Jabol Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 Myśle ,że najlepszym rozwiazaniem jak narazie jest kupienie prec lufy, gumki guardera oraz używanie propanu :twisted:. To powinno dać coś koło 600fps na kulkach 0.33/0.36 g. Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 Mam pytanie do uzytkownikow m700 kjw Zeby wyjac zamek nalezy wcisnac malenka "wajhe" przed spustem i wedle ustrukcji mozna go wtedy wyjac. Po nacisnieciu tego guziczka, nie jestem w stanie wyciagnac zamka. Ciagnalem dosc mocno- ale bez skutku. Probowalem jako obrocic dodatkowo zamek ale nic z tego. Jak to sie robi? Czy cos przeoczylem? Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 Musisz odciagnąć zamek. Następnie trzymajac ten guzik ciągnij zamek do tyłu. U mnie wychodzi bez problemu :). Jakbyś dalej miał z tym kłopot, to odkręć łoże i wtedy zobaczysz co jest nie tak. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 hmmm robilem dokladnie jak mowisz, trzymalem guzik wcisniety i ciagnalem zamek. Niestety nie udalo mi sie go wyciagnac. Probowalem rowniez to zrobic po rozkreceniu broni, widze jak ramie przylaczone do guzika przesuwa sie, a mimo to nic. Ciagnalem dosc mocno, wiec nie jest to kwestia- "mocniej" Quote Link to post Share on other sites
cyku666 Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 prec kulki 0' date='25 Marushin 2000szt/kolo 56 pln. i........ zdziwko na 25m puszka po coli 8 na 10 w środku. na 50m kartka A4 7 na 10. ,[/quote'] a jak sie kulka zachowuje dalej ? tzn po tych 50 metrach. Piszesz ze strzelasz rekreacyjnie, ale jesli mozesz badz tak mily i zrob testy pod asg czyli tarcza okolo 90x60 - jaki max skuteczny zasieg, jaka powtarzalnosc itp. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
nestes Posted June 14, 2006 Report Share Posted June 14, 2006 hmmmrobilem dokladnie jak mowisz' date=' trzymalem guzik wcisniety i ciagnalem zamek. Niestety nie udalo mi sie go wyciagnac.[/quote'] Może tak. Wciśnij guzik mocno(ale bez przesady) kiedy zamek jest gotowy do strzału(nie chodzi do przodu i do tyłu), następnie odciągnij zamek jakbyś chciał przeładować i ciągnij dalej aż wyjdzie. Nie da się wyciągnąć zamka kiedy zaczynasz jak jest przesunięty do tyłu. Quote Link to post Share on other sites
Dragun Posted June 14, 2006 Report Share Posted June 14, 2006 Eh to nie ma znaczenia. Z czasem wyrabia się taka mała pierdółka, co powoduje że ta blaszka nie opuszcza się wystarczająco nisko by uwolnić zamek. U mnie jest to samo, radzę sobie wciskając tę blaszkę od góry śrubokrętem, zamek jest odciągnięty. Gdy wciśniesz, możesz wyciągnąć. Quote Link to post Share on other sites
royal Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 Ej mam pytanie jaką średnice zewnętrzną ma prec lufa do M700 SRC u Krakmana ? Quote Link to post Share on other sites
Jabol Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Wie ktoś może, czy można do tego kupić uszczelki ? Jeżeli tak, to gdzie ? Konkretnie chodzi mi o uszczelke na zamku, która styka się z tym ruchomym, metalowym elementem na magazynku. Ona właśnie jest najbardziej narażona na zużycie. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
ross154 Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 kurcze, jaka macie srednice standardowej lufy wew. w M700 KJW? Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Dragun Gdzie naciskasz na ta blaszke, bo nie moge z dziadowstwem sobie dac rady. Nie idzie za cholee i tyle... Quote Link to post Share on other sites
Dragun Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Po odciągnięciu bolta pod nim po lewej stronie ukazuje się srebrna blaszka. To ona właśnie blokuje rączkę by nie 'wyjeżdżała'. Trzeba wciskać ją śrubokrętem od góry i drugą ręką wyciągnąć bolta. Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Mm pytanie odnosnie gumki HU w M700 kjw, nie wiem czy tylko w mojim egzemplazu kulki maja tedencje do nadmiernego podrywania do gory badz mometalnego zbijania w dol, zdarza sie to co ktorys strzal, wydaje mi sie ze spowodowane to jest gumka HU, jezeli ktos uwaza inaczej i zna rozwiazanie prosze o odpowiedz. A jezeli to kwestja HU to czy mozna gdzies dostac jakis lepszy odpowiednik, niestety z tego co wiem gumki od typowych aeg nie pasuja. Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
ross154 Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 czy ktos moze zdradzic jak dostac sie do wew. lufy aby ja wymienic? planuje wymienic lufe na przeszlifowana rurke z Castoramy. Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Jak wykrecisz zespol zamka i lufy z loza to musisz pokrecic tym kolem co ma otwory do okola, wtedy oddzielisz lufe od zamka. Potem musisz wyciagnac pin ktory jest wsuniety przez cala ta duza plastikowa czesc, a potem odkrecic 3 malenkie srobki imbusowe. Wtedy sciagasz ta plastikowa obudowe lufy i potem muszisz tylko rozkrecic ta metalowa komore HU. i tyle :D Wracajac dalej czekam na jakas odpowiedz na powyzsze pytanie. :wink: Quote Link to post Share on other sites
ross154 Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 dzieki za opis, byl bardzo pomocny. jezeli chodzi o HU to ja tak nie mam. u mnie kulka leci raczej prosto i w koncowej fazie lotu podbija sie lekko do gory Quote Link to post Share on other sites
Ciężki Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 Mm pytanie odnosnie gumki HU w M700 kjw' date=' nie wiem czy tylko w mojim egzemplazu kulki maja tedencje do nadmiernego podrywania do gory badz mometalnego zbijania w dol, zdarza sie to co ktorys strzal, wydaje mi sie ze spowodowane to jest gumka HU, jezeli ktos uwaza inaczej i zna rozwiazanie prosze o odpowiedz. A jezeli to kwestja HU to czy mozna gdzies dostac jakis lepszy odpowiednik, niestety z tego co wiem gumki od typowych aeg nie pasuja. Pozdro![/quote'] mam dokładnie tak samo ... oddałem luśnie do Capriego i jutro lub w czwartek powinienem ją odebrać..... zobaczymy czy coś się zmieniło ;-) Quote Link to post Share on other sites
ELONER Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 Austin gumki u nas nigdzie nie dostaniesz,ja wyslalem swoje m700 do asgshopu i chlopaki zmontowali mi z gumki od aegów.polega to na tym ze guma ta jest inacej zrobiona.wsadzajac takowa gumke inaczej skreca sie cała komore zeby pasowało do wciecia w lufie.jest to do zrobienia. [ Dodano: Tue 11 Jul, 2006 ] a teraz moje pytanie.czy ktos z was strzelał a)z propanu na tej replice b)czy ktos strzelał od poczatku butli z gg do jej konca [i jakie wnioski co do osiagów moze przedstawic na forum] konkretnie chodzi mi o ocene mocy i zasiegu gdy butla jest pełna i na wykonczeniu.[kulki 0.36g] Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 Odblokowuje na prośbę jednego z userów. Ładnie pisać, nie spamować, nie zadawać głupich pytań. Dziękuję Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Na moją prośbę konkretnie, bo mam dwie informacje :) Pierwsza sprawa - kilka osób miało taki problem, że ich M700 zaczynało pluć po kilka metrów i uwalniało tylko odrobinę gazu - a części typu zbijak i zawór w magu były niezużyte. Ja miałem ten problem po dwóch dniach BARDZO intensywnej zabawy tym gunem. Jak problem rozwiązałem? Rozkręciłem bolta na części pierwsze i złożyłem spowrotem. Działało jak należy. Winna była sprężyna w bolcie - powinna ona być osadzona jedynie na tej cienkiej części długiej śruby w bolcie (wg instrukcji ta śruba to część nr 32). U mnie sprężyna rozprężyła się za mocno i przez to osłabła - trzeba ją było ścisnąć spowrotem. Nie umiem tego wyjaśnić dokłdniej - jak ktoś będzie miał problem to kontakt na GG. Druga sprawa - mnóstwo ludzi pyta tu o gumkę HU. Tutaj miałe, taki problem, że stockowa guma raz posyłała kulkę prosto, a często gdzieś w kosmos albo w ziemię po 30 metrach. No więc zmodyfikowałem i założyłem AEGowską gumkę produkcji PGC (do replik powyżej 400FPS). Jak to zrobić? Banalnie prosto. W zasadzie wystarczy odciąć z gumki tą zwężoną część, a następnie około 1cm z drugiej strony. Tak skróconą gumkę zakładamy normalnie na lufę. Kiedy zgrubienie Hop-Upa umieścimy w wycięciu lufy, kawałeczek gołej lufy będzie nam wystawał - na ten wystający fragment zakładamy ten ucięty 1cm i od zewnątrz owijamy to taśma izolacyjną, żeby się nie rozpadło. Teraz możemy na to założyć komorę Hop_Upa - trzeba to zrobić szczególnie starannie, ponieważ nie mamy już na gumce wystającego prostokącika wchodzącego do wycięcia w komorze. Dlatego trzeba uważać, zeby lufa siedziała w komorze w ten sposób, żeby wycięcie lufy i zgrubienie gumki było IDEALNIE na górze - inaczej kulka będzie skręcała w bok. Poniżej rysunek poglądowy - czerwone linie to linie w których należy pociąć gumkę HU, pomarańczowe to przekrój lufy wewnętrznej, a czarne - przekrój gumki Hop-Up. UWAGA! To rozwiązanie może mieć jedną wadę - nie jest do końca szczelne. Kiedy mieliśmy stockową gumkę dysza wchodziła w nią i była obejmowana dookoła. Teraz mogła powstać drobna nieszczelność na połączeniu lufy i dyszy. Dlatego polecam dać cienką wartswę kleju silikonowego za zewnętsznej krawędzi lufy wew. Wtedy dysza karabinu przylgnie do niej, i nie bedzie strat gazu. Zapewne można to zrobić w inny, bardzie pr0 sposób - nie wiem, nie próbowałem. Ja swoją gumkę dopasowałem w około 15 minut i jestem bardzo zadowolony z efektu - teraz przynajmnije 9 na 10 kulek leci tym samym torem - wcześniej prawie każda kulka leciała inaczej. [ Dodano: Nie Paź 15, 2006 6:09 pm ] Dokładniejsze wyjaśnienie problemu spadającem mocy strzału: W bolcie jest taka oto część: Wg instrucji są to: śruba (część nr32) i sprężyna (33) Sprężyna powinna kończuć się w miejscu zaznaczonym czerwoną strzałką - niestety czasem zsuwa się za daleko, przez co słabnie jej moc i słabiej uderza w zbijak uwalniający gaz z magazynka. Trzeba tą sprężynkę nasunąć na jej miejsce i jakoś zabezpieczyć - planuję zrobić małe zgrubienie na tej śrubie, jeszcze nie jestem pewny jakim sposobem :) Quote Link to post Share on other sites
milomilitary Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 Przeczytałem cały ten temat i ciągle mam pytania: - jaka jest w końcu pojemność magów? Bo na necie znalazłem rozbieżne dane tzn. magi tanaki od 9 do 10 kulek a kjw od 9 do 11 -jakie magi lepiej kupić? kjw ma po 115zł a tanaka 249zł (ktoś wie jaka jest między nimi różnica oprócz ceny) -czy mag na 29 kulek od tanaki pasuje do kjw? kontakt: milo2003@poczta.onet.pl Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 jaka jest w końcu pojemność magów? Bo na necie znalazłem rozbieżne dane tzn. magi tanaki od 9 do 10 kulek a kjw od 9 do 11 9. Dla pewnosci. jakie magi lepiej kupić? kjw ma po 115zł a tanaka 249zł (ktoś wie jaka jest między nimi różnica oprócz ceny) Szczelnosc. czy mag na 29 kulek od tanaki pasuje do kjw? Tak. Quote Link to post Share on other sites
milomilitary Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 Szczelność...a klejem silkonowym nic się nie zdziała w tej kwestji? Bo ja raczej jestem z ludzi którzy nie boją się rozebrać broni na części. Co i jak w ogóle można w całym m700 uszczelnić? Quote Link to post Share on other sites
tobi Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 Mi magazynek zaczął puszczać po pół roku (KJW). Gaz uciekał z tyłu maga, tam gdzie są 4 śrubki. Sylikon załatwił sprawę. Warto uszczelnić też komorę hop-up. Quote Link to post Share on other sites
milomilitary Posted October 29, 2006 Report Share Posted October 29, 2006 Mam proźbę...potrzebuje instrukcji i wszystkich innych papierów od m700 kjw. Może być ksero albo skan. Jeśli ktoś zdecyduje się pomóc to proszę o kontakt tu na forum lub mail na: milo2003@poczta.onet.pl Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts