dx9c Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 (edited) Witam, Mam do was szybkie pytanie. Zauważyłem że podczas strzelania kulki skręcają trochę w lewo. Czym to może być spowodowane ? Jak to skorygować ? Ustawiałem hotup ale zmienia się tylko w pozycji góra dół. (nie jest to spowodowane wiatrem). Edited May 6, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 (edited) Wymień dystanser- taki okrągły pypeć w komorze hu. Edited May 6, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 (edited) Tak zgadza się to częsty mankament tych replik.Najlepiej wymień też gumkę. Edited May 6, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Albo lufa jest przechylona. Quote Link to post Share on other sites
lukasz_l Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 (edited) Dystanser jest bardzo niskiej jakości, prawdopodobnie jest na nim nadlewka, która powoduje podkręcenie w poziomie. Najlepiej zmienić - tak jak przedmówca napisał - od razu z gumką. Jest to spowodowane tym, że gumka jest bardzo miękka i jak wytniesz dystanser ze zbyt twardego oringa to będzie się za mocno wciskał w lufę i kulki nawet przy maksymalnym rozkręceniu będą za mocno podkręcane. Komora hop up jest tak skonstruowana, że przy maksymalnym rozkręceniu i tak jest nacisk na dystanser. A no i pamiętaj, że gumka jest przyklejona do lufy co utrudnia jej zdjęcie - przyklejanie nowej gumki jednak odradzam. Dobrze jest mieć też trochę silikonu pod ręką bo komora bardzo ciężko wchodzi na lufę i łatwo nową gumkę zawinąć lub podrzeć. Edited May 7, 2012 by lukasz_l Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Zmień dystanser na taki zrobiony z wkładu do długopisu (ja polecam żółtego Bica). Stockowa gumka jest OK. Dobrze kręci nawet na mrozie. Quote Link to post Share on other sites
Jedenasty Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Zmień dystanser (j.w.) i sprawdź, czy lufa nie jest w komorze przekręcona w lewo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts