruje? btw. jak długo nie smarowałem to jakoś dziwnie sie gaz nabijał (krótko, cicho i nie ulatniał się przy odciąganiu butli), a na 9-tej kulce z maga kulka leciała 5 metrów =P. Dalej to nawet nie wylatywała z lufy z braku gazu. Po nasmarowaniu m. in. zaworka wejścia gazu i zaworka wyjścia problem ustał. btw2. Jakie gogle polecacie do m700? Bo jak narazie używam narciarskich(=P) to trochę przeszkadzają w celowaniu przez muchę i szczerbinkę. btw3. Jak w tej replice się wszystko reguluje, żeby celnie trafiać? Polećcie jakieś sposoby regulacji przyrządów i hop-upa bo strasznie długo już się z tym męczę. Dzięki Quote Link to post Share on other sites
mlin Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 btw2. Jakie gogle polecacie do m700? Bo jak narazie używam narciarskich(=P) to trochę przeszkadzają w celowaniu przez muchę i szczerbinkę. Na uvexach i-vo z 1m m700 nie robi wrazenia. to samo z uvexami cybric i skyper (bo takie mamy w teamie) na ciastoramowych okularkach zostaja slady, nic wiecej. Quote Link to post Share on other sites
Dragun Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 Co do tych castoramowych to nie zgodzę się. Sam już dwoje takich okularków przedziurawiłem na wylot, pierwszymi strzałami. Na szczęście nie na kimś ;) Uvex x-one bez problemu wytrzymują, nawet śladów ni ma. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts