Kacperix Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 @jakim ten oring powinien przytrzymywać kulki, jak za duzo naładujesz to 'nadmiar' wypada. Link to post Share on other sites
jakim Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 No niby tak ale w każdej komorze jest 5-4 kulek a nie wspomniane 78 ;( Link to post Share on other sites
Kacperix Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Zaraz zaraz nabyłeś dwie sztuki GP-25 czy dwie sztuki VOG-25? Link to post Share on other sites
jakim Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 2 GP-25 dla mnie i dla brata ;) P.S. No muszę się pochawalic ;) dzisiaj za 300zl PSO-1 wyrwałem (młotkowe) Link to post Share on other sites
Kacperix Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 Zatem masz granaty na 36 kulek. te masz na 48 http://www.airsoftpanda.com/product_info.php/products_id/3072?osCsid=6pqseo542rloi7qb5nlgis5if4 . Ale na 78? Link to post Share on other sites
jakim Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 Pomyliło mi się na GF pisze 68BB a nie 78 ;) Link to post Share on other sites
gosci Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 Ale granaciki z AirSoft Panda trochę inne konstrukcyjnie. Dolna część zaworu wygląda na stalową a i górna się różni. Link to post Share on other sites
gosci Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Wita. Co do CO2 i granatu vog-25 z zestawu uszczelki nadal trzymają przebieg niewielki bo raptem 2.5 kapsułki co2 12g. Ząb zapadki trzymającej granat w lufie poszedł na szmelc, dorobiłem nowy stalowy kosztowało mnie to 4 godziny zabawy z pilnikami do metalu, teraz na propanie trzyma granat ale przydała by się mocniejsza sprężyna, bo zdarza się że granat zamiast wystrzelić wypada :-/ lub w chwili wystrzału się wysuwa. Co do samego granatu to CO2 mu nie służy zbijak zaworu jest dość mocno poryty od kulek łożyskowych (przydał by się stalowy, w ostateczności mosiężny), sam zawór ma rozklepaną dolną część otworów w których są kulki od wewnętrznej strony (rozwiązaniem tego problemu również mógł by być stalowy zawór, ekstremalnym rozwiązaniem była by redukcja zmniejszająca średnicę zaworu a zarazem jego obciążenie przez gaz podobnie jest w madbull-ach HP), gniazdo w którym siedzi zawór i podpierają się kulki zaworu jest poryte dość mocno do tego stopnia że zawór nie chce wejść do wnętrza, a w chodzi luźno. Po wystrzale zdarzają się zacięcia z tego powodu. Nadzieja że pojawią się granaty w sprzedaży i będą lepiej reagować na co2. Link to post Share on other sites
Recommended Posts