wuj032 Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 Witam wszystkich forumowiczów (nie wiem czy dobry dział wybrałem), chciałbym się zapytać was o radę w sprawie zakupu karabinu ASG , jestem całkowicie zielony w tych sprawach i nie chciałbym kupić jakiegoś szajsu, dlatego proszę was o radę: z jakiej firmy i jaki model M4A1 najlepiej kupić. Wymagania: - korpus z metalu, - fps 350+, - Blow Back, - cena do 700 zł, Sam znalazłem coś takiego: http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-816-M4-RIS-Full-Metal-Blow-Back.html co o tym myślicie? Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted April 28, 2012 Report Share Posted April 28, 2012 (edited) Czy każdemu z osobna trzeba tłumaczyć, że nie znajdziesz dobrej m4 za 700-800 zł? Co najwyżej to i to może być, chociaż i tak na twoim miejscu brałbym jakiegoś rk od Boyi, albo cm.0003/40/45. A co do sklepu to poczytaj o nim sobie (baaaardzo negatywne opinie). A i przeczytaj poradnik Logana :), i następnym razem spróbuj użyć szukajki. Edited April 28, 2012 by oski52 Quote Link to post Share on other sites
wuj032 Posted April 29, 2012 Author Report Share Posted April 29, 2012 A moglibyście poradzić mi jakieś sklepy ? Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 (edited) Nie patrz na boye,bo tą są syfne emki.Jedynym sensownym wyjściem byłoby kupno używanej emki G&P,albo KWA.Odpuść sobie airsoftextreme sklep ma nie najlepsze opinie,więcej znajdziesz o nim na forum Edited April 29, 2012 by hokager Quote Link to post Share on other sites
wuj032 Posted April 29, 2012 Author Report Share Posted April 29, 2012 Dobra czyli jaki model(nie tylko m4) najlepiej kupić do 700 zł i w jakim sklepie. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Emki boyi wcale nie są złe, są jak każdy inny chińczyk. Po prosty są źle złożone przez małe chińskie rączki, po przesmarowaniu, spodkładkowaniu są dobre. Miałem dwie i widuje je nadal, wystarczy o nie dbać i dobrze poskładać. Oczywiście bardziej opłaca się kupić używaną G&G, G&G albo ICS bo to Japończyki i zupełnie inna kultura pracy. Poza tym Repliki 1 klasy prosto z pudełka są zazwyczaj dobrze złożone. Quote Link to post Share on other sites
wiktorszk Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Witam wszystkich forumowiczów (nie wiem czy dobry dział wybrałem), chciałbym się zapytać was o radę w sprawie zakupu karabinu ASG , jestem całkowicie zielony w tych sprawach i nie chciałbym kupić jakiegoś szajsu, dlatego proszę was o radę: z jakiej firmy i jaki model M4A1 najlepiej kupić. Wymagania: - korpus z metalu, - fps 350+, - Blow Back, - cena do 700 zł, Sam znalazłem coś takiego: http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-816-M4-RIS-Full-Metal-Blow-Back.html co o tym myślicie? Ten blow back zerzre ci baterie w niecałą godzinę. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Dobra czyli jaki model(nie tylko m4) najlepiej kupić do 700 zł i w jakim sklepie. Dozbierać jeszcze 400PLN i kupić sobie emkę KWA z gb 2GX a do tego baterię i ładowarkę. Tyle. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 (edited) Tu masz jeszcze dwie ciekawe repliki.Co prawda nie mają blow backa,ale idealnie odwzorowuje ostry odpowiednik,i jest zbudowana na bebechach king armsa.nr1 i nr2 .Sam się nad nią waham,jako baza pod tuning. Zarówno Anr,jak i Promant z Boraxem ją opisali. tu jest recka AnR'a klik a tu recka z Promanta i Boraxa klik Edited June 25, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Zwrócił ktoś uwagę że temat skończył się w kwietniu a mamy czerwiec? Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted August 5, 2012 Report Share Posted August 5, 2012 skoro temat nadal żyje to i ja zapytam szukam taniej emki, będę w niej grzebał na pewno; kabelki, mosfet, słabsza sprężyna - ma być do cqb co powiecie mi o tym: http://gunfire.pl/product-pol-1152194758-Raplika-karabinka-A-K-R16.html ? - tutaj da się chyba odkręcić przedłużenie lufy, do tego zamontuję kolbę sf/madstock, chwyt profilowany g27 i chwyt przedni z tej repliki: http://gunfire.pl/product-pol-1152195650-Replika-karabinka-Socom-Gear-STAG-M4-GBB-TAN.html ogólnie to wizualnie ma być taka jak ta druga, a to co mi zostanie to komis.. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 5, 2012 Report Share Posted August 5, 2012 Jak i tak chcesz robić downgrade (czyli dłubać przy gb) to kup sobie najtańszą używaną emkę JG i tyle. Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted August 5, 2012 Report Share Posted August 5, 2012 myślałem o tym, jednak używana emka z komisu to koszt 450 i więcej do tego one są już zazwyczaj grzebane -jeśli trafi się już jakaś JG to w środku już dawno nie ma tych części. Z tej z gfire sprzedał bym front, przedłużkę lufy, kolbę (najchętniej to bym wymienił na taką skróconą co pj do sr25 montuje), i na pewno coś ze środka.. Ciekawe jak i tam siedzi w niej silnik -niebieski A&K ?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts