PlanB Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 A więc witam. Chce kupić sobie celownik typu A.C.O.G. Tylko jest problem chce wydać nie więcej niż 150 zł + przesyłka. Znalazłem tylko zamienniki . http://www.taiwangun.com/optyka/kolimatory/replika-celownika-optycznego-typ-ta31-black-acm.html Ale mają one zbliżenie 1x. A chciałbym 4x nie ma takich gdzieś do 200 zł? szukałem w 3 sklepach i nic. Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Wszystkie tanie ACOGi jakie znam to kolimatory, nie wiem czy gdzieś dostaniesz lunetę. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 A więc witam. Chce kupić sobie celownik typu A.C.O.G. Tylko jest problem chce wydać nie więcej niż 150 zł + przesyłka. Znalazłem tylko zamienniki . http://www.taiwangun.com/optyka/kolimatory/replika-celownika-optycznego-typ-ta31-black-acm.html Ale mają one zbliżenie 1x. A chciałbym 4x nie ma takich gdzieś do 200 zł? szukałem w 3 sklepach i nic. W tej cenie cholernie ciężko jest nawet bezpośrednio z Chin od producenta sprowadzić ACOGA, tak więc szukaj używek w komisie, czasem się trafiają. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Ostatnio widziałem na allegro i komisie za 340-350zł. W tej cenie to jedynie kolimatory z kropką. Walther który jako jedyny ma krzyż zamiast kropki kosztuje jakieś 280zł. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted April 21, 2012 Author Report Share Posted April 21, 2012 Czyli opłaca sie kupić tego chińskiego "zamiennika" za 150 zł z powiększeniem x1? Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Działa prawie tak samo jak chiński aimpoint i różne twory taiwangun. Jeżeli ci się podoba to bierz. Mam taki i nie narzekam ;) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 (edited) Czyli opłaca sie kupić tego chińskiego "zamiennika" za 150 zł z powiększeniem x1? Nie warto. Włączniki sypią się na potęgę. Jeśli nie masz smykałki do naprawiania takich rzeczy to lepiej odpuścić i zainwestować w jakąś kopię eotecha. Edited April 21, 2012 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Vespi Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Potwierdzam. Włączniki to pięta achillesowa tych chińskich ACOGów. Miałem kiedyś takiego. Jednak naprawa, według mnie, jest dość prosta. Tym bardziej że pojawił się ostatnio poradnik, jak naprawić ACOGa. Nazywa się to "Kompleksowa naprawa kolimatora typu ACOG by PaFcio". Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Jeżeli ma smykałkę i podoba mu się niech bierze. Jak nie niech napisze do Tomka i weźmie eotecha ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts