Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pomocy trzy repliki i niewiem cocdalej robić !

Guest zehn

Recommended Posts

Witam znowu ja :icon_confused:

Mam pytani odnośnie broni głównej. Na oku mam trzy interesujące mnie modele :

1. G36K Classic Army

2. G36 Classic Army

3. M15A4 Carbine Classic Army

Pytanie odnośnie replik:

1. Czy opłacało by się dodać do niej bęben i przerobić ją na MG36 ?

2. Czy to jest w ogóle opłacalne lekko przerobić ją na snajperkę : luneta, precyzyjna, gumka itpd.

3. Czy w ogóle opłaca się go kupować ?

I co wy o tym myślicie jak toś chce niech doradzi max do wydania PLN 1100. Najbardziej zależy mi na tych odpowiedziach.

Pozdrawiam

Witam znowu ja :icon_confused:

Mam pytani odnośnie broni głównej. Na oku mam trzy interesujące mnie modele :

1. G36K Classic Army

2. G36 Classic Army

3. M15A4 Carbine Classic Army

Pytanie odnośnie replik:

1. Czy opłacało by się dodać do niej bęben i przerobić ją na MG36 ?

2. Czy to jest w ogóle opłacalne lekko przerobić ją na snajperkę : luneta, precyzyjna, gumka itpd.

3. Czy w ogóle opłaca się go kupować ?

I co wy o tym myślicie jak toś chce niech doradzi max do wydania PLN 1100. Najbardziej zależy mi na tych odpowiedziach.

Pozdrawiam

1. Magazynek bębnowy jest bardzo niewygodny, mam i prawie nie używam, pojemność zajefajna, ale z G36 taki RKM, jak ze mnie baletnica... :maniak_smutny:

2. Do przeróbki na snajperkę przydatny tylko długi G36, a i tak raczej średnio się sprawdzi. :maniak_zle:

3. Zdecydowanie tańsze G36 [JG] i G36KE [JG], mam obydwa, używam i jestem zadowolony. :maniak_OK:

Zważ, że do CA musisz dokupić akumulator i ładowarkę, a to podwyższy koszty o co najmniej 200-500 zł.

G36c Cymy jest lepsze i tańsze od CA, a co do Mek to ja bym zainwestował w KWA. (o kropeczce zapomniałem, a Arend czuwa !)
Gieta Cymy, a eMka G&G/G&P/VFC.

Ostatnio bardzo polecany G36C, nie miałem w łapie, mam ambiwalentny stosunek do obiegowych opinii powtarzanych bez poparcia własnym doświadczeniem. Dla mnie zbyt krótki i najbrzydszy z odmian "giety".

PS.

Nienawidzę eMek!!! :maniak_jezyk:

To moje subiektywne odczucia, a Ty kup to co Ci bardziej przypadnie do gustu.

Edited by Powała

Również przyłączę się do stwierdzenia że gietki JG są naprawdę przyzwoite za tą cenę, sam mam najdłuższą wersję z drugiej ręki ( http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/608-4-jg.html ) i żadnych awarii nie miała. Jest to dobra alternatywa dla dobrych i markowych produktów, ale niech mnie diabli wezmą jak będę płacił 1500 zł za zabawkę do strzelania... Jeżeli komuś takie cacko dodaje morale na "polu walki" - to OK. Nie będę stawał pomiędzy nim i jego szczęściem :icon_biggrin:

Ale mi wystarczą repliki II klasy i też się świetnie bawię.

Giety JG są fajne, ale Cyma ma zdecydowanie lepszy GB. Bardziej wytrzymały i podatny na tuning. fifibezon-Nie życzę sobie korekty mojego postu, gdyż nie było w nim nic złego, nieprawdziwego, lub też nie było to wychwalanie słabego produktu, bo nie powiesz mi, że te repliki są słabę. Pozwolę sobie zacytować to co już napisałem parę dni temu na ten temat: "Nie zgodzę się także z tym, że wszyscy tak wychwalają KWA. -"Witam. Potrzebuję replikę do 2000zł", -"Kup KWA!" -"Witam. Potrzebuję replikę do 500zł", -"Kup KWA!" Czy wszystkie osoby wychwalające ową replikę miały okazję się nią pobawić i porównać do innych replik za tą cenę, bo ja tak. KWA jest dobre TYLKO ze względu na potencjał tuningowy. Jeśli chcesz mieć miliony FPS to owszem jest to replika dla Ciebie, ale pod każdym innym względem konkurencja bije KWA na głowe. KWA ma w stocku osiągi porównywalne do Gietek JG, eMek B oyi, CM.028 itd. Chciałbym dodać, że ta replika ma w stocku M120, a reszta M110. W stocku ta replika nie oferuje NIC więcej od reszty, a kosztuje 1000zł. Porównywałem głównie wśród eMek z VFC, ICS, SRC, Boyi, JG, APS i G&G. A więc jeśli chodzi o KWA to wykonanie jest na najniższej półce wraz z APSem, oraz JG. Jeśli chodzi o osiągi to to samo, tylko tym razem jeszcze wraz z Boyiem. Awaryjność. No i tutaj należy się pochwała oczywiście za GB, ale zewnętrznie już niestety nie. Co tu jeszcze wiele mówić. Jak ktoś ma jakieś pytania i chce porównań, oraz więcej argumentów to piszcie na PW, lub w temacie."

Po długiej decyzji biorę M15A4 z pełnym zestawem.

Dzięki za porady.

Poproszę o kłódeczkę.

Pozdrawiam.

Owszem kłódeczka być może. I nawet na tydzień. Oczywiście może nie być jak poprawisz pisownię.

Arend

Edited by arend
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...