tomcajs Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Szukam replik broni jak w temacie. Uściślę, że nie chodzi mi o wersję K, tylko wcześniejszą, dłuższą (pierwszowojenną). Oczywiście nie liczę na asg, bo i tego nie oczekuję, ale jakiekolwiek deko, z możliwością suchego strzału (coś jak denix). Jedyne co znalazłem to badziewne odlewy, albo robione na zamówienie repliki za niebotyczną kasę. Zna ktoś sklep gdzie można takową nabyć (może być zagraniczny) bądź polecić firmę, która jest w stanie do 1,5k od sztuki zrobić od podstaw taką replikę. Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 (edited) Musisz pytać wszystkich sklepów sprzedających deko , np w gunservis.pl przygotuj się jednak na ceny w okolicach 3000 zł . Dekowce zza granicy są w Polsce nielegalne, jako że nie posiadają certyfikatu Centralnego Laboratorium Kryminalistycznego :bialaflaga: . Edited April 27, 2012 by Nanteris Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 (edited) Zadzwoń na strzelnicę EMJOT . Podobno z końcem roku dokładnie ten model mogą mieć jako deko. Albo ja pogadam z właścicielem i dam Ci znać na tel. Edited April 27, 2012 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
tomcajs Posted April 27, 2012 Author Report Share Posted April 27, 2012 Może użyłem zbyt dużego skrótu myślowego pisząc deko :). Nie musi być to koniecznie broń zdekowana, może być to replika ale z zachowanymi funkcjami ruchomymi, suchy strzał itd. Właśnie coś typu repliki Denixa, który niestety karabinów mausera w ogóle nie replikuje. Rozmawiałem z G&H na ten temat, ale za taką replikę liczą podobnie jak za mausera pfc, co jest troszkę przesadą moim zdaniem. Może ktoś jest w stanie polecić inne firmy, która czymś takim sie zajmują, a maja rozsądniejsze zróżnicowanie cen między produktami ? :) Sniper, byłbym wdzięczny za tel, w tej sprawie. I tak mamy jeszcze parę spraw do załatwienia, to się zgadamy kiedy co i jak :). Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Firma G&H przesady w swych cenach ma od groma a to z tego względu że na chwilę obecną tylko oni klepią więc i ceny sobie narzucają za sprzęt co tu dużo mówić nie najwyższych lotów. Quote Link to post Share on other sites
tomcajs Posted May 1, 2012 Author Report Share Posted May 1, 2012 Udało mi się znaleźć konkurencyjną alternatywę, lepsze ceny i lepsza jakość wyrobów. http://www.fox-military.com/ Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Ciekawie to wygląda ;) Rejestracja na ich stronie była horrorem, ale po pięciu minutach zmagać i trzech adresach e-mail udało się w końcu. Tomcajs, korzystałeś już z ich usług? Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 (edited) Ja korzystałem . Z czystym sumieniem polecam, wyroby wysokich lotów :biggrin: . Edited May 2, 2012 by Nanteris Quote Link to post Share on other sites
xxNDxx Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 A tak sie podepne, czy wie ktos gdzie mozna kupic Lee-Enfield No. 4 Mk I ale nie ta wersja z "alle" od denixa. Moze ktos zna firmy ktore wykonuja takie repliki. Quote Link to post Share on other sites
Kusza Posted December 21, 2012 Report Share Posted December 21, 2012 Witam, spróbuj kupić replikę (duży wybór, od marushin do chińczyka) i wpasować w oryginalną kolbę. Do przeróbki będzie w zasadzie tylko lufa (przedłużyć - prosta opercja u tokarza) i celownik/zespół szczerbinki (zależy jaką jeszcze chcesz wersję uzyskać, ale jak garbusa, to dochodzi zakup zespołu szczerbinki). Jak chcesz, to możesz się pokusić o wrzucenie w toto np. oryginalnej muszki. Mam tak zrobionego mausa k98 - replika Boyi, wrzucona w stare drewno sklejkowe, oryginalne okucia + muszka. Wygląda nienajgorzej ;) Przeróbka Boya nie jest trudna (szlifierka i pilniki). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts