Leśny Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 Mam replikę ASG/KWA defender 4 i mam problem z zasięgiem tj. chciałbym żeby był większy (o 10-15m) tylko nie chciałbym mieć 500 fpsów. Co zalecacie?? Słyszałem że gumki hop-up nie które nie wchodzą a lufa stockowa to 6.05mm więc nie najgorsza. Tak przy okazji skupienie nawet na 20-30m to w granicy 5 cm więc jest dobrze. Quote Link to post Share on other sites
lon3star Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 Nowa gumka + lufa km-head/promyk + Polecam Ci dać to jakiegoś magika który Ci założy tak żeby latało jak trzeba Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 No i oczywiście trzeba dobrać dobra kulki - najlepiej porównując jaka waga najbardziej odpowiada. Quote Link to post Share on other sites
asas Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 lon3star - przepraszam, ma dawać do serwisanta lufę z gumką by mu je włożył do repliki? Nie przesadzajmy, trochę samodzielności... To 5 minut roboty (liczone dla człowieka który nie ma instrukcji rozkładania i robi to pierwszy raz). Leśny - zasadnicze pytanie jest takie: chcesz grzebać w GB czy nie? Jeśli tak, to myślę, że wsadzenie m120 Guarder'a i nowej gumki HU powinno pomóc. Jeśli zaś nie chcesz grzebać, to jak koledzy wcześniej pisali - dobra gumka (zielona G&G na przykład) + dobra precka (promyk/kmh i inne). Znając wykonanie gumek KWA sama jej zmiana może zwiększyć zasięg - więc na początek spróbuj po prostu zmienić gumkę, dopiero potem zastanawiać się nad dalszymi zmianami. Pozdrawiam, Asas! PS Oczywistym jest byś brał dobre kulki .25 do swojej repliki. Gorsze kulki = gorsze osiągi Quote Link to post Share on other sites
lon3star Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 Chodzi mi o teflonfixy i inne osobiste patenty :) Quote Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Mam tą samą giwerę co Ty, w stocku jest naprawdę szajs. Kup promyka 407mm, zieloną G&G (ciężko wchodzi z promykiem ale wejdzie) i jak zostanie Ci kasa to faktycznie jak asas radził m120 guardera styknie. Powinieneś mieć (zakładając że w środku masz wszystko stockowe) 400-440max. Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 @up Szajs? Szajs!? Czymś takim można nazwać cm.028 (porównując do tej emki), ale nie Defendera o nie! A co do samej repliki to wymień gumkę i lufę, na te co ci radzili ci powyżej :). Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 W stocku owszem jest słaba. Zasięg porównywalny do 0.28. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts